Tuesday, May 01, 2007

gladiolus green star



YOU'RE LOVED (DON'T GIVE UP)-JOSH GROBAN

Don't give up
It's just the weight of the world
When you're heart's heavy
I...I will lift it for you

Don't give up
Because you want to be heard
If silence keeps you
I...I will break it for you

Everybody wants to be understood
Well I can hear you
Everybody wants to be loved
Don't give up
Because you are loved

Don't give up
It's just the hurt that you hide
When you lost inside
I...I will be there to find you

Don't give up
Because you want to burn bright
If darkness blinds you
I...I will shine to guide you

Everybody wants to be understood
Well I can hear you
Everybody wants to be loved
Don't give up
Because you are loved

You are loved
Don't give up
It's just the weight of the world
Don't give up
Every one is to be heard
You are loved

Hmmmm...ape aku nak cite ye?! Haaaaa...arituh aku gi ke Pesta Buku Antarabangse kat PWTC.Paham2 jeklahhh kalo aku dah tgk buku, sure lame. Sbnrnye sambil menyelam, minum air...meh aku cite. Tajuk cite nieh ialah:SERVIS.

Servis #1: Beli tiket bas

Kesian betul mashimaro aku. Sape lagik kalo bukan Tanti. Mase nak beli tiket bas tuh taklah teruk sangat,cume yg tak bestnye...kalo Melayu jage kaunter mesti nak berborak punye...customer depan mate kena forget dulu sbb berborak lagik penting. Rubbish tak? Tapi nasib baiklaaaa...tiketnye dapat...

Servis #2: Sowang ajek buat keje?

Tanti nak makan Fish & Chips, so kitowang gi Secret Rcipe sbb itu jek yg ade Fish & Chips..lagikpon minah nieh nak makan yg set siap ngan brownies tuh.Yg mengharukan...bile sowang jek yg amik order, yg antar bill, antar makanan..dll..macam takde org len. Sbb yg len? Tah mane dak2 nieh pergi...Tp mamat yg sowang nieh aku puji betul..cekap! Dlm pade antar bill aku, antar kek makcik senah ujung pintu...lepas tuh layan mek bedah nak air...pastu layan pakcik jakpa nak sudu...(name dirahsiakan sbb aku pon tak tau namenye! Hehehe). Tp superb aaa mamat tuh...boleh cepat naik gaji:D

Servis #3: Jualan buku secara pakse

Kitowang diapproach oleh sowang Indian guy nieh...pade awalnye kitowang intrested gak ngan buku2 die...tp tibe2 masuk sowang Pak Bai (Benggali), yg mengatekan...produk die terlebih bagus...n die mati2 nak paku kitowang suh beli buku die tanpe menghiraukan mamat yg dah lebih dulu approach kitowang. Paling mengharukan, diorg keje in the same company & betape tak minatnye aku dgn care die menjual kat aku mase tuh. Ape lagik...mulela muke Cik Sha masam mengalahkan cuka.Tambahan pulak aku dah pernah berkecimpung dlm sales sendiri...aku paham sangat budak sales macam mane...haiii..melampau! Terpakse aku tinggalkan. Bole kate..itulah mende paling spoiled utk arituh...

Stop dulu dgn cerite spoil...sambung lagik nanti...nak sambung keje!

*****
p/s: Lagu tanti & butterfly sangat cantik~!:D

No comments: