Saturday, May 05, 2007

tattoo day



AIN'T NO MOUNTAIN HIGH ENOUGH
-WHOOPI GOLDBERG & THE CAST OF SISTER ACT 2

Now if you need me
Call me
No matter where you are
No matter how far
Don’t worry baby
Just call out my name
I’ll be there in a hurry
You don’t have to worry

CHORUS:
‘Cause baby, there ain’t no mountain high enough
Ain’t no valley low enough
Ain’t no river wide enough
To keep me from getting to you, babe

Remember the day
I set you free
I told you, you could always count on me, darling
And from that day on
I made a vow
I’ll be there when you want me
Some way, some how

CHORUS

And no wind (no wind)
And no rain (no rain)
Or winter’s cold
Can stop me, baby (oh baby)
‘Cause if you’re ever in trouble
I’ll be there on the double
Just send for me, baby
Oh baby

My love is alive
Deep down in my heart
Although we’re miles apart
If you ever need
A helping hand
I’ll be there on the double
Just as fast as I can

CHORUS

Ain’t no mountain high enough
Ain’t no valley low enough
Ain’t no river wide enough
To keep me from you

Ain’t no mountain high enough
Ain’t no valley low enough
Ain’t no river wide enough
To keep me from you

Aaaahhh...
Nothing can keep me
Keep me from you
Ain’t no mountain high enough
Nothing can keep me
Keep me from you
Aaaahhh...
Nothing can keep me
Keep me from you

Ape nak cite ek? Ntah laaa...tak ingat. Semalam aku rase macam byk sangat mende nak update...tp tibe2 macam takde mende nak update...ahahhaa...tah hape2...

Okay...semalam ade BODY ART DAY? Bangang kan? Tah hape2...huhu. Aku pon kadang2 rase org yg buat nieh macam syok sendiri...mmg la kitowang ikut tapi slalu sangat buat event smpai nak muntah pulak jdnye. Tp takpelahhh..ikut jeklah demi bonus yg tak brape sen tuh.... (hmmm....annoyed sbnrnye nieh:D)

So, sampai2 jek budak team aku dah belikan sticker, sbb tau punyelah...aku takkan layan punye laaa kalo nak letak mende len. Satu...selepuk tatoo sticker butterfly & bunga kecik2 letak di pipiku sepanjang waktu berkerja semalam...cet...hampeh! Mmglah kalernye purple, kaler preberet...tp..adoi...

Sume memuji kononnye cantiklah aku pakai tattoo tuh kat muke. Maybe sbb kena ngan kaler...oorrrr...aku sowang jek yg cerah sbb aku Melayu! Hehe. Yg len2 kan gelap..so, kaler purple gelap tak nampak laaa... Tp aku malas nak kate ape, kang jd isu perkauman pulak..hihi. Aku malas nak cakap byk since Helen (my boss) sendiri yg melekatkan tatto tuh kat muke aku. Mane nak lekat lagikpon kan, dahla pakai tudung...skirt labuh...pastu tutup sampai ke tapak tangan...hihi...amik ko. Tpt nieh sejuk nak mampus time keje...guarantee boleh sakit kalo aku tak pakai tutup sebegitu!

Sume org menang laaa...Tp satu insiden yg mencuit ati gua berlaku semalam. Waktu aku berjalan dr toilet nak masuk opis, tibe2 aku bertembungla ngan si dia. He just stared at me...with the tattoo at my face...Aku sendiri tak tau nak senyum ke, nak buat ape...just passed through...Aduh! Kalo ikutkan mau jek aku menegurnye...tp naluriku berkata...tak ingin terulang lagi...My ego as a woman prevented me from any actions...His ego as a man meletakkan kitowang masing2 dlm posisi sekarang...SO??!!! Nothing happened....Woooohooo.. Cume jantungku yg masih berdebar bile melihat die..:D

Aku ingat mase tuh die nak tangkap gambo aku...kitowang tgh giler ngan World Cup...pastuh aku taknak paint muke dgn bendera England (walopon keje ngan UK...haram aku nak letak muke ngan bendera diorg weh!), So, aku paint bendera Jepun...mase tuh contest macam nieh gak aaa..Die dok mengusik aku pasal bendera tuh...Ceewaaahh..kenangan manis la kononnye...podah..Dlm pd tuh, senyap2 die simpan gambo aku dlm fon...bongok tul..

Later on aku realized yg bukan sume org punye gambo dlm phone tuh...walopon die kate die ambik gambo sume org...buat malu jek kan? Tak lame lepas tuh, kantoi sbb aku terjumpe dlm fon die tah bape byk la gambo aku dlm tuh...candid!

Tp dua2 diam semalam...aku pandang die, die pandang aku...Egonye masih tak boleh menerima dgn keadaan aku yg nampak hepi nieh (tp taklah sangat pon, sbb aku ingat die lagik). Maybe...kite mesti meneruskan lakonan nieh kan? Biar die dpt yg terbaik...but it's definitely not me:D

Okeh...aku pamerkan gambo crocus...bunga di tpt sejuk, di gunung...cuz ain't no mountain high enuf...ku teruskan dgn cita2....ewwwaaahhh!!!

No comments: