Saturday, June 17, 2006

Patah Sayap Malam



PATAH SAYAP MALAM- MASSA

Ku cari cahaya dalam kegelutan warna
Sewaktu malam resah mengibarkan sayapnya
Ku temui dia bayang malam yang terluka
Pesona cintaku pun terbakar

( korus #1 )
Dan puisi cinta tertumpah tintanya berdarah
Tersingkir dari titian makna yang setia
Tercalar purnama turut sama menjadi kan saksi
Luka cinta ku yang tak berhenti

( korus #2 )
Malam yang ku dakap megerikan mimpi
Malam yang ku dakap telah dinodai
Harumnya bunga cinta dibasahi hujan
Sebaknya di hati ku tangisan

( korus #3 )
Kusimpan kenangan bersama malam kecundang
Patah sayapnya kehampaan

( ulang korus #1 )

Begitulah aku kau tersiar di pandangan mata
Setelah kian lama dalam dakapan cinta
Patahlah sayapnya malam yang penuh dengan sengsara
Bagai diriku yang kau perdaya
( ulang korus #2, #3 )

Addoiiii..sakitnye tekak nieh. Arinieh cam bad day...boleh nyanyi la lagu BAD DAY arinieh...hehehe..tapi nyanyi tak nyanyi gak aaa...sbnrnye taklah hepi sangat sbb AHT tinggi melampai....tolonggggg!!!

Takleh cakap sal keje aaa. Kang mesti ade senyum, ade masam....ade macam2. Tp lately aku suke sangat carik gaduh...sbb org buat kerek ngan aku. Adoihaaiii..kenape la diciptakan kap lam ya nga dalam dunie nieh...pening aku seh!

Basically collegue aku dlm nieh okeh2 belake la. Yg tak best yg berade di negare sanun tuh...menyampah benor aku. Dh bagi details cukup, lagik mau suruh pusing2 ajek. Nk jek aku belasah cukup2 kalo ade depan aku....adoiii...kenape la lidah diorg nieh berbelit sangat!!!

Tp bile aku balik kang, aku jugak yg tergelak sorang2. Su kate semenjak aku keje sini, aku dh pandai buat lawak pasal org len. Siap ade immitation lagik. Ntahlah...satu mende aku blaja kat sini, untuk ari nieh...mende arinieh...untuk besok...mende besok. Barang lepas jgnkan dikenang...ecewwwaaahhh!!!

Aku tak pernah MC, aku tak pernah cuti. Kalo boleh nak jek aku wat attendance aku nieh jd 100%, walopon aku tak bagus mane. Kalo dimanjekan sangat diri aku nieh amik cuti kang mesti macam2 jadinye nanti...besok2 kalo sakit betul2...tak ke susah, kan?!

Skang nieh tgh sakit aaa nieh. Smpai pg td Su sound aku, "ko nieh jln nampak pintu tak..? Aku tgk macam lembik semacam jek!" Hahaha. Balik2 jek mmg aku dh lembik. Uwan aku smpai tegur, susah sangat ke keje nieh sbb kate die...badan aku dh susut sikit. Kate wan aku laaa...ikut ibu aku still byk tak puas ati lagik nieh, especially tang perut tuh byk lagik spare tyres...hehehe...

Bukanlah keje nieh susah, tinggal lagik kebolehan aku tak sampai sangat sbnrnye. Boleh...tp kenalah amik mase. Kadang2 tuh aku terpk jugak ape dh jadik ngan otak aku macam takde oksigen...lembab ajek. Tp lepas tuh pk2 balik malas nak amik pusing laaa...aku buat ape aku mampu, aku blaja setiap ari aku leh blaja. Jgn amik cuti...keje la sampai pandai...itu jek aku leh buat...

My target: to be as gud as my mentor aaa...nak kate org len, aku takleh judge sangat sbb all dis while yg aku tgk best jek ialah mentor aku. Hehe. Been listening to other people calls.....cam tak happening. Explanations....not dat happening as well. Tp gua blaja jek laaa...nak wat camne...no choice beb kalo nak makan!

Lately aku pon pelik ngan diri aku nieh...penyegan semacam la pulak. Tah hape2. Aku leh cakap ngan org, tp cam aku segan tibe2. There are people yg tegur aku, aku rase panas semacam jek muke nak jawab. Mengong ke pe? Ntah aaa. Tibe2 cam best jd pendiam sket, jgn cakap bebanyak sangat aaaa...save voice utk keje la Cik Sha oiii...

Aku mimpi ular byk kali aaa sejak kebelakangan nieh. Belit aku pulak tuh. Besar giler ular tuh! Dlm pd tuh aku puas pk dose pe dah buat smpai asek mimpi ular ek? Aku dah la allergik ular nieh...adoiii...

Yeayyyy...ari Jumaaat dah! Aku tak balik aaa minggu nieh. Save bajet. Aku windu ibu aku nieh, tp aku ingat balik next week jek, senang sket gaji dh masuk kan!

Aku rase aku dh jd sumone yg MEMBOSANKAN...ye ke ek? Judge la bile bace blog nieh ekkk...

Sok, luse...bachelor's weekend....hungga2...no dates. Hehe. Boleh tido sepak2...yeayyy!!

Adriana...awak contact la saye kat blog nieh...takleh anta msg kat awak kat blog awak tuh...

Ayennnnnnn....i miss u, my buddy!!! Hapasal windu sangat kat ko nieh weeiiiiii!!!!

Bla sambil berjiwang...

No comments: