Thursday, April 26, 2007

spring collection



SEMBUNYI-MISHA OMAR & FLOP POPPY
Percikan sinarmatamu
singgah di hati
bergetar bibir ku bisu
sukar mngerti
pasrinya diriku tawan
tak sempat berkelip aku
kau punya
biarpun mngetus
ilham memujuk jiwa
mengikut suatu raga
melamar rasa
biarpun kita mencuba

sembunyi
namunkan ku terlihat
yang jelas di wajah
kita memang penasaran
merasakan cinta
bagaikan bintang
di malam cerah
beri cahaya
tak terhalang
menyusuri segala
bertentang mata sebentar
di hanyut angan
tersentap aku tersedar
di perhatiakan
sedangkan diri terasa
kemana
renungan aku
nak alih...

Macam best plak lagu nieh. Aku ingatkan lagu Indon, tp bukan rupenye. Hehehe. Tp macam comey...dahla aku mmg suke suara Misha nieh, tak payah jerit2 pon dah best dah!

Yeaaayyy...hepinye balik dr holiday. Bukan pergi mane pon, dok umah jek. Dok tgk tv, bace buku, masak...& I did what I love the most which is:GARDENING! Hmmm...cosmos aku dah bercambah,mule membesar. Bunga raye aku yg kaler purple tuh dah kembang...pastu sume best laaa...

Yg paling best dok tanam bunga kat atas nieh! Portulaca Grandiflora or....Japanese Roses. Paling senang nak ditanam. Just patahkan batang die n cucuk dlm tanah. Aku replant balik Japanese Roses aku kat umah tuh (sehingga memeningkan kepale parents aku!). Sbb aku nak pokok die lagik rimbun, so aku dah potong balik Japanese Roses nieh sume, then aku cucuk balik...biar die makin membiak. Yg peningnye, sbb Japanese Roses aku kaler pink...hehehe...so, umah asek dgn bunga kaler pink, purple jek...& obviously...ibu pening sbb die tak suke aku asyik ngan gardening..cuzz....

Ibu said kalo aku asek ngan gardening means aku tgh teringat bangat kat die. Hahaha..mmg la. Tak tipu pon. Mmg teringat bangat kat die. Tp bile pk2 ntah2 die ingat tak kat aku, aku pon malas nak ingat. Tp aku mmg ingat sangat kat die laa..Ntah apasal aku windu sangat kat die. Bongok ke ape aku nieh...aku pon tak tau. Patutnye aku dah boleh menggatal nieh...Tp tak tau plak apasal lecehnye nak menggatal:D

Tadi, mase dtg opis...Kavitha tegur aku la...ade mamat nieh lalu sebelah...aku tak perasan..."Babe! He's checking u out!", die sound aku. "I didn't realize dat, dear...", aku jawab. Kavitha geleng jek. Honestly, kalo menggatal pon takde gunenye...I'm still thinking bout him everyday...Bodoh...

Ohh..yeeee...aku tgk Jgn Pandang Belakang yesterday. Loser aaa. Kawan2 aku yg len bangse dok kate cite tuh best. Apsal aku rase macam...ntahlaaa...malas nak ckp...

Liverpool kalah ngan Csea semalam. What the heck....aku ttp akan menyokong...walopon telingaku panas di opis arinieh...huwaaaa...

Yg len2...takde mende aaaa...replied msgs in frenster...Hmm..macam reunion plak..
Okeh...dats it...gtg...this is pix of my flower...check it out! Amik kat web mane tah...tapi rupenye exactly like dis:D

No comments: