Tuesday, December 11, 2007

wild world


purple daisy
Originally uploaded by shantaya

Hihihii....aku dgr lagu nieh semalam....tetibe macam terlayan....tetibe....teringat aaa plak? Ishh...pe kena aku nieh...

Kadang2 aku pon pelik ngan diri aku nieh. Dulu kan, kalo kowang ingat 2 thn lepas aku putus chenta, aku memang la frust. Aku sedih dan sebagainye....tapi....nape lepas tuh aku okay jek? Aku macam bersyukur pulak aku putus chenta n takm payah carry on ngan ex partner aku tuh. Tetibe aku bersyukur pulak die curang...sbb tak payah aku sendiri carik alasan nak break ngan die (boleh tak?hehe).

Tp skang....aku dah ade career sendiri. Dah ade duit sendiri...sume aku buat sendiri. Aku just kehilangan sumone yg membuka mate aku pade dunia. Dlm ati aku...kadang2 aku bertanye gak....Was he mine before dis?

Jawapannye aku sendiri tak tau. Tp rase hormat mengatasi segalenye. Aku macam windu jugak kat die though dah setahun kisah dulu berlalu. Ade masenye aku tertanye....sampai bile?

Aku dah 25. Aku tak rase nak kawen, aku tak rase nak berboipren langsung! Arghhh...n aku baru dpt tau sepupu aku nak nikah bulan 2 nieh. Lecehnye...sure aku kena penggal kepale..takpun sumbat jek telinga. Benci aaaa....nape la banyak sangat tanye aku ekkk...huhuhuhuuuuuuuuuu.....

Okaylah...nak chow..get to busy world...forget about dis~!:D

Thursday, November 29, 2007

bollywood mood


Sisters, originally uploaded by MiyukiDollfie.

I'm so tireeeeddddd...adoihh...!!!
Keje melambak....bukan la banyak sangat nak buat tapi sumenye mencuri mase...n kadang2 marah gak bile dah takde mase utk diri sendiri...mule la rase macam nak campak orang!:(

Btw...arinieh aku memakai Punjabi suit ke tpt keje...hehehe...gatal. Mood Bollywoodku sudah tibe. (padahal punye tak suke cite Hindustan). Aku beli kat minah nieh...die baru balik from India. N die pon from Northern India...so, taklah mengerlip sangat Punjabi Sut nieh....ala2 macam yg diorg pakai dlm Hindi movies la...bukan dlm Tamil movies punye:D

Btw...aku tak cerite lagik trip aku gi PD arituh. Sebenarnye....trip tuh utk enjoy BBQ jek....Aku makan tak beringat laaa....ape ajek, kambing...lembu...ayam...ikan...sume aku makan:D

Pastuh ape lagik....Malam Sehari Berdansa pun bermula....joget lambak...sampai ke pagi. Tak jugaklaa...yg joget lambak tak lame...betul2 nak buang kalori makan daging jek...selebihnye...duduk macam ular sawa sambil bercerite pasal hantu..dan melayan karenah org2 yg memang suke bercerite:D

Tapi...paling syiok...ape lagik kalo bukan sessi di dalam air. Aku ingatkan aku dah tutup kepale....aku dengan decentnye pakai pario...aku tak payah masuk air. Bile budak2 sume naik Banana Boat...aku ingat...aku selamat. Rupenye diorg campak aku masuk air gak...argghhhh!!!

Bukan setakat itu...ade jugak yg angkat aku utk men 'Gladiators'! Aduiihh...betape lah tensennye aku ketika itu mengenangkan malunye....Nasib baik baik takde pakwe hensem ke kat situ....kalo tidak....hancus! (gatal lagik)

Arinieh...ari last utk Assistant Manager aku. Aku tak beli hadiah pon. Sebab aku lupe sangat. Camne nieh...???Alamakkk...

Okay...gua chow:D

"When the sun shines, we'll shine together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be a friend
Took an oath I'ma stick it out till the end
Now that it's raining more than ever
Know that we'll still have each other
You can stand under my umbrella
You can stand under my umbrella"


***gud wordings....next time i'll think bout it***

Tuesday, November 20, 2007

tak tercerite...


Purple African Daisies.
Originally uploaded by JannK


Ntah bilela aku nak jadi tak busy. Minggu lepas aku cuti seminggu, tapi flu n demam melande.

Lepas nieh...keje saaaaaaaaaaaaammmpaiii ujung thn.

Lepas tuh? Ntahlah. Aku pon tak tau.

Yg pasti...nak update blog pjg2 bukan lagik aktiviti aku...ahahhaa...

Aiseh...banyaknye cerite....tapi satu pon tak tercerite!!!!

Nantilah:D

She calls me baby....meh nyanyi nyanyi lagu Jenny!

Thursday, November 08, 2007

deepavali


Berubah ke die? Ntahlah. Aku sendiri tak tau. Sejak berjumpe balik arituh....aku still tak tau.

Maaf? Hmm....semalaman aku tak tido. Maaf selalunye takde dalam kamus die. Sebagai satu2nye manusia paling keras kepale selain dr ayah aku....die tak pernah mintak maaf. Apetah lagi nak mengaku silap die. Tapi kenape tibe2?

Aku still macam biase. Aku sibuk dengan hal aku la. Tak de ape. Tp kenape aku rase lain?

Hari2 aku dah tak macam dulu...

Ape yg lain?!

Ishhh...dah nak mati ke?

Btw...HAPPY DEEPAVALI to fwens....

Ahhh...kalut...

Wednesday, October 24, 2007

if walls could talk -part 2



Akiko - new make-up, originally uploaded by MiyukiDollfie.


Sebaik jek aku nampak dia kat break-out area (selalunye tpt break up couple kat opis nieh...hehehe), aku hanye terkaku kat situ. Keras badan aku. Aku pandang muke yg dah setahun aku tak pandang nieh. Die buat ape kat sini? Dalam ati aku ade macam2 soalan...tp satu pon tak terlepas dr mulut aku. Bisu.

Aku pandang lagi die. Ntah dr mane aku nak mulakan. Patut ke aku berdiri je kat situ....tak pon aku bla aje?

"Sha...duduklah..."

Die berjalan arah aku....and ajak aku duduk kat sofa. Ade dua sofa...awalnye aku nak dok kat situ...tp die duduk mengadap aku. Sedikit awkward sbb selalunye kitorang duduk sebelah2....

Orgnye dah sedikit kurus. New hair-cut....tp kemas, as usual. Muka...macam biase. Tp dah berjambang sikit. Walopon kemas....tp tak kena dengan muke die. N...a new shirt. Adidas, kaler putih n biru. Smart. Sekali imbas...baru aku perasan ade kena mengena ngan All-Blacks. New blue jeans....new sneakers...new watch. Mungkin takla baru sangat....but aku tak pernah nampak die pakai sebelum nieh. Tp bile plak last kitowang jupe? Kan dah lame dulu?

"Sha ape kaba?" Die mule.

Aku angguk.

"Senyap jek Sha?" Die senyum. Ish...kalah aku macam nieh~!

Aku senyum. Kelat.

"Ibu....ayah....okay?"

"Ok....ntah....?" Aku sendiri tak pasti dengan jawapan aku.

"Ntah?"

N aku pon dongak muke....berubah muke org kat depan aku nieh...

Saat tuh jugak...aku sedar yg aku dah lame tak pandang mate die. Yg bile marah, berapi2...sampai aku tak berani. Bile hepi...buat aku senyum satu mase dulu.

N skang....kenape mate tuh dah tak macam dulu?

Kenape aku rasekan mate tuh macam jambang die jugak....kemas...tapi serabut di mate aku?

***one of our fav song - Hotel California***

Tuesday, October 23, 2007

if walls could talk - part 1



Anime Couple, originally uploaded by sagira87.


Well....aku promised semalam nak cerite pasal hadiah besday aku. Sebenarnye aku takde adiah besday pon:(

Adelah yg budak2 opis bagi tapi tak sume org la bagi adiah. Maklumlah aku dah tua. Ape pon...nieh bukan la perkare yg penting....cume adiah yg mengejutkan aku pade tahun nieh ialah...

Seminggu lepas ari jadi aku, aku masih lagi bekerja n membzkan diri. Ntah kenape ari Jumaat lepas aku tak berape sedap ati. Tapi aku still wat keje macam biase. Waktu break....aku berjalan gi ke Rahim Bistro dekat ngan tpt keje aku nieh. Pekena tosei ngan dak2 opis. Makanan pon not bad, masih boleh diterima tekak.

Tibe2...mase aku nak naik lift mase balik dr Rahim...aku ternampak kelibat seseorang. Dalam ati aku, berdebar2. Sekali kelik aku tau sape manusia nieh. Ntah kenape dalam seumo idup aku, tak pernah2 aku nervous giler baban. Tp kali nieh...adoiii!!!

Aku masuk lift. Sah! Manusia td dlm lift yg same. Jantung aku macam nak berenti....tp aku palingkan muke kat buttons lift tuh. Aku tekan tingkat 2. Cepatlah! Aduiihhh...dalam ati menyesal tak sudah sebab pemalas tak amik tangge.

Mungkin kerane aku agak mengah...maklumlah berjalan kaki cepat2...aku macam tak cukup nafas dlm lift tuh. Aku rasekan org tuh memandang...tp aku buat bodo n tak pandang pon muke die...aduhaiii...kenape la nasib aku nieh?

Then, aku letak handbag dlm locker, terus pakai tangge gi floor aku. Aku lupekan jek ape yg berlaku tadi dengan tak senang ati...

Tgh2 aku buat keje....tibe2...boss aku datang. "Sha, someone wants to see u."

Aku tanye, "Who?"

Boss aku senyum. Die kate...take time...pergi jupe org terbabit kat ruang rehat...

Aku buat muke kelat. Siape pulak nieh?

Jalan pelan2 gi break out...tpt lepak tuh....n aku nampak kelibat manusia dlm lift tadi.

Biar betik?

"Assalamualaikum, Sha...."

Aku rase macam nak mati!!!!!!!



opis pasang lagu nieh semase mengupdate blog:D

Monday, October 22, 2007

happy birthday to me -cheryna


My 21st Birthday Cake #6, originally uploaded by Fluxie ♥.

Hepi belated buffday to me~! Yeayyy....tak sangke aku dah tua. 25thn....aiseh...tua gak? Hmmm...tapi masih bahagia.

Aku menyambut raya n buffday serentak tahun nieh. Kelakar...ye jugak. Sbb menjelang tepat kul 12am di mase aku masih sibuk mengirai nak menyetelkan perlbagai masalah, budak2 department aku letak kat plasma besar tpt que kitowang....wish pasal buffday aku...dengan kaler pink n purple! Hihihihi...comey macam kek di atas nieh...tp sudah semestinye bukan buffday ke-21;)

Malam tuh aku berkebaya biru dengan tudung biru n pario biru. Mane taknye...baju tuh la nak dijadikan baju raye aku tahun tuh. Aku pon busy...seperti manusia2 len n aku stayed back kat opis sampailah ke pukul 8 pagi esoknye. Terang je sikit...aku terus ke Seremban. Mandi itu ini...terus gi umah atuk....

Aku sudah semestinye penat. Tapi....keje kan keje. Kenalah buat...N dah semestinye bile dah jadi pompuan, aku kenalah menyiapkan ape patut. Duit raya? Haiiii...kalo la aku Cina, banyak dapat gaknye. Sebab tak kawen lagik. Tp sebab aku Melayu....rabak gaklah poket...sebbaik aku dah buat persediaan awal:D

Raya aku macam biase. Thn nieh aku busy sangat melayan org dtg umah....tambahan bile aku tak cuti, ramai gak yg dtg ujung minggu...atas nasihat aku jugak, kalo tak nanti meraban ibu nak siapkan sumenye sorang2. Bab yg itu...kesedihan sudah tentunye timbul lagi2 bile mengenangkan die tak sihat....

25 tahun....tak sangke aku idup lagik. Nak tau ape buffday present aku yg terbaru? Nanti aku update lagik:D

Friday, October 19, 2007

the red kebaya



The Red Kebaya - poster, originally uploaded by suanie.



Red Kebaya...hehehe...arinieh aku la minah red kebaya kat tpt keje nieh. Bezanye...kalo nak banding ngan ari raye, aku akan pakai dgn pario or kain batik...tp ari keje biase aku pakai dgn slack itam jek...pandai betul org2 tua dulu...senang aku nak pikir outfit gi keje...

Arinieh aku busy dengan R & R (Reward & Recognition) utk staff. Mane nak pergi booking camera, decoration utk Wall of Fame n mencanangkan berite pade sume...termasuk VIP2 sekalian! Arghh...penat betul!

Nasib baik ramai yg memahami bile aku kate aku tak dpt join utk charity programme minggu nieh. Bile aku surrender n kate, "Pls people....I haven't got my raya break!"...sumenye hanye tersipu n mengundurkan diri. Sekali sekale kenalah aku bertegas!

Cerite pasal Wall of Fame...aku dah dpt balik gambo aku! Hehehe...setelah berbulan gambo aku kat Wall of Fame arituh (bukanlah sesuatu yg membanggekan kalo org tiap2 ari dtg n tanye pasal gambo ko)....akhirnye gambo aku dah diturunkan atas cadangan aku sendiri (hehehe). Aku cakap, ape kate kite letak pulak gambo org2 yg akan mendapat award utk quarter akan dtg. Skang gambo aku ade kat desk aku....so, aku lah yg mengtrlkan sumenye...:D

Oh yeeee....aku asek cite pasal keje tak sudah2. Nantilah...semalam aku ade update gambo ketupat, ye tak? Nanti aku akan ceritekan cerite berhari raye aku ye:D

Thursday, October 18, 2007

ketupat & ku di opis!


ketupat, originally uploaded by Farl.

haii....aku masih celebrate raye kat opis..!:D

macam nieh laaa...nak kate ape lagik. kesian ibu. nanti aku taipkan msg die kat sini....

buat mase nieh aku takde mase sangat. still sibuk ngan event minggu depan. arghh...penat.

nanti kite cerite lagi:D

Friday, October 12, 2007

Raye!



kad raya EMAIL, originally uploaded by didaijau
Hehehe...ape jauhnye Cyberjaya dengan Seremban? Tapi tahun nieh...haiii...pagi raye aku akan bersendirian kat Kajang. No family, no frenz(sebab sume balik raye).

Nak kate takde mood, boleh gak la. Tp kadang2 deep in my heart aku tau banyak kebaikannye. Cume kesiankan ibu yg sorang2 menyiapkan sumenye....tuh pasalla bile opis pasang lagu nieh....sedih gak aaa....

Kena keje. Aku nak buat macam mane. Nak marah? Tak gune. Orang boleh kate sinis yg aku sorang Melayu, takkanlah tak dpt cuti. Arghhh...kurang2 aku sah2 tak dapat cuti. Tp aku tak pernah pulak lupe. Macam mane pulak ngan anak2 org yg buat alasan taknak balik? Dok kat KL nieh....ramai sangat yg aku dah jumpe gitu....

Oh yeeee....aku akan beraye n menyambut hari lahir pade ari yg same. Dah masuk 25 tahun aku rupenye...hahaha...dah tua.

YG PASTI....!!!! Takde sape akan tanye bile aku nak kawen! Yeayyy....itu lah yg buat aku hepi sekali. Takde org menyibuk....tak payah tgk muke org2 ko tak suke dtg umah....hahahaha...(boleh tak cakap macam nieh...hihihi...)

Aku berkebaya nyonya kaler biru....celebrate diri sniri...

Raye? Ntahlah...kalo aku cuti pon...ade ke lagik raye utk aku....?

Selamat ari raye sume...MAAF ZAHIR BATIN.

Tuesday, October 09, 2007

rugby and me


purple daisy
Originally uploaded by robynejay
Hmmm...lame tak mengupdate. Honestly, I'm busy. I wanna go home...wanna see my mum. I met my mum...Tapi macam tak cukup jek!!!! Huwaaaaaaaaa...!!!!

Okaylah...aku ade hal sket la lately. Aku dan boss aku. Hish...org kateb Lady Boss mmg slalu emo. Ntahlah. Emo la gaknye die. Aku pon takde mende nak cakap pasal emo die. Malas aku nak berkate ape2 lagik. Takut nanti bile aku dah taip2....tak pasal2 ade yg bukak page nieh! Haaahhh...ape lagi. Jadik macam stewardess yg keje Air-France tuh...kena buang keje...tak pasal2 jek!

Oh yeeee....aku skang sibuk ngan IRB World Cup. Melihat jantan2 tonggek mengejar bola setiap malam...(owww....nakal gak aku nieh...hehehe). Best aaa tgk Rugby WC...tp tak same macam bola. Byk lagik peraturan2 yg aku tak paham:D

Oklah...itu jek wat mase nieh. Malas aku nak berkate ape2 lagik. Di len kali....kite cerite. ME got work to do:D

Saturday, September 01, 2007

gerrard-my authobiography

This is my precious book of the month. Hmmm....agaknye betul kate kengkawan aku...duit aku abeh kat beli buku tak sudah2.Alaaa...oklah tuh kan....end of the year, aku boleh claim tax:D

The book is so enjoyable. Aku dok tergelak dgn cerite2 especially bile bab2 zaman die kecik2 n kat sekolah. Steven Gerrard bukanlah sowang yg sangat2 bijak, but when it comes to football...he always use his brain. Tapi minggu nieh Stevie tak men plak:(

Buku nieh ajar aku pasal determination:D

Nantilah aku cerite lagik...aku nak balik dah nieh. My ibu is waiting...aku kat Kajang lagik! Hmm...windunyee...

See ya!

Nieh lagu from Grey's Anatomy soundtrack:D

Friday, August 31, 2007

Happy 50th Malaysia Independence Day

Independence Day. Merdeka. Setelah sekian lame...inilah merdeka palign sensitif pernah ade dlm idup aku!:D

Semalam aku balik keje....jammed giler kat Putrajaya. Memanglaaa...sume org tgk bunga api. Kitorang kat Cyberjaya nieh tak dpt pon nak tgk bunga api tuh. Maklumlaahhh....waktu kite 12am menyambut merdeka, kat UK pulak 5pm....org balik dr opis n time tuh la sibuk nak telepon bank!

Selalunye merdeka aku akan pergi melepak n tgk bunga api. Takpon konsert. Mase tuh muda2 lagi....jd aktiviti2 macam nieh kira biaselah. Sekarang? Waktu org celebrate merdeka nieh la aku sibuk bekerja...

Kadang2 terpikir gak kat aku....betape ruginye aku kat sini., tak dpt nak celebrate merdeka macam Malaysian yg len. Aku takde bunga api...menjelang aku balik pukul 2 pagi org dah sibuk balik....rancangan kat tv pon dah abeh dah....

Tp yg seronoknye:D Bile kitorang ramai bersorak merdeka dlm opis...betape bahagienye...N betapi bahagianye aku....as Malaysian...aku lah yg jd financial consultant utk keturunan penjajah nieh! Hahahahhahahahahhahahaaaaaaaaaa!!!!!

Waktu tuh....kitowang tgh sibuk bekerja. One of my customers was asking me, "U seem to be in a very good mood today. Anything special? Seems there's noise over there too" Omputih tuh macam irritated:D

"Oo....it's oure 50th Independence Day today. Something very2 special for us, Malaysians."

"Really!"

"Yes. Considering we're living peacefully with so many improvements."

"You're from Kuala Lumpur?"

"I'm speaking to you from Kuala Lumpur."

"Ohh wow...I've been to KL before. The food was fantastic!"

"So how do u find it here?"

"It's amazing....I can never imagine living in such multi-racial place! Btw, what are u? Indian? Chinese?"

"No...I'm a Malay kampung girl"

"Hehehe...such a humble girl. Your kampungs are lovely dear. U ought to be proud"

"I am indeed"

Thats my story for Mederka. Indeed....I'm proud. Waktu nieh jugak terase rindu ngan arwah atuk....008 1st Regimen of Malay Army. SarjanYusof. Jgn buat pasal...gambo atuk aku ade dlm buku sejarah. Penentang Malayan Union! Hehehehe...kalola atuk tau aku keje ngan Biritish skang nieh:D

N my other atuk...age is catching up. Setiap merdeka...atuk akan gantung bendera merata. But not this yr. Sayu rasenye...bile yg memperjuangkan dah tak lagi boleh tau ape yg terjadi...Sejak sedar dr koma arituh...die tak lagi boleh bercakap n react macam dulu. But I'm sure....his lively spirit is still there...

N him...kalo tak ade Malaysia...awek Cina ngan jejake Melayu tuh tak jumpe. Tak lahir la die. N tak kenal la aku ngan erti cinta nieh kan:D Hehehe....jiwangnye...

Oklah...SELAMAT HARI MERDEKA, MALAYSIA. I'm proud of u.

Monday, August 27, 2007

Ratatouille

Aku pergi tgk Ratatouille td...sangat best!:D

Takde ape nak cakap lagik...kecuali....cite nieh best. Hehehe...Nanti aku bagi komen besok.

Wat mase nieh...me busy...have to go home now...!!!

Friday, August 24, 2007

goodbye rio ferdinand


White cosmos
Originally uploaded by hichako

Sedih nieh. Ari Rabu arituh aku kan keje sampai kul 8 jek. So, me balik la ke umah ibuku. Sampai2....aku nampak kucing aku (Ferdinand) terbaring atas lantai depan pintu umah. Aku pon dok acah2....Die bukak mate sekejap. Pastu die mengiau pandang aku. Aku pon expect die nak kejar aku macam biase. Biaselah....die kan suke berlagak jd manusia. Mesti nak ikut aku masuk dlm bilik n tido atas katil aku. Aku tunggu jek die nak ikut....nanti aku nak halau....

Sejak kebelakangan nieh, badan Rio/Ferdinand (name pjg kucing aku Rio Ferdinand!), memang selalu kotor. Mule2 dulu rajin nak mandikan balik...tp lately aku susah nak mandikan sebab die dah luka2. Mane taknye....dok kena buli dengan kucing2 jantan len yg ditinggalkan berkeliaran oleh2 jiran2 aku yg pindah umah tp taknak bawak kucing sekali.

Rio kan putih. Mate biru. Jadi kalo comot...memang teruk rupenye. Kadang2 aku balik...aku marah die. Seolah pahah..lepas tuh die dok jek ontok...Aku ingatkan die main tanah...tuh sebab bulu die kotor...

Rupenye...sepanjang aku takde...Rio kena buli teruk. Dah seminggu ibu aku carik Rio, tapi tak jupe. Itulah kali pertame Rio balik...lepas dah lame ilang...n kali tuh la terakhir...sebab bile aku pusing jek nak tgk Rio kejar aku ke tidak...die tak kejar. Aku pergi kat die...itulah kali terakhir die mengiau kat aku...Die dah mati!!!

Marah...memanglah. Ape lagik ngan tuan2 punye kucing yg ganas tuh. Tp itulah kehidupan kucing. Kucing aku tak cukup macho agaknye....akibatnye...aku dah takde kucing lagik! Huwaaaaaaaaaaa.....

Rio n white cosmos held very sweet memories. Sebab Rio suke men ngan butterfly yg hinggap kat White cosmos yg aku tanam depan umah...

Aku taknak kucing len. Rio will be my last cat...I miss u my Rio Ferdinand...(me bagi name Ferdinand...my bro put Rio in front). Huuuuuu...sedihnyee...

Wednesday, August 22, 2007

i miss suhaila


Cosmos on White
Originally uploaded by salala817
Hmm..ape nak taip nieh. Oh yeee...pade ari nieh aku keje half day:D kul 8 dah abeh keje....take the bus...go straight to Seremban n be happy with my fam. Boleh tgk Gray's Anatomy!!!! Yeayyyy...!!!!

Another red day. For red tulips. Rancangan aku nak tgk tulips ngan Su dis year tergendala sebab accident tuh. Hopefully nanti bile Su dah sihat...dah boleh jalan..we can go and jalan2 tgk bunga. And hopefully...with my brand new car. Insya-Allah....Amin...doa2kan yekkk!!!!

Windu Su. Huuuuu...lame tak jupe Su. Lame tak gado. Aku dah lame tak call Su. Aku nak call...tp waktu aku call...mesti Su dah tido. Bile aku nak jupe Su aku nieh...huuuwaaaaaaaaaaa...!!! I want my gal back!

Semalam aku dah berita yg sangat best. Tp...aku takleh cakap lagik....tunggu sampai aku dapat award tuh dulu ye:D Btw...tunggulah. Great news to come....n hopefully...everything goes well...

Itu jek. Tak banyak nak update. See u:D

Tuesday, August 21, 2007

revenge on chelsea


red apples
Originally uploaded by Dasha_K
I'm sorry....goodbyeee...cewwwaahhh...jiwangnye lagu nieh! Aku skang dalam proses pengumpulan bahan berwarne merah...maklumlah...Liverpool fever aku dah mule nak start nieh...n aku semakin hepi n hepi menengokkan game Liverpool yg makin improve setiap ari.

Lagikpon aku nak stop letak kaler biru kat blog nieh memandangkan aku punye sakit ati ngan ref mase lawan Chelsea minggu lepas! Hek elehhhh...tah hape2 pi bagi penalty tak pasal2 kat Chelsea. Aku rase ade lebih dr sepuluh yellow card arituh die bagi gaknye! Tapi mmg bengang kalo nak dipikirkan...yg game arituh Liverpool patut menang! Arrrrrggghhh!!!!

Tp takpe. Aku masih optimistik (cewwahh). Things will get better for Liverpool. Kurang2 nasib Liverpool tak macam MU. Lagik parah. Aku rase sepanjang aku menonton game MU arituh lagik menyakitkan ati. Dahla men tak lawa....player plak tah hape2. Sometimes I'm wondering nape la player MU macam bosan aaa....Seolah2 takde pembaharuan langsung. Takde ape yg exciting lagik pasal MU. Tak macam dulu.

Agaknye...pasal itulah Liverpool sentiase di atiku!!!! Sentiase menjanjikan yg seronok n mendebarkan ati. Cewahh. Hmm...futbol fever ku dah start. Seperti tahun2 lepas....aku dah sibuk nak tgk bola....tgk rancangan bola....n ape lagi, surfing tak beringat pasal every game n every players in EPL. Dengan komen2 yg menyakitkan sanubari...hihihihi...

But not like those yrs...aku takkan men Fantasy Premierleague lagik. Harus diingat...aku dah tak punye mase:D

Welcome EPL....REDS....keep on cheering

Monday, August 20, 2007

red for liverpool

070714_01, originally uploaded by ::Garrot::.
Argghh...getting back to work on monday~~~!!! Boringnye. Tapi takpelah..ape2 lah.

Aku nak kuar...tp ntah bile. Boringnye life bile tak kuar nieh:D Td aku hampir ketinggalan bas nak gi keje. Tah hape2 kan. Sumenye gare2 bengang ngan penalty Frank Lampard malam td!!!! Huuuuuuuu....terus tak boleh tido:(

Takpelah....Red for Liverpool...Semangat Cintaku Terus Membara....hahahaha...Aku suke sangat lagu nieh! Enjoy...

Saturday, August 18, 2007

sha: victoria....gone

Pastel Hydrangeas in pitcher, originally uploaded by KM Anderson.

Arinieh aku keje half day. Kul 8 kang aku balik utk tgk bola. Seronok gak jadual waktu aku flexible macam nieh. Kengkadang seronok plak tak cuti same ari ngan org. Lagik2 bile nak tgk wyg ke, nak gi shopping ataupon nak bayar bil. Bile org takde bahagienye idup! Hahahaha...(gelak besar)

Semalam, salah sorang budak dlm team aku telah berpindah utk bekerja di Gleneagles. Aku dah lame gakla mengenali si Victoria nieh...since aku mule2 keje kat sini lagik. So, bile die nak pindah bekerja di tpt len tuh, terase gaklah. Maklumlah, kuranglah senior kat tpt aku nieh....and akan adelah yg akan memandai2 dan terlebih memandai:D

Ohh...lupekan. Malam nieh aku nak tgk bola. Aku dah had enuff ngan games yg sebelum nieh. (bengang gak tgk MU skang....men tah hape2). Nantilah....aku cite pasal bola lagik.

Okay...kite dgn bunga hydrangea arinieh. Lenkali kite cite Kisah Tak Sempurna pulak..hehehe..

Tuesday, August 14, 2007

going home




Hmmm....arinieh aku menampilkan gambo...benang!:D

Sebabnye baru nieh aku telahpon mencapai cite2ku utk membeli satu cardigan knitting kaler biru! Aku mmg suke sangat knitting stuff...lagik2 sweater....cardigan...shawl...dll..macam kalo dapat tuh kan...rase complete jek!:D

Tp harus diingatkan bulan nieh aku mesti menjage bajet sbb aku akan mule ke kelas. So, kalo aku tak jage bajet..sendiri yg akan rugi. Aku ingat aku nak start buat standing order bulan nieh. Payments mmg sudah semestinye...tp nak kena start utk yg len2 plak...

Hmm...ape lagik yek. Tak banyak la. Kecuali aku masih bercite2 nak beli jam. Itu ajeklah. Tp watch tuh mahal sangat...so, aku mestilah berhati2. Tak boleh beli skang...kalo tak merane diri:D

Hmmm...aku cuti besok! Yeayyy...sebab ari Sabtu arituh aku dah kerja. Jd...aku akan pulang ke Seremban. Baru sekejap aku dah rase macam lame sangat aku tak balik nieh. Aku nak jupe adik2 aku aaa....!!! Windu bangat!

Ingatkan besok aku nak tgk Ratatouille....hehehe....Nantilah...aku bincang ngan adik dulu.

Ape lagik nak update? Hmm...takde ape....semakin sibuk setiap ari. Aku masih belum dpt update pasal agreement yg aku baru buat baru2 nieh. Aku ingat, aku nak carik jek agreement len. Dlm pade tuh, aku nak start daftar masuk kelas minggu nieh. Blaja balik....huhuhuhuhu...

So, nampaknyee...? Aku takkan kawen! Hahahahhaa...bestnye. (ade ke best....hihi). Ntahlah...tibe2 aku rase makin lame makin enjoy pulak sorang2...hahaha..

Laguk mabuk....Yammmm Seeeennngggg!!! (hish...excited terlebih)

Sunday, August 12, 2007

elanbach


Arinieh ari melepak...tgk tv...gi makan mee mamak pastu ngumam goreng pisang dlm ujan. Ari utk surfing! So....taknak byk cite:D

Btw...nieh aku jupe kat www.elanbach.com. From mag Country Living...yg aku dok obsessed sangat skang nieh! Mahal giler kain cotton nieh. Aku tgh pk nak wat langsir. Kat sini leceh nak carik kain design macam nieh.

Mane aku nak cari aaa? Kat Eliyza tuh ade...tp kedai manjang tutup...leceh betul...

Kalo gua jumpe....gerenti buat. Okaylah...gua nak balik tgk Seeds:D

hydrangea



Hydrangea and watering can, originally uploaded by FleurJanue.

Comey sangat gambo hydrangea nieh....so aku pon mengambil kesempatan nieh mengupdate blog n meletakkan gambo di sini:D

Nieh gambo hydrangea tgh suci laa....tak byk asid...tak byk alkali. Hmm...badan aku nieh pon kalo natural macam hydrangea nieh kan barulah best! Nieh tidak....3 ari MC n tak dpt dtg keje!

Aku rase aku dah pernah cakap yg aku keje non-stop n terlalu busy lately. Sbnrnye mende2 tuh sikit pon tak mengganggu aku. Takpelah...keje lebih, penat sikit jek pon....

Tapi, yg aku rase marah sangat lepas dr aku balik holiday arituh...boleh tak ade awek kat tpt keje aku nieh dtg keje dalam keadaan demam panas n duduk kat sebelah aku! The worst thing was...takmo balik atas alasan takmo amik MC n menjejaskan rekod die. Abeh aku nieh ape? Rekod aku nieh tak payah jage ke?

Aku dah perasan dah...tekak aku sakit....badan lenguh2...batuk tak berenti n selsema sejak kes minah tuh dtg ke tpt keje n menyebarkan virus2 durjana tuh. Tp aku still optimistik laaa...konon2 makan panadol,vitamin, ubat batuk dan sebagainye utk mengelakkan sakit n demam.

TAPI....kalo dah virus...tak dapatlah. Akibatnye, minggu lepas, aku melepek di hujung minggu akibat demam n sakit. Check kat dr...tract infection! Sinus! Semua ade! Hancur!

3 ari aku MC. Ari Selasa aku sihat sikit n pergi keje. Tp sbb suara aku macam katak, boss suruh aku balik. Bengang tak bengang...tp aku balik. Sampai sore aku n badan aku betul2 recover barulah aku balik ke tpt keje....n sbnrnye....terus terang gua cakap....dgn perasaan yg sangat marah kat minah tuh!

So skang aku dah sihat. Okay. Hopefully...aku better. Ish...boring tul~~~~~~:(

Takpeee....pandang gambo nieh atiku tenang:D

Okay.....time to go back....abeh keje utk minggu nieh! Dah kul 1 pg!!!!

Friday, August 10, 2007

hydrangea mosaic


Hydrangea mosaic, originally uploaded by haley327.

Boringnyeee....hmmm...quite busy lately...tak sihat pulak tuh! Lenkali la aku update yeee....


Me n my hydrangea mood:D

Friday, August 03, 2007

canterbury

Annis, originally uploaded by Xie Kitchen.

Hey baby when we're together....(aiseh...dis song will stuack in my head forever!)

Okay...arinieh aku ke tpt keje sangat awal. Sampai same waktu kerje ngan Hanif jadinye. Ape lagi...futbol all the way 2 wrk...sbb nak borak ape lagi kan! Me n my futbol...Sabtu nieh ade charity match...wahhh...tak sabo!

Okeh...sambung cerite aku bercuti. Ape aku buat lagi?

4. Royal 7
Aku pergi tgk rugby matches~~!!! Yeayyyy....suke giler ati. YG paling best skali dpt gi bli my 1st ever Canterbury shirt~! Yeayy...suke giler lagik ati...dah la discounted kan...gua bajet mahal giler...tp tak mahal...sukenye ati:D

Alamak...aku tak abeh meeting lagik...kena blaa...see yaaa...

Hmm....I'm back at 5.07pm. Macam tuh la ceritenye pasal Canterbury shirt aku yg pertame:D Sangat la hepi dpt Canterbury. Dr dolu lagik aku dah nak sangat Canterbury. Bukan sbb brand ke pe ke..tp susah nak dpt. Tak macam Nike ke, Adidas ke. Pastuh Canterbury specifically for rugby. So...kalo takde rugby....tak nampak pon signboard Canterbury kat mane2. Outlets pon ade 2 jek...kalo tak kat The Curve, ade kat UiTM Shah Alam. Dua2 aku leceh nak pergi. N I hold a very special memory of Canterbury sebenarnye. Dr dulu aku mmg minat Canterbury. Then, one day I went out with sumone n I found out he played rugby. Walopon die sbnrnye minat All Blacks..n aku lagik banyak menyukai team2 tak pemes macam Ireland...but we do pay attention towards Canter stuffs! So...kenangan terindah ku la kirenye. Kire mase tuh terbajet la, "Eh...mamat nieh minat same ngan aku..." hehehe...


Aku enjoyed sangat game rugby yg aku dok tgk aritu. Lagik3 7 side jek. Walopon aku taklah pandai sangat pasal rugby compared to men bola, tp aku mmg minat gegile ngan ngan game rugby nieh. Lagik2 bile tgk men live...rase macam nak melompat2 tgk org men dlm lumpur. Harus diingatkan game nieh kat Padang MPS Seremban, n ari tuh slalu ujan...so...tgkla org men2 lumpur nieh. YG paling best skali ialah bile tgk NS men....wahhhh!!! Amazed! Tak sabo nak ade experience nieh lagik...


Cume tak best, biasela bile ko pompuan kadang2 dak laki cam poyo....geli jek!


Seriously, kalo tak teringat....tipula kan. Mase tgk rugby...ingat time die men dulu. He was so passionate bout the game...so...macam2 la kenangan terungkai semula. Tapi...aku nak menggagahkan diri laaa....dah hampir setahun pon berlalu kisah aku nieh. Tah hape2 mengarut...


Okaylah...arinieh topik pasal rugby. Nanti lenkali kite cite lagik:D

Thursday, August 02, 2007

gardening



momokos 1289, originally uploaded by sylviecoladolls.com.

Tak banyak nak diceritekan. Life aku...macam nie lah. Skang aku dah balik dr cuti, so....keje balik! Arghhhh...baru nak relax! Takpelah...meh kite cite ape yg terjadi sepanjang aku bercuti yeeee!!!!

1. Aktiviti mengemas rumah.
=>bile lagi nak mengemas kalo bukan waktu cuti. Jd sempatlah aku nak menyusun n menengok balik bilik aku yg sekian lame berabuk n tak berkemas tuh. Skang dah takde rupe tpt kucing beranak lagik. Kemas dan tersusun. Tapi tak tau lah dah lame2 nanti...hehehehe:D

2. Gardening.
=>Tak banyak sangat la kalo nak dibandingkan dgn selalunye aku cuti. Sebabnyeeeeee....ujan tak berenti2! Aku dah cabut pokok2 cosmos aku sbb dah tua n dah kurang berbunga. Lagikpon orkid2 aku tgh berbunga skang n aku dalam proses nak membesarkan pokok2 butang kat flower bed nieh! Tak sabo rasenye nak tgk garden aku berbuah jadi purple:D

3. Shopping
=>Aku tak banyak shopping bulan nieh. Huhuhu....tak macam selalu la pulak...sbb banyak bajet len yg aku nak kena sediakan. Ape yg aku beli bulan nieh ek? Oh yeeee....aku beli baju ketat yg jd penyambung tangan utk pakai baju lengan pendek...so dat aku sentiasa berlengan pjg. Then...aku beli selendang baru!!! As usual...shawl yg aku buat macam tudung tuh. Tp kali nieh aku sangat la hepi sebab aku dapat yg embroidery bunga ros. Kaler purple n bunga putih. Hehe. Aku beli top warne brown kat Nicole...pon consider murah la tuh. Tempah baju kurung. Tp aku tak beli lagik skirt Sommerset Bay yg aku dok berangan nak beli n ade sales tuh. Oohh...aku boleh tulis cerite Shopaholic macam nieh:D

***OKEH....kite cite kendian:D

Wednesday, August 01, 2007

holiday


Momoko, originally uploaded by MiyukiDollfie.


Yeayyy...I'm back! Dah holiday....tapi takde buat ape sangat pon:D

Okaylah....nanti ade mase aku update lagik...

Got loads of things to do~:P

Sunday, July 22, 2007

my sunday

Prayer
More eComments

I'm gonna be on holiday...so dis is my msg...:D

Saturday, July 21, 2007

teh tarik session

momokos 379, originally uploaded by sylviecoladolls.com.


Last nite I had dis coffee session;lepaking session ngan seluruh department kat Padi (kat Cyberjaya la...mane lagi). Kalo kate mamaking session...lepaking session...jgn harap la nak jd macam org len...takkan dpt di waktu pagi/ptg or waktu yg normal. Sudah semestinye pukul 1 pagi kan!

So...ape ek during session tuh. Takde benda sangat lah. Lepak with new ambience. Bukan kat opis. Celebrated some of our members's buzday & then minum dan berkenalan ngan org baru...I would say...boring laaaaaaaa.....huhuhu...

Cake was nice...but my ice cream was nicer...hehehe...aku takde buat ape sangat laaa..just melepak...n paling penting enjoyed my ice cream after a hazard day at work....(what do u expect! I shoud have my own life). Gossip session? Out of my biz...

Aku balik kul 3 pg with Ruby's new Honda...hehehe...she was the one who asked me out...so, jgn jeles kalo aku dpt naik kereta baru die. Hmm...some people are so lucky rite....aku nak beli Honda kem salam...kalo ade pon Honda kertas org mati...ahahahaha...

Nak naik atas...banyak keje...
***7.24 pm***
Bangun lambat pagi td laa...ape lagi! Dah kate balik pukul 4 pagi. Org keliling umah aku nieh pon dah naik menyampah kot, maklumlah....aku ngan Tanti keje kan berlainan mase. Asek2 suruh aku tukar keje. Penat aku nak dgr. Kena ke tukar keje kalo aku yg nak keje. Tak boleh ke kalo aku terus keje? Aku mintak duit org ke?

Okaylah...lupekan pasal org len. Aku bangun2...rutin biase. Tgk Betty:D Aku tak tau la, tp aku rase cite Betty mmg kelakar...Dr Yo Soy Betty La Fea...Sampailah Ugly Betty! Tp Manjalara....pergi mampus. Cerite langsung tak best. Aku benci cerite yg mengatekan org gemuk sumenye bodoh:(

Aku sampai keje arinieh, pakai sweater. Sbb aku tau keje ari Sabtu bermakne sejuk tak terhingge. So....ke zaman kesejukan. Oh ye! Aku dah pegang Harry Potter & Deadly Hollows! Hehehehe...bestnye. Buku sape? Buku Charles. Buku aku, nanti dulu:)
Ok...nak blaaaa....banyak keje...

Friday, July 20, 2007

pride and prejudice addiction


momokos 1128, originally uploaded by sylviecoladolls.com.

Arinieh takde buat ape...pagi2 dah bangun. Sakit belakang. Setelah diperiksa, rupe2nye period melande. Dah lame gak tak kena senggugut nieh...tibe2 kena rase macam pelik plak....tp tak menyeronokkanlah:(

Pastuh,bangun2 tak reti nak buat ape dah. Macam blur tak tentu arah jek. Then lepas tgk Martha Stewart, Bills Food....aku decided nak tgk Pride & Prejudice. Lame aku tak bukak CD nieh...dah berzaman.

Alaaa...aku kena get back to work. Tak cukup mase nak update. Lenkali aku betulkan lagik:D

***5.15 pm***
Dah start masuk keje. Gitulah life aku nieh. Okeh....kite cite pasal Pride & Prejudice. Hmmm...sememangnye Jane Austen mmg fav aku, cuz buku2 die mmg best n aku suke giler ngan bahase die. Asal2nye aku cume bace buku die. N aku mmg minat filem British dr Hollywood. Tp yg membuatkan aku beli CD movie nieh dulu cuz aku nak membiasekan diri ngan accent mat salleh nieh. Maklumlah...kalo diorg bercakap laju, ade mase susah nak tangkap. Bukan macam Malaysian...ape accent sekalipon, Cina, Melayu, Keling..Iban...senang jek sbb kite sume Malaysian. N kite dah biase ngan slang American yg sangatlah clear kalo nak dibandingkan ngan British...so...mase mule2 nak keje dulu berpinar jugak aku cube memahamkan. Maklumlah...telinga korek pakai sepit, bukan cotton bud...lidah pulak makan belacan, bukan keju. Aku anak Melayu!

Last2...aku jd addicted. Probably aku suke sangat dgn Kiera Knightley. Tgk Pirates, suke tgk die...tgk King Arthur, suke tgk die...Love Actually pon suke tgk die. So...last2...sumenye suke lah:D
N watak2 heroien dlm cite2 Jane Austen nieh mmg kena ngan taste aku. Dlm Sense & Sensibility, aku suke ngan watak yg Kate Winslet bawak tuh. N semestinye la suke kat Emma Thompson (die berlakon jd Trelawney dlm HP superb giler!)


Bennet Sisters: Pride & Prejudice


Bulan nieh...ape aaa...aku nak bajet. Aku nak kena beli purse baru, sbb dah uzur sangat purse lame aku. Tp dlm mase yg same, nak beli kain baju kebaye utk event bulan 8...dahla event aku organize. Then...terfikir plak pasal buku2 yg tak dibeli lagik! Arghhh...tolong buat decision?


Kite sambung kemudian.

Thursday, July 19, 2007

pario story

Alice in her new sweater~, originally uploaded by Pei78.

Hmmm...cantik, kan...sweater die. Cantik rambut die..cantik muke die...sume cantik! But...she's a doll...hehehe...so, die takleh la nak bercakap seperti manusia biase....but whoever has dis momoko's pix...surely a creative one..sbb aku terpesona memandang gambo2 momoko nieh:D

Hmm..my horoscope in Elle Mag today:D

For July 19: You have a strong sense or suspicion about something or someone this morning. Follow your hunch because it's accurate and can lead you to a solution. A puzzling matter may be more complex than you'd originally suspected. As you dig deep into this issue, you find layers of information. Some of these facts seem to contradict each other. Patiently persist. It appears that you've uncovered a situation that has existed for a long time and will take time to make sense of, but you have the intelligence and tenacity to accomplish this.

Intelligence & tenacity...let's see whether I have it! Hmm..been tired dis week...tapi biaselah, what do u expect...aku bukan maam besar nak lepak2 jek. Got so many things to do...tapi bile pikir minggu depan cuti seminggu...yeayyy!!!!

Cume...ntahlah. Probably bile cuti nanti, aku nak teman ayah kot. As usual...he's gonna be in the hospital..taking care of atuk. Kadang2 kesian pulak aku tgk die...nak jage diri sendiri pon tak larat, inikan pulak nak jage org len!

Aku nak rest...tp tak taulah cuti nie akan bertambah penat atau aku betul2 dpt rest:)

Oh...yeeee....skang nieh sibuk kat opis aku pasal organ donation. Aku? Ntah, tak pernah terfikir. Bukan nak kate aku tak concern/tak alert...but I have other people dat I have to think first before doing dis thing...

Yg tak bestnye...kadang2 macam terpakse. Just because someone donates theirs...doesn't mean I have to donate mine. Other people will never have the same concern like me, kan!

If only they know bout who I am gonna give my eyes to...It'll be my dad. Who deserves it more than him. Betul tak?

Hmmm....ape lagik nak taip nieh? Ooo...kena bla sbb nak start keje dah! See u soon...kite update lagi kemudian:D

***5.34pm***
Aiyoooo...calls...melampau2. Aku tak tau nak kate ape lagik. Paling boring...bile org yg kite malas nak cakap dah balik dr cuti. Paling tak best kalo org tuh bos kite...ahhahaha...chow...

***8.50pm***
Aku pakai pario macam kain batik arinieh. Kelakar laaa...bontot besar...so aku takde rase ape sangat pon. Takde lawa manenye. Tp yg aku tak paham....setiap kali aku pakai pario biru nieh, mesti boss aku tegur. Boss aku nieh garang, tak pernah nak bergurau senda n boleh dikatekan dibenci gak. Hehehe. Tapi setiap kali aku pakai pario...die akan datang, "Sha, u look nice today~"Aku nieh nak kate ape pon tak tau la. Just-thank u. Malas pulak aku nak beriye2 ngan org tua nieh...kang tak pasal2 die tanye bukan2.

Pastuh...td aku lalu kat pantry. Acik cleaner tuh mmg baik ngan aku. Yelah...kadang2 die la jd mak sementara kat opis, tanye dah makan blm dll...lagipon dah kate aku jek yg Melayu kan! So, acik nieh pon tibe2 tarik aku td. "Sha nieh acik tgk makin lawa pulak. Arinieh lagi lawa! Bile nak kawen nieh Sha...?" Aku dgn tersipu2 nye cakap..."Nantilah cik..ade jodoh tgklah" . Pastuh acik tuh cakap, "Hmm...acik suke tgk Sha pakai kain batik arinieh." Aku pon tersengih2...mane taknye...kalo tak skirt, jeans...tak pernah nak senonoh:P

Kak Ani depan umah pon dok menegur,"Sha pakai sebijik macam akak muda2 dulu!" Hihihi...nak tergelak pon ade, Kak Ani ngan laki die slalu dok cerite zaman mude nieh...tak boleh aku bayangkan macam mane Kak Ani nieh mase mude:P


N last but not least...Arthur. Yg sangat particular pasal bab dressing sampai awek die mmg perfecto laaa...tak sape boleh challenge. "U look good, gal!"


Thanks to ibu....pario nieh mmg menarik perhatian. Probably next time...jgn pakai lagik la. Huhuhu...

Wednesday, July 18, 2007

sunglass

Turquoise, originally uploaded by elfinity.

Penat gilerrrr!!! Arghhh...arinieh aku bangun kul 12 tgh ari, mandi n terus pergi keje. Boleh tak? Sebab malam tadi aku takleh tido walopon puas nak melelapkan mate. What's wrong with me?

Kadang2 dalam ketakstabilan hormon setiap 19hb nieh buat aku tensen jugak. Mane taknye...ape aje nak dibuat mulelah ade yg tak kena. Termasuk cepat sangat sensitif n pikir bukan2. But kadang2 tergelak pulak bile pikirkan ajaib jugak ciptaan Tuhan. Sumthing I cannot see is sumtimes controlling me. Iaitu...HORMON AKU! Haiiyya...a realisation dat I'm a woman every month buat aku rase....NTAHLAH!

Sejak aku dah beli sunglass baru nieh, aku pakai setiap kali aku nak gi keje. Terpakselah. Kalo tak perit betul mate terkena panas n abuk setiap kali aku ke pickup point aku. Aku rase, driving pon akan menimbulkan cerite yg same. Mmg aku terpakse pakai sunglass...kalo tak berpinar n berair la mate aku. Kadang2 puas aku berfikir...kenapelah Cyberjaya nieh panas bangat...Putrajaya pon same...walopon tanam pokok banyak2....tp aku tetap silau...

Mmg kena sindirlah sesape yg melihat aku bercermin mate itam. Lagik2 kalo tgh tunggu transport...mulelah ade yg kate macam mak datin...padahal takde sape yg tau penderitaanku tak boleh tahan abuk n panas nieh lagik. Considering after what had happened to my dad, aku kena take precaution. Gloucoma bukan sekadar penyakit biase....boleh diperturunkan secare genetik....Kalo ayah aku boleh buta, tak mustahil aku....kalo tak dijage dr sekarang, kan?

But biaselah Malaysians...kadang2 tuh yg aku malas, lagik2 org Melayu...bile yg baik tak mau pulak die mengaku...yg sikit2 macam nieh macam2 nak dikate...lantaklah...yg penting aku dah jage ape nak dijage.ANUGERAH TUHAN~!

Okaylah....nothing much to say anymore. Arinieh aku pakai skirt yg beli kat Khazanah arituh with my Seed top...green. Hopefully takkan terjadi lagi macam semalam whereby we bumped into each other n I couldn't do anything when he was gazing at me...pls!

Tanti pakai spaghetti strap arinieh...with her white shirt...cute sangat! Nampaknye dah mule adopt dgn care aku mix & match....good thing cuz org takkan perasan kite pakai baju yg same ke tpt keje...ahahahaha...(bile pikirkan balik...leceh gak jd pompuan...nak pakai ape pon kena pikir!)

Okeh...let's sing Acha's song....n...gambo yg sangat cure...just like d way I am (only if u stretch the pix a bit bigger...ahahaha!!!)

Tuesday, July 17, 2007

libra-aries fidelity



Celebrate individual strengths and support each other’s sensitivities. Together, you’re a powerful force of nature. Be each other’s anchor and respect each other’s territory. Although Aries is more impulsive and quicker to take a stand, Libra’s viewpoint is valid and helpful. Aries shouldn’t shut Libra down. Encourage good communication.

Finances are likely improve this year and next. Libra’s confidence spirals upward and this turns you both on. Libra wants to travel to some faraway, exciting place, and Aries is advised to be a willing travel companion ­ or miss out on fabulous times. Look at each other with fresh, forgiving, admiring eyes. This is a great year to start anew.

Thanks to: www.elle.com

Well...I dun have much time to say things today...hopefully everything will be good...cuz I'm so blody tired. It's onyl Tuesday but I feel like Saturday is tumbling down...huwaaaaaahhhh!!!!

I got job to do n job getting hard. I saw him everyday but I couldn't get dat near though. I looked at him secretly everyday...(tuh yg parah tuh!) Since when I can downgrade my pride like dis aku pon tak tau. But I do know dat I know myself perfectly well...compared to the others (Hmm...I hate judgments!)

Something intresting I found in Elle.com...which really makes me smile cuz it's girlish n it's true...hahahaa...if u wanna know more...I suggest u visit the site itself...cuz it's full of cool stuff..:D

Wanna go...gonna get back to work...arghhhh...tired!

I listened to dis song n I loved it!

Monday, July 16, 2007

harry potter


Hmmm...weekend's over & I'm feeling like S**T cuz I wanna sleep...huhuhu...penat sangat nieh! Have to struggle to keep my eyes open...adoii...need sum coffe after this. Should've asked Veen to buy me starbucks:(

Hmm..nevertheless...aku sangatlah enjoy weekend ku! Ini kerana aku pergi ke OU (1 Utama) last Saturday to watch Harry Potter...then...for lucky draw aku dpt food hamper (takpelah...grand prize DVD player, tp dpt food pon ok gak kan). Then went to Sommerset Bay to survey fav skirt...tapi tak beli. Lucky I didn't buy dat skirt sbb aku sangat2 in need of sunglasses (kerane mate dah takleh nak resist light macam dulu, kalo tak berair).

Harry Potter kali nieh, okaylahh...but for sumone yg giler ngan book die...aku lagik suke la books die kan. In fact, banyak watak2 yg aku suke dlm books takde dlm movies. Nevertheless...it's fun & tak sabar nak kuar supaye boleh beli n tambag collection supaye boleh tgk berulang kali:D

Itu satu hal. Balik dr tgk wayang membuta sampai pukul 1 pagi baru nak kuar makan, cuz kitowang bangun awal pagi. Walopon tgk wayang...it's consider semi-formal event sbb company punye...so, penatla kan. Gi Enmre, makan lamb chop n ABC, before ABC Tanti rebah kena steam fr sizzling lamb chop tuh...ahahhahaha...

Besok tuh, pepagi takleh bangun. Pastu bangun lambat...bauh baju, tgk Fruits Basket, Grey Anatomy...barulah balik. Sampai2 gi hospital terus...see grandpa...then balik. Otw balik....bought my sunglasses (erghh...tak bestnye pakai duit), which later today is helpful...sbb mate aku tak sakit lagi kena habuk n panas mase nak gi keje:D

Enuff of explanation...nak masuk keje. Aku jumpe website Doll on Hill Factory..pix taken fr them...ade link lagik kat thank you part...intrested? U can just click...but don't forget credits:D

Lagu gedik...hehe..

Friday, July 13, 2007

i did it AF way...




Yeayyy....it's Friday! I'm so hepi dat dis week come to end sebab aku bz gegiler minggu nieh! Fuuuuuuhhhhh!!!!!

Yesterday I was having my own event for traditional dressed up competition in conjunction to Merdeka Day....aduihh..penatnye! Come to think about it....I'm so damn tired Bloody tired with trainings dat I have di week...meetings...presentations....n this organising.

But, I did it! I did it the Akademi Fantasia way & most of them participated very well...MY fashion show went ok, my prizes & votes made my day...the help I got from my teammates:FANTASTIC~~~!!!

Today, we need to entertain our heads from UK...I'm wearing my department t-shirt now (again, I'm not formal...argghhh!!!). Disruption in my plan for wardrobe surely makes me lose my head.:D

But it's okay...today is Friday & I'm gonna have my kebab dinner with my temmates~! I'm gonna have fun cuz tomorroiw's I'm off nak pergi tgk HARRY POTTER & ORDER OF PHOENIX kat One Utama! Yeayy...sight seeing...& fun times cuz we have the cinema for our own use since my company is organising events there...yeayyy...tak payah tgk ngan budak2 ingus from skool....hehe...

What ever....I'm relax...wish me the best:D

Thursday, July 12, 2007

songket

Batik & Songket, originally uploaded by abetam is faris.

Life? As it is. Been busy organising things for myself. Yesterday I had a meeting...pastuh training...then preparing thing for myself today...cuz today is gonna be one of my big day...I;m organising something n hopefully...sumenye menjadilah...AMIIIIIIINNNN!!!!

Semalam, tgh2 kesibukan aku....tibe2 sowang junior aku dok menangis pulak sebab tekanan kerja..Adoiii....kadang2 nak tergelak...ade mase rase macam kesian. Yeahhh...dats life. Aku sendiri pon menangis dek bengang ngan keje nieh awal2 dulu. But as time goes by...I'm getting stronger everyday. Kalo tak keje, nak makan ape?

Probably jugak sebab keje nieh tak melibatkan org dlm environment yg same...sume org berbeza2...Utk kite...sumenye perlu kesopanan...sape yg tak sopan, maknenye mak ayah tak cukup ajar...jadiklah org yg kurang ajar. Ukt diorg pulak, budaya berlainan...kena jadi kurang ajar utk ajar org....weird rite?

Tapi itulah budaya, itulah bangse kan!

Bersempena ngan ari merdeka tak lame lagik...aku n my team dok sibuk buat events after events. For today....my dressed up competition. Gementar gak rasenye...nervous giler babeng cuz tdf mase naik opis kejap...aku mendapati...ade yg taknak participate langsung. Who could blame them? Too much of delays....

Aku dah kena naik nieh. Tak boleh lepak internet kiosk nieh lame2. For today...for the 1st time, aku rase poyo sebab pakai kebaya songket ke tpt keje....aduih...But still....bape kerat Melayu tpt aku nieh? Tak salah rasenye bangge ngan barang sendiri kan!

Well...ku tinggalkan cerite wikipedia pasal songket & my song of the day:D

"Songket weaving is historically associated with areas of Malay settlement, and the production techniques could have been introduced by Arab and Indian merchants. Historically, production was located in politically significant kingdoms because of the high cost of materials; the gold thread used was originally made of real gold.-"wikipidea

Wednesday, July 11, 2007

my favourite flower

Hydrangea: Arranged, originally uploaded by Robem.

These are hydrangeas! Nielah my fav flower besides sakura,crocus n orchid. Cantik kan? Dalam bahasa org kite...kite panggil die Bunga Tiga Bulan. 1st time I got to know bout hydrangea was because of my grandma...arwah nenek ku pernah tanam hydrangea. It was so beautiful...rase macam tak percaya everytime aku pandang hydrangea nieh:D

Tapi mase tuh..aku hanye tau hydrangea =bunga tiga bulan. Sampai one day my ibu presented me with bunga tiga bulan to be the center of attraction at my garden...barulah aku sedar bukan senang nak jaga hydrangea...so might so...aku pon dok surfing nak bace pasal hydrangea...maklumlah...pokok nieh silap hari bulan boleh mabuk daun!

What I like about hydrangea? Bunga die boleh tukar kaler from time to time...let's say pH tanah neutral...kaler die putih...pH acidic sket...kaler purplish blue..bile beralkali sket...kaler pink...What ever it is...inilah yg menariknye pasal hydrangea cuz org tua2...panggil bunga tiga bulan sebab dalam masa tiga bulan bunga nieh stay...die akan berubah warna 3 kali:D

I read something in wikipedia regarding hydrangea today:

"In most species the flowers are white, but in some species (notably H. macrophylla), can be blue, red, pink, or purple. In these species the exact colour often depends on the pH of the soil; acidic soils produce blue flowers, neutral soils produce very pale cream petals, and alkaline soils results in pink or purple. Hydrangeas are one of very few plants that accumulate aluminium. Aluminium is released from acidic soils, and in some species, forms complexes in the hydrangea flower giving them their blue colour."

Hmm...so, boleh tak bayangkan bile my fav brand...Somerset Bay launched Hydrangea range utk skirt n top?! Aku rase nak melompat...!!! Hehehe. 1st of all macam tak disangke plak ade skirt utk Hydrangea sume...ari Sabtu arituh aku kuar ke Midvalley...rase macam nak tersenyum2 bile lalu kat Hydrangea collection kat Metrojaya. As aku dah lame tak beli skirt baru...aku nekad kebas gak la skirt baru, lagipon ape salah nye...utk ke tpt keje. Bayar sket penat jerih keje tak kire waktu sejak kebelakangan nieh.

Kalo tgk Hydrangea range...kaler macam pale...tapi tuh la yg buat aku suka sangat!

Dis is the tag to the hydrangea range:D

http://www.metrojayaonline.com/

Tuesday, July 10, 2007

pear

Anjou Pear, originally uploaded by espion.

Hmmm...pear with purple background:D A perfect pix for mee.....hehehehe....

What wikipedia says bout pear:

"The form of the pear and of the apple respectively, although usually characteristic enough, is not by itself sufficient to distinguish them, for there are pears which cannot by form alone be distinguished from apples, and apples which cannot by superficial appearance be recognized from pears. The main distinction is the occurrence in the tissue of the fruit, or beneath the rind, of clusters of cells filled with hard woody deposit in the case of the pear, constituting the "grit," while in the apple no such formation of woody cells takes place. The appearance of the tree—the bark, the foliage, the flowers—is, however, usually quite characteristic in the two species."

Got up early in the morning & went to Kajang post office to pay my bills. Saw lots of nice stuff;gonna sent something to Azim n Ika cuz I missed their wedding. Had to go to hospital (luckily I was around or else ayah would be exptremely tired in the hospital alone).

Before dat went & ate nasik lemak with rendang daging. Not bad...siap ade daun pisang lagik. Sape nak try mehlah dtg Sg Ramal, Kajang yeee...

Bought SAMPUL SURAT HARI PERTAMA. Hehehe. One of my fav stuff. (with the encouragement of my dad) & some new & exciting stamps for my dad. Gambo serangge...hihi...nice & cheeky insects...

Pastuh...dah settle...went to Maybank to pay my rent. Dah abis, went to Giant to buy some groceries...including a sack of sweet pears & corns! Hihihi...then bought dragon fruit...& tapau KFC's whipped potatoes for my dinner:D

Went back n relax at home until Ogie called me. Yeayyy...she;s coming home. Gossips all the way...mane taknye dah lame tak berjumpe. Then talked about the fact dat both of us are trying very hard to avoid marriage...n our mums sure gave the same excuses & same nags...hihi...nice!

Lucky we're best friends. Lucky we have the same aspiration cuz it's very easy when our mums are asking bout either one of us. Cuz takde sape yg menunjukkan minat n both menutup telinga. Wondering what's gonna happen if both of us are going to see each other soon:D

Bergayut more than an hour...than I took bath again & wearing all black to work. (hmmm....today just realised that his t-shirt is in my drawer..God...dunno how to return anymore. That t-shirt was just a reminder of Dunhill's perfume dat I luved so much!)

Something happened yesterday. We bumped into each other. Looked at each other before we changed our path. N I'm thinking, "Ya Allah....did u made this as a test for me?"

Btw...let bygones be bygones....life carries on:D

MY SONG!!!

Friday, July 06, 2007

manggis -teen

Mangosteen, originally uploaded by Trois Têtes (TT).
Yeayyy...besok cuti! Balik nieh, aku ade satu mission: Nak carik manggis! Ishh...berangan nak makan maggis nieh (balik kebun sendiri pemalas, nak beli kat kebun org..huhu)

MISSION: MANGGIS

Bukan manggis yg aku dok slalu jumpe kat tpt keje..hehehe...but buah manggis. Cuz aku mengidam! Lagik2 laaa sebab nak buat sambal belacan letak manggis...:D

Tak banyak nak cite laa...aku rase cite aku balik2 tuh ajek. Me bz with my job...as usual. Bz sleeping, eating, & only thinking bout necessary things! Aku dah abeh bace buku aku...(yeayyy)

Nantilah kite cite yg len:D

Wikipedia & Manggis:

The mangosteen (Garcinia mangostana) is a tropical evergreen tree, believed to have originated in the Sunda Islands and the Moluccas. The tree grows from 7 to 25 meters tall. The rind (exocarp) of the edible fruit is deep reddish purple when ripe. Botanically an aril, the fragrant edible flesh is sweet and creamy, citrusy with some peach flavor. Often heralded as the "Queen of Fruits"[1] in analogy with the durian as the "King of Fruits", mangosteen is closely related to other edible tropical fruits such as button mangosteen and lemondrop mangosteen.

My horoscope:

Quickie:
Today, it's too easy to project your fears about yourself onto others -- be careful.

Overview:
Has it ever occurred to you that while you're out looking for sugar, you've got plenty of honey at home? That whole everything-I-need-I-have-right-in-my-own-backyard concept hits pretty close to the mark for you now.

And..lagu yg mengatekan Shakira is more beautiful than Beyonce:D

Thursday, July 05, 2007

a cat and a durian

Thorny Situation, originally uploaded by ~Kenny.

Hmmm....tgk kucing nieh. Die pandang jek durian nieh. Nam kucing nieh Latte...& the best thing is his owner is from Malaysia (click on the pix to see more beautiful pix uploaded by the owner!)

Okeh...we'll learn about durian today:

Wikipedia:

The durian (IPA: [d̪uˈɾi.¨»n]) is the fruit of trees of the genus Durio belonging to the Malvaceae, a large family which includes hibiscus, okra, cotton, mallows and linden trees. Widely known and revered in Southeast Asia as the "King of Fruits,"[1] the fruit is distinctive for its large size, unique odour, and a formidable thorn-covered husk. Its name comes from the Malay word duri (thorn) together with Malay suffix that is -an (for building a noun in Malay), meaning "thorny fruit."[2][3]

There are 30 recognised Durio species, all native to Southeast Asia and at least nine of which produce edible fruit.[4] Durio zibethinus is the only species available in the international market; other species are sold in their local region.

The fruit can grow up to 30 centimetres (12 in) long and 15 centimetres (6 in) in diameter,[5][6] and typically weighs one to three kilograms (2 to 7 lb).[5] Its shape ranges from oblong to round, the colour of its husk green to brown and its flesh pale-yellow to red, depending on species.[5] The hard outer husk is covered with sharp, prickly thorns, while the edible custard-like flesh within emits the strong, distinctive odour, which is regarded as either fragrant or overpowering and offensive. The taste of the flesh has been described as nutty and sweet.

Dalam dunia nieh ade fak yg kite katakan Typhoon Durian...name of a typhoon. Hmm...gempak kan kan? Aku ingat slame nieh durian hanyelah sekadar buah busuk yg sedap:P

Okeh...skang musim durian. Mane2 dok tgk durian. TAPI....semalam mmg unbearable! Bayangkan...ade yg gi makan durian dlm pantry kat opis yg berhawa dingin itu~~~!!!!! AAAAAArrrrrrGGGhhh...~~! Baeng nye! Tensennye diriku ini. Tapi ku gagahkan jua sebab aku taklah anti durian. Tp sampai tahap sesak jugaklah nafas. Bongok ke ape makan durian dlm opis? Sapelah punye keje!

Ade yg dok pakai handkerchief tutup idung..tak kurang pulak yg terus muntah. Haaiii...buat malu Malaysia jek. Kesian betul aku tgk mat salleh yg datang nieh...hahahha...at least idung aku dah immune...diorg la kesian!

Nevertheless...itu hanyelah perbuatan bodoh org2 yg sukakan durian. As for me....durian sentiasa di hati. (except dat kawan2 ku org kampung yg tak suka durian!) Aku teringat sangat rancangan kat Discovery:Tranvel & Living satu mase dulu yg mengutuk durian yg kat Malaysia nieh. Datang Malaysia semate2 utk mengutuk durian (aku tak pulak kutuk idung babi yg diorg deep-fried tuh~!)

Durian...durian...abes musim durian nieh nanti...datanglah musim petai kan~! Hmmm..another favourite of mine...& obviously my arwah atuk & nenek yg tak lupe belikan cucunye petai & ajar makan petai. Hehehe...well, for the time being...kite enjoylah musim durian nieh dulu:)

Aku dah buat arrangement nak beli durian kampung (from orang asli-parents anak murid ibu). Yeayyy...lepas nieh boleh la gua hentam sambal belacan, tempoyak ngan budu....bakar pulak petai! Waahh...semangat lagik la badan nieh gamaknye:P (tak sedar diri punye org Negeri Sembilan...makan budu tak beringat...hahaha)

Okeh...kite cite budu n petai kemudian:D

Btw...arinie takde ape yg menarik sangat. Aku ke tpt keje dgn Maggie...berbaju kurung...berselendang pink. Ape lagik nak tau? Ohh...yeee...dok nak abehkan buku baru aku sambil tergelak2 n annoyed org len...Btw...nak cite pasal keje plak...takkan abeh. Biase jek la...Still in the mood sume pakai baju tido ke tpt keje minggu lepas. Dis week...takde aktiviti maca tuh...cume minggu depan traditional week...Aku kena jd judge sape pakai baju kebangsaan yg paling menarik..:D

Besok...nak gi bayar utility bills...arghh...banyak nak buat dis week~! Hopefully everything will be fine...

Okay...lupe pulak nak cakap pasal horoscope:

Quickie:
Keep your head down and focus on the things that impact your life in a personal way.

Overview:
Let yourself be vulnerable. Your loved ones are pretty sharp (and considerate). They're highly unlikely to mistake your soft side for weakness. The best way to get what you want is to be honest about why you need it.

Cerita bola:

1. DEFOE WILL FIGHT FOR SPURS PLACE
* Darrent Bent went to Spurs so Defoe will have to fight for his place. I never had any respect towards DEFOE cuz he is so EMOTIONAL!!!!

2. VILLA SET TO CLINCH REO-COKER DEAL
* Boleh laa....but I dun see the difference:D

3. TORRES CONFIDENT OF FLYING START
* We'll see...jgn cakap besar je dahlah....:D

Wednesday, July 04, 2007

bergamot

This is bergamot orange. What is bergamot?

Wikipedia:

The bergamot orange (Citrus aurantium subsp. bergamia) is a small and roughly pear-shaped citrus fruit. The fruit, produced in Italy, is a cross between the pear lemon and the Seville orange or grapefruit. Bergamot oranges grow on small trees known as bergamots.

Production mostly is limited to the Ionian coastal region of the province of Reggio Calabria in Italy, to such an extent that it is becoming a symbol of the entire region and the city. In no other part of the world does it fructify with the same yield and quality of essence; it is cultivated in Ivory Coast, Argentina and Brazil, but the quality of the obtained essence is not comparable with the essence produced from the bergamots of Reggio Calabria, on account of the argillaceous, limestone and alluvial deposits found there.

The fruit is sour, and its aromatic peel is used to produce an essential oil that is used in Earl Grey tea, in perfumery, in candy-making, and in aromatherapy to treat depression. It is also used as a digestive aid. It is a component of the original Eau de Cologne developed in Germany in the 17th century.

At least one Italian food manufacturer produces a commercial marmalade using this fruit as its principal ingredient. It is also popular in Greece as a preserve, made with bergamot peel boiled in sugar syrup.

The Bergamot orange is unrelated to the Bergamot herb.

The oil has been linked to several negative side-effects, such as photosensitivity (due to the chemical bergaptene) and the prevention of intestinal absorption of potassium.

Sbrnye kan...aku dok bace buku Step-by-step Aromatherapy-aromatic essential oils for natural healing, (Carole McGilvery), buku yg aku beli mase kat book fair dekat KL Convention Center bulan lepas. Buku nieh coloured, Illustration & facts menarik pasal aromatherapy, after less aku dpt buku nieh only for 5 bucks...caya tak? N since I'm inti dis kinda thing...aku dgn syoknye masukkan dlm basket aku arituh...hehehe...

Aku tak pernah jumpe Bergamot orange...but kalo ade, aku nak try skali...sbb bagus utk reduce temperature & indigestion. Lagipun bau citrus nieh tak pernah rugi....lagik2 org yg kuat muntah macam aku nieh...jalan jauh sikit jek dah mula muntah....huhu..

Byk yg aku blaja arinieh pasal bergamot...ade gambo dll...kalo rajin klik la kat gambo bergamot nieh...lots of things to learn. But bergamot ade gak dlm bentuk herb...but not related at all dgn orange bergamot...

Utk life....takde ape yg menarik. Me...keje, books...sleep n...me again...Dats why aku dok menyibukkan diri bace mende berguna dr layan2 perasaan:D Cuz after what Aaron told me yesterday, I'm thinking twice now. Huuuhh...kenape die jd senior team Aaron pulak? Hmmm...obviously, i'm not going to have my chat session at Aaron's desk anymore...ish..

Okeh...my astrology forecast for the day:

Quickie:
If you feel that there is too much duality today, divide up your time more firmly.

Overview:
Friction between you and a certain party creates fire -- and adds some welcome heat to your love life! The stars play up the qualities between you two that are in opposition -- but that only attracts you all the more.

Pastuh update bola:

1. TORRES PASSES LIVERPOOL MEDICAL
* huhu...Fernando Torres pindah Liverpool...Luis Garcia gi Athletico. Boleh ke? Gracias Luis Garcia...ur controvercial goal will always be with us & set our history:D

2. EDUARDO TARGETS TITLE FOR GUNNERS
* Boleh ke Eduardo nieh jd bagus macam Henry?

3. GEREMI BECOMES ALLARDYCE DISCIPLE
* I hate Chelsea...I hate Sam Allerdyce...yuck...& I'm fed up with Newcastle....yuck!!!!!

Tuesday, July 03, 2007

edamame

This is EDAMAME. What is edamame?Edamame is a green vegetable more commonly known as a soybean, harvested at the peak of ripening right before it reaches the "hardening" time. The word Edamame means "Beans on Branches," and it grows in clusters on bushy branches. To retain the freshness and its natural flavor, it is parboiled and quick-frozen. In East Asia, the soybean has been used for over two thousand years as a major source of protein. Edamame is consumed as a snack, a vegetable dish, used in soups or processed into sweets. As a snack, the pods are lightly boiled in salted water, and then the seeds are squeezed directly from the pods into the mouth with the fingers.

Selalu kite minum processed edamame kan. But in edamame nieh best gak kalo dimakan buat sayur (hmmm....lepar la plak). Reason nape aku letak gambo edamame sbb aku terfikir nak letak gambo len tapi takde gambo nak leta:D Probably besok aku letak gambo manggis, kalo aku tak penat...hehehe...

Bersempena ngan ulangtahun ketiga blog nieh, aku dgn suka atinye mengubah formar blog nieh...bukan berubah habis, there'll still be lyrics n stuff...but probably pix won't be as large as it used to be...coz from now on aku amik gambo kat flickr...instead of illegally taking in from someone else's blog...

Today...okay. I finished handling crossword puzzle competition in my office....on thursday I'm gonna be the judge for traditional dress up competition...all for the Merdeka Day.Tiring...Exhausting...but still...I'm quite happy with it...

Yesterday aku byk sangat keje sampai tak beringat la! Sampai byk yg aku lupe. Including invitation to wedding...argghh...people are getting married & skang asek2 ngan wedding nieh...Huhuhu...me? Nay...forget about it...hehehe...

What else besides work, sleep & eat? Nothing...byk nak buat la. Pening plak. Goodluck to me...Btw...if I have time tommorrow I'll be telling u bout my new book...hehehe...til then...we'll see what updates I'm gonna have after dis:D

This song...hmmm...it is what's in my mind about the wedding...

Monday, July 02, 2007

bumblebee


Bumblebee 大黃蜂
Originally uploaded by ebucy

Yeayyyy...gambo ini menerangkan:AKU DAH TENGOK TRANSFORMERS...hehhehe...kartun kegemaranku sejak kecik lagik (dan jugak sepupu2 ku sekalian...sampai gaduh Megathrone ngan Optimus Prime sape kuat!)

Best giler! Itu jeklah aku boleh cakap. Macam berangan pulak. Mase kecik dulu tak pernah la bajet nak tgk cite Transformers nieh real kan...Dulu sumenye kartun...Thundercats,Jem, Vare Bear, He-Man, Shira...sumenyelah! Aku mmg hantu kartun (sampailah dah besar)

Sumenye menggembirakan. Tp what is more meaningful....I watched dis with my bros! Sbb lepas nieh...mungkin...kitowang takkan dapat mase sume org dpt kumpul at the same time. Hmm...I'm gonna miss dis moment:(

Btw...tak byk nak diceritakan lah! Itu ajek. Arinieh aku byk keje....byk nak pk...byk nak buat....So, itu jek yg boleh kukatekan...maybe...nanti bile ade mase aku akan menulih lagik...For the time being...it's me, my job n my book...nothing else.

Dats it...Decepticon Rox...hahaha...:D

Saturday, June 30, 2007

rambutan

Alaaaaaaaaaaa....boringnye plak tak boleh tgk Transformers! Tgk cite keling pon penuh...sume penuh...huwaaaa...nak tgk wayang! Gua dah la missed tgk Shrek, nieh nak tgk Transformers tak dpt. Wayang penuh dgn keling, so....aku nak tgk cite keling pon tak dpt....huhuhuhu...

Boring siot. Kenape ramai sangat tgk Sivaji? Bukan cite tuh dah lame ke? Aku rase dah berminggu aku dgr kawan2 keling aku cite pasal cite tuh. Apasal penuh pulak? Aduiii...tak best aaa!!!

Okay aaa....sume dah merajuk...boring tul...Bla dulu....

Hmmmm...apasal boring sangat weekend aku nieh?

Okeh...arinieh kite tgk buah rambutan:D

Friday, June 29, 2007

avocado


Avocado
Originally uploaded by ingserban
Yeayyyyy...it's Friday & I'm so happy to live today cuz tommorow is Saturday. Saturday means family. Family means life. And life means? Priceless.

Today we're going to talk about what happened & what will happen. Pagi td tak dpt bangun...cuz malam tadi tak dapat tido. Kul 5 pagi barulah aku tido...hmmm...maknenye aku bangun kul bape? 11 pg.

Pastuh bersiap2 ke tpt keje. I'm wearing skirt again today. Nampak macam governess cuz everything's gray! But ade yg cakap macam budak sekolah...sbb arinieh pakai vest. Bukanlah nak melawa sangat pakai vest selalunye...tp kerane sebab2 keselamatan. Satu, tpt keje aku nieh sejuk. Number 2, cuz kalo tak pakai vest, pakai shirt jek...ade kemungkinan tak selamat laaaa anugerah Tuhan nieh...ramai yg meninjau kang! Number 3, sebab aku balik keje malam...so...nak buat ape pon susah sbb I have too many layers...huhu...so, itulah rasionalnye!

TAPI....kejap lagik aku akan pakai kaftan jek. Sebab arinieh pyjama party kat tpt keje aku...sume pakai baju tido~! Ape lagik...as a Malay...baju kelawarla kan! Tak keje aku ngan pyjama nieh! Boss besar aku dah pakai kain pelekat. Hahaha...siap matching ngan kasut lagik...cayaklah!

Pastuh...arinieh aku akan ade dinner with all my teammates...probably eating at JJ's...so I might be ordering avacado sandwiches. One of my fav. Had enuff of baked potatoes:P

Ape lagik...Oh yek! Balik keje nieh aku kena tido awal...cuz besok nak bangun awal cuz aku nak gi pasar tani beli bunga jasmine yg aku tgk arituh (nasib baik bajet cukup!) Pastu...ape lagi...balik kg...

My boss...never failed to update me: His coming back? What? (yang nieh kite confirm kendian)