Monday, February 19, 2007

this is me...then...

Photobucket - Video and Image Hosting

COBALAH UNTUK SETIA -KRIS DAYANTI

Apalah mau mu kasih
Kau pilih diriku di dalam hidupmu
Nyatanya ku lihat kini
Tak bisa kau coba untuk setia

Sudah cukuplah sudah
Ku memberikan waktu
Kau selalu tak bisa mencoba untuk setia

Yang selalu ku inginkan
Yang selalu kunanti
Kau coba tuk mengerti
Apalah arti mencinta

Dan harus kau sadari
Bila ingin bersamaku
Jangan coba kau ingkari
Cobalah untuk setia


Apalah mau mu kasih
Kau pilih diriku di dalam hidupmu
Nyatanya ku lihat kini
Tak bisa kau coba untuk setia

Sudah cukuplah sudah
Ku memberikan waktu
Kau selalu tak bisa mencoba untuk setia

Masihkah aku di inginkan
Masihkah aku di dambakan
Masih ada waktu untukmu
Bersamamu akankah ku jalani hidup

Yang selalu ku inginkan
Yang selalu kunanti
Kau coba tuk mengerti
Apalah arti mencinta

Dan harus kau sadari
Bila ingin bersamaku
Jangan coba kau ingkari
Cobalah untuk setia

Dan harus kau sadari

Bila ingin bersamaku
Jangan coba kau ingkari
Cobalah untuk setia

Dan harus kau sadari
Bila ingin bersamaku
Jangan coba kau ingkari
Cobalah untuk setia

Wajah gue yang tak seberape nieh...hahahahaha...
(to be continued....)



*** me again...21/02/2007***

Ape aku nak cite nieh? Huhuhu...Hmmm..Dis is me...my pix...after creating dis blog for 3 yrs, never ever I put my pix here, rite? Kalo ade pon gambo grad sisi tepi gitu..hehe.Well, dis is me...Siti Nurshahida binti Zamrinor.

Gambo nieh sbnrnye gambo free. I got a call fr Shiseido...it was a promotion basically, but I just took advantage of dat promotion. At dat time all I was thinking was to replace my moisturizer (finished cuz I'm using it quite often due to working in air-cond most of the time). So, sambil menyelam minum air...I bought the moisturizer, I did the makeover, and obviously, the took my pix for unforgettable memories...

Why? Because in my opinion, it's not everyday I'm gonna take pix like dis. Most of the time, u will find Silkygirl makeover, Pond's, ZA, Revlon....NEVER for expensive products like Shiseido! I went and makeup myself in BodyShop before...akak tuh die makeupkan muke aku sbb nak promo die nye product...but serious makeover tak pernah2 la pulak...

Sbnrnye Shiseido tuh mahal bangat...tak mampu aku nak beli asal2nye...sampailah one day ade yg membelikan aku pencuci muke Shiseido nieh...along with the starter kit...Since then aku pon dok beli satu...satu...asal2 beli toner jek, pastu protector..pastu moisturizer...Yelah, gaji kecik...camtuhla gamaknye kan! Hehe...Aku nye long term planning..nak beli eye serum tuh due to mate aku yg dah macam mate panda...lebam selebamnye...mane taknye, tak tido. Org dah balik keje, aku baru nak gi keje...& then nak beli scrub idung die tuh...sbb idung byk black head...

Nak kate muke aku jd cun bangat dek pakai Shiseido nieh taklah, tp kalo tak dijage muke akan jd bertambah teruk n teruk..maklumlah...keje dah macam nieh, umo pon nak masuk 25...tak jage maknenye terlambat laaa kan... Utk kepuasan sendiri jek. Bkn tak pernah try product len, before dis everything was Bodyshop, but after several yrs of using it, it started to lose its effectiveness...& since the skin getting matured and matured everyday...might as well use something more suitable to my skin. Jgn kate aku tak support product tempatan! Trust me, aku pernah gi facial Felisa, Shadira...dll...unfortunately kurang sesuai...so, tak dpt la pulak. Pasal Mustika Ratu plak...dah try, bertambah teruk jdnye...even the jamu made me even fatter! Adoooiiii...

So, mase ari aku buat makeover nieh kat Seremban Parade. Actually, membership aku kat The Mall, KL...but skang mmg dah takde mase sangat nak gi KL. Last week la kot aku n kengkawan gi Midvalley n makan2...gi hentam tepanyaki...after years! Skang dh keje...balik2 dok tido...& spending time with my books. Len2 tak terlarat plak rasenye. Nampak keje macam senang kan...but I'm actually handling people's a/c! Salah buat...hancurlah..

Mase wat makeover tuh aku jek la satu2 nye manusia yg buat makeover aritu...around 30 pix was taken. Macam2 gayelah. Aku yg paling puas ati skali amoi tuh sangat berpengalaman...die pakaikan makeup nipis n sangat natural...so taklah aku nampak macam tepung komak. Die matchkan eye shadow kaler purple sesuai la ngan top n tudung aku arituh. Pastuh yg len2 biase jeklah. Cume die amik mase nak makeup mate cuz mate aku kecik sangat...even mase nak tangkap gambo die pesan besarkan mate...ahhahahaha..

Malu tak terkate cuz mase tuh ramai giler la org Seremban dtg tgk kan...yelah, mane de mende2 macam nieh kat Seremban selalunye...& plus, I'm a Malay girl wearing tudung...so macam pelik kot kat dowang...siap adelah makcik2 keliling tuh dok pesan amoi tuh nak buat macam mane & len2...macam kena andam plak...hahhaha..Ooppsss..kite tutup topik tuh!

Lepas makeover tuh, dgn muke segitu...aku gi opis...Hehehe..abeh aku kena usik. Tp org yg diorg nak sangat tgk aku mase tuh tak dtg keje...MC cuz demam smpai pulse bengkak2...So, dgr cerite jek la yeee...Whatever, aku bukan nak melawa sbb prg len kan...kalo yek pon cuz of my mom...yg nak sangat tgk makeover tuh...

Itu jeklah cerite muke di atas nieh...Well, unforgettable experience...tak boleh lupe sampai bile2...Tak puas ati? Go to hell:D
Ade 3 lagik gambo...so, bukak2 la aku punye fotopages:http://cheryna.fotopages.com

TaaAAAAAAAAAAAaaaaaaaaTiiiiiiiiiIIIIIIIITuuuuuuUUUUUUUuuu...

p/s: lagu fav...video klip fav...:D

No comments: