Friday, March 16, 2007

malacca



LATELY-DIVINE

Lately
(I've been watching you)
Been thinkin bout you baby
(And everything you do)
Just sittin away watching the days go by
(Repeat)

Verse 1:
Have you ever felt a breeze hit your heart
Like the wind was blowing it apart
As you're spinning like a merry-go-round
Indications of a storm touching down
I Wish that I can weather any storm
But I guess it was a heart break from the norm
Was a day I will always remember
The saddest day in sweet November

Chorus

Verse 2:
Baby I'm on my knees, praying to God help me please
Bring my baby back, right back to me mmm
If lovin u is right, then i dont wanna go wrong
So I drown myself with tears
Sittin here, singin another sad love song

Chorus

Bridge:
Baby I've been torn apart
I wish you hadn't broke my heart
I'm missin you babe, missin you everyday
(Repeat)

Chorus to fade


Hmmmm...nak bgtau ape kali nieh.Oooo....yeee...lupe plak...hehehe..:D

Pade hujung bulan Februari aritu aku ke Melake bersame hosmet2 yg tersayang. Alhamdulillah...sume dah sort out semenjak si Ada dah bla dr umah tuh. Pening jugak kepale aku arituh..berbulan2 lamenye sbb konfrontasi dingin antare Su ngan Ada n kengkawannye. Mane taknye, sbg pihak berkecuali...aku malas nak bergaduh ngan sape2. Aku tau memasing pon ade silap memasing, yg Su dgn barannye....ada dgn bodoh sombongnye...akhirnye berkecai laa...termasukla pintu bilik yg nyaris la tak roboh sbb dijadikan isu...

Fuuuhhh...sakit betul kepale aku. Akhirnye aku amik kesempatan balik umah parents aku sepanjang pergaduhan tuh. Waktu n bebanan kerja pon tak mengizinkan aku nak berseronok sangat, lgpon mase tuh terlalu byk masalah peribadi yg nak diselesaikan. Alhamdulillah...walopon aku tak kate la sumenye dah setel, tp taklah tak dpt diredakan...Ape lagi, mengamuk la budak2 nieh nak mencari sokongan...maklum jeee...pompuan kalo dah bergaduh mmg suke cari geng nak mengumpat...hahahhaa...Tp biaselah, hal2 nieh bukan hal aku...takde kena mengena ngan aku pon!

Sehinggalah satu ari tuan punye umah, Cik Munah yg mmg baik n rapat ngan aku call aku utk mintak penjelasan nape aku bayar sewa tp tak dok umah die. Cik Munah kecik ati..tanye die, buruk sangat ke rumahnye sampai aku takmo lg dok umah die. Aku pon terkejut beruk dgr cerita Cik Munah...sbb tak pernah2 aku buat kenytaan gitu. Walhal aku sbnrnye hepi sesangat dpt umah Cik Munah, dhla sewa murah...fully-furnished lagi. Rupe2nye Ada yg bawak mulut...nangis2 cerita kat Cik Munah aku tak balas sms die n buat dono ajek sume mende...

Asal2nyeee...aku tak balas sms sesape pon. Ada keee...Su keeee...baik sesape pon. Sbbnye aku bz ngan masalah aku sniri n hal nieh sangat lah remeh. Tp oleh kerana aku sangat marah org pandai2 bercerita pasal aku kat tuan umah, aku pon balik la umah sewa aku tuh. Aku confront sume dak2 umah aku. Senang cerita....aku nak sume setel sbb hal tak kena mengena ngan aku...tp name aku masuk sekali. Asal2 diorg berebut remote tv...last2 aku yg kena padahal aku tgh keje mase siaran tuh. Tak de kena pon ngan aku kan?

Aku pon cube ckp baik2...tp diorg nieh emosional betul. Sebbaik tak men2 tarik2 rambut depan aku. Tp dah naik2 suara, aku plak kat tgh2. Terpakse last2 aku naik suara kat seko2 sbb pangai cam budak2. Aku pandang sorang2...aku tanye, "Aku ade buat salah ngan ko ke?" Setelah jawab...aku pon bg cadangan...n aku ckp, kalo tak tahan...jgnlah dok same2...sbb dah melampau...n jgn name aku masuk sekali pon...sbb aku nieh tak balik2 pon umah tuh, kan!

So...setelah dipikirkan betul2...Ada kena lah keluar dr umah. Sbbnye dah lah liat nak byr sewa, bil tinggi pon tak mo byr pdalah tido depan tv. Tp biaselah...Cik Eksekutif BCB yg bijaksana penuh dengan hujah...(cewwwaahhh...padahal aku pon keje Exec...tak payahla itu pon nak dijakan point bergaduh kan!).Last2...aku bla jek...sbb aku rase ku dah buat part aku, tinggal die ngan part die. Utk Su pulak, aku pon dah katekan ape dr part aku, die suke atilah nak buat ape.

Akhirnye rumah kembali aman macam dulu. Heran aku, mase ramai2 dulu tak bergaduh..dah tinggal 4 org, bercakar2 pulak. So...at last, aku n Su berdua jek...

Satu ari Tanti, kwn yg same dept ngan aku dulu dtg n kate nak tinggal skali. Setellah sume masalah...n Tanti dtglah tinggal ngan kitowang. Kebetulan waktu keje ampir samee...jd lunch berdua...lepas tuh pergi keje. N the 1st outing kitowang adelah ke Melaka..bandaraya bersejarah nieh...hehehehe..

Tanti nak bershopping..sumenye best belaka...maklumlah...dah lame tak ke Mahkota Parade. Sbnrnye kitowang malas nak ke KL sbb nak menenangkan pikiran...lgpon kat KL ngn Melaka lebih kurang jek. Paling penting nak gi makan same2 kat Umbai, tpt ikan bakar tuh...planning dah berjanggut dr zaman blaja lagik, tp tak pergi2...Dptlah menjamu selera...walopon mase tuh bukan musim sangat. Ikutkan, honestly..bahagia lagik mase ngan fam aku, sbb melantak bersame adik2...Dak2 pompuan nieh ctl sket kan!

Bahagia la jugak...tp tak jd la Gals Outing sbb boiprennnye si Su ikut same. Aku taklah shopping pon...yg beli pon brg2 utk fam tersayang. Ape lagik, bekalan cincaluk ngan keropok2...cukuplah lebih dr sebulan...hahahhaa...

Aku nampak A Famosa...nak pergi...tp biaselah, org nak shopping jd tak jd. Maybe boleh dirancang dlm outing akan dtg. Aku nak sangat pergi Taman Buaya, Taman Rama2...dll macam kat sek rendah dulu. Mesti perspektif die berbeza kan, maklumlah..skang dah tua bangke!!! Hehehe..

Hmmm...teringat plak. Bulan 8 arituh aku pernah gi A Famosa. Tpp...yelah...dgn org len. Ape kitowang wat kat situ? Ooo...outing tpt keje...dok panjat bukit tuh same2...tp itu hanye tinggal kenangan. Aiseh..bile teringat pengakuan n cite2 die mase on the way tuh...tersekat nafas aku..n since then la aku nieh mmg dajal...hukhuk..kenape aku boleh melukakan ati org len kan? Ish, jahatnye aku nieh...

To be cont...for our next outing...
***purple star fish! Hehehehe... ***

No comments: