Friday, August 11, 2006

sha: luv is in the dustbin?

Ini adelah lagu yang aku layan semase menengok cite Girl, Interrupted. Fun, fun, fun! Cuz I luuuuuuuurrrrrvvvv Winona Ryder and Angelina Jolie....so I lurrrrrrrvvvv watching them together in one movie. If ade Kiera Knightley sume pon jadik perfect dah...sume fav aku ade di sane!!!

Yg best lagu dlm cite nieh cam classico gituk...so, aku cam layan style oldies. Tgk ibu bapeku menyanyi lagu lelame nieh nak gelak plak aku rase. Biaselah, kalo tak takkan la keje aku pun asek memekak jek kan...ke mane tumpahnyue kuah kalo tidak ke nasik! Tp kalo nak cite sal life skang MEMENATKAN...so, ape lagik options aku ade nak menyeronokkan diri pon...baik aku tgk tv, byk gak pekdah!

Life? Tiring. Last week aku rase the worst dlm sume2 kehidupan aku nieh kot. Aku MC 3 ari, aku ingat aku dah mati dah...dok sakit sampai menggigil2. Badan panas, temperature tinggi...sume2 la! Lemah longlai badan aku...sampai last Wed aku try gak dtg keje walopon dr dah bagi MC, last2....aku kena anta balik sbb gua lembik tak ingat!

Ari Khamis, aku sampai opis, still lembik. Boss aku awal2 jupe aku cakap..."Sha, u dun have to do anything...I'll assign u to listen to ur seniors calls!" Aku punyelah sangap! Aku dok kat sick bay...lagik sick aku rase...huhu. Last2 aku bangun jek...amik aku nye headphone, aku pi plug in dgr senior aku nye call...itupon pale rase nak melayang!

Jumaat...aku keje cam biase...sampailah ke Jumaat arinieh. Aku meet target aku 5-10 sales per day...macam2 la aku goreng customers aku...haha. Kadang2 tak best gaklah kena marah sume nieh, ade cust yg lembab2..abeh AHT (Average Handling Time) aku. Kdg rase nak mengamuk kat Assistant Manager aku sbb kerek nak mampus. Tp kadang2 die nieh baik gak...so, nak marah pon tak jadik. So, macam2 la ragam keidupan bekerja. Tp aku anggapla keje aku nieh sumthing yg menyeronokkan...kalo tak seronok, nnt aku gak yg merane wat keje kan!

Org sume kuar bonus 3 bulan, aku bonus 2 minggu...sbb calculated aku nye operations bonus sebulan jek since aku baru lagik kat floor...sblm nieh training tak kire. Org sume dpt quarterly riban2 aku dptla sket jek...tak sampai pon seriban...tapi cukupla nak tolak duit tuh masuk PTPTN...hahahaha...

Sok Anne, rumet aku mase kat Muadzam tuh nak kawen same Fatah. Hopefully bahagia ke akhir hayat. Aku? Nak dtg tak tau laaa...jauhla pulak. Transport plak takde, n btw...aku dah mule rase tak sihat balik...adoiiiiii....

Hohohoho...about my relationship ek? Okaylah, to be honest ngan kowang I rest my case for a while...aku malas nak cite sal relationship nieh, bukan pe...hal personal...lagikpon aku tak suke manusia2 yg amik kesempatan ke atas setiap words yg aku taip masuk dlm blog aku sendiri. Len aku ckp, len yg die paham...lenkali kalo rase nak judge org, pi jadik hakim. Senang jek cite...

Season nak start...sok pagik (keje aku kan sampai ke pagi!), aku balik aaa umah parents aku nak berjupe bonda ayahanda aku tuh. Aku nak rest cukup2 weekend nieh, kemas blik aku...pack things...ingat nak kena wat bajet lagik...adoi. Tak lame lagik aku nak pindah umah, tp aku kena mintak adik2 aku balik nieh. Nak kena cat umah tuh dulu baru moved in...taklah haru sangat rupe rumah tuh nanti!

Sbnrnye aku dah start sakit balik..so...lawak2 sangat nak cerite tuh takde. Ke sbb aku dah tua ek? Hahaha...nak masuk 24 dah umo aku nieh...abeh dah blaja....tak sangke tul. Bilelah aku nye duit nak cukup cekau sebijik semut nak ngangkut badan aku neih...adoii. Cukup duit, leh la aku ngangkut ibu ayah aku plak..

Okaylah..tuh jek! Hopefully sume okay...doa2kan la kengkawan...aku pon tak sure aaa ngan situation aku skang nieh...byk komitmen..kengkadang rase nak potong2 badan nieh sbb macam2 nak dikejar. Hehe...so, kesimpulan...jgn kawen dulu kalo tak potong 18 badan aku...hahaha...

K...tata!

No comments: