Tuesday, May 08, 2007

rama-rama



RAMA-RAMA-ELLA

Seumpama rama-rama,
terbang bebas di udara tanpa ada halangan.
Aman damai suka-suka,
riang ria tanpa ada rasa duka sengketa, rama-rama.

Ekspresi dirimu menawan hatiku,
ingin aku terbang bersamamu.
Melihat kerenah melihat telatah,
manusia yang sering terlaga.

Ekspidisi ini bagai tiada henti,
kan menjadi antologi diri.
Terhentilah mimpi terhapuslah sepi,
sanubari yang lebih berani.

Terminal yang pasti satu fitrah hati,
kerana yang sejati tiada kekal lagi.
Terbanglah ke sini mencari abadi,
terbanglah ke mari mencari hakiki.

Seumpama rama-rama,
melewati panorama yang penuh warna warni.
Taman bunga taman damai,
dengan aksi lincah berputik hidup yang harungi, rama-rama

Ari Ahad aku pagi2 lagik dah balik umah...maklumlah, Tanti balik Ganu, Su pulak ke umah mertua di Pahang. Jd aku balik Negeri Sembilan jek la (cewwaahh..macam jauh sangat! ahaha)

Ape lagik...dok men2 ngan aku punye bunga2 sume. Kadang2 berangan kalo ade crocus kat Mesia nieh, alangkah cantiknye. Dulu berangan ade sakura kan, tak boleh...pastuh berangan tulip, pon tak boleh. Berangan crocus tak sudah2...hihi...comey n menambat ati! Takpelah, bile ade bunga..ade butterfly..kite layan lagu Rama-rama ngan gambo bunga jek..:D

Isnin...tgh tido, aku dpt panggilan, "Cik kak! Ko dah bangun belum! Aku kat Senawang nieh!" Utk pengetahuan, nieh la satu2nye manusia yg paling berani kaco aku tido, sape lagik kalo bukan Su. Pagi2 dah mengajak aku gi Amcorp Mall...perghhh...awal2 dah kena jln sampai ke PJ. Nak makan pulak tuh...ade ke...Tp takpelah,aku pon siap2. Lgpon aku mmg ade appointment di area berdekatan..aku kena gi The Mall...dah ade appointment ngab Nyonya Sharon...Facial free~~~!! Hehe..

So, gi la jln2 kat Amcorp Mall. Sue memperkenalkan aku kat tpt namenye Uncle Chili's...boleh tahan, harga affordable. Tp kitowang gi time lunch hr..ampeh la sket.Tak abeh2 die suruh aku try fish head beehoon soup, best kate die...

So, sume skali RM6, dgn air dll...kire okaylah tuh kan?Sehinggalah...ade kitowang jln kat tpt jual kain...aisehhh...kelemahan ku nieh....mule2 kuat jugak iman jgn kuar duit langsung...Tibe2...aku nampak sesuatu...China Silk RM40! Adoi...kain lembut, sejuk n cantik...Teringat ibu. Hmm...bulan lepas, mase aku beli brg utk ayah, die diam jek. Aku tak beli ape utk die lagik. So...aku pon belikan kain tuh. N alangkah hepinye Cik Sha bile ibuku kate, "Macam nieh la kain ibu nak pon!" Hepinye...lagik2 bile tgk die pegang kain tuh...dah planning2 nak buat baju ape. Kurang2 lepas nieh ibu aku tak pakai baju same gi sekolah dah:D

Dah puas berjalan, aku gi The Mall, Si nak gi opis. Jd aku pon dgn seronoknye tertido n terlena sbb biaselah, massage muke, kepale n bahu...n yg penting tak sakit! One thing, takde session picit jerawat...ahaha...lega aku...After dat, abeh session..aku merayau agik ngan Cik Su...Dlm ari terpikir, lepas nieh kawan aku nieh nak jd bini org...tak boleh la aku merendek ngan die lagik...huhu..

Aku plan nak pakai kebaye gi tpt keje arinieh. Gi survey pario...mahal nak mam! Ku kuburkan hasrat...Last2 aku pakai pario cotton aku nieh...warne biru laut..Sbbnyeeeee...arinieh batik day! Jgn buat malu kaum..dah kate one & only Malay..aku pon berkain batik ke tpt keje arinieh...hopefully team aku menang...

Arinieh...balik keje, aku tinggal sowang...adehhh..tak best. Bosan aaa...kite cont tomm...

p/s: utk kawan yg kate aku sombong tuh...aku takde cr aaa..arituh hp tinggal umah mak!

No comments: