Thursday, July 19, 2007

pario story

Alice in her new sweater~, originally uploaded by Pei78.

Hmmm...cantik, kan...sweater die. Cantik rambut die..cantik muke die...sume cantik! But...she's a doll...hehehe...so, die takleh la nak bercakap seperti manusia biase....but whoever has dis momoko's pix...surely a creative one..sbb aku terpesona memandang gambo2 momoko nieh:D

Hmm..my horoscope in Elle Mag today:D

For July 19: You have a strong sense or suspicion about something or someone this morning. Follow your hunch because it's accurate and can lead you to a solution. A puzzling matter may be more complex than you'd originally suspected. As you dig deep into this issue, you find layers of information. Some of these facts seem to contradict each other. Patiently persist. It appears that you've uncovered a situation that has existed for a long time and will take time to make sense of, but you have the intelligence and tenacity to accomplish this.

Intelligence & tenacity...let's see whether I have it! Hmm..been tired dis week...tapi biaselah, what do u expect...aku bukan maam besar nak lepak2 jek. Got so many things to do...tapi bile pikir minggu depan cuti seminggu...yeayyy!!!!

Cume...ntahlah. Probably bile cuti nanti, aku nak teman ayah kot. As usual...he's gonna be in the hospital..taking care of atuk. Kadang2 kesian pulak aku tgk die...nak jage diri sendiri pon tak larat, inikan pulak nak jage org len!

Aku nak rest...tp tak taulah cuti nie akan bertambah penat atau aku betul2 dpt rest:)

Oh...yeeee....skang nieh sibuk kat opis aku pasal organ donation. Aku? Ntah, tak pernah terfikir. Bukan nak kate aku tak concern/tak alert...but I have other people dat I have to think first before doing dis thing...

Yg tak bestnye...kadang2 macam terpakse. Just because someone donates theirs...doesn't mean I have to donate mine. Other people will never have the same concern like me, kan!

If only they know bout who I am gonna give my eyes to...It'll be my dad. Who deserves it more than him. Betul tak?

Hmmm....ape lagik nak taip nieh? Ooo...kena bla sbb nak start keje dah! See u soon...kite update lagi kemudian:D

***5.34pm***
Aiyoooo...calls...melampau2. Aku tak tau nak kate ape lagik. Paling boring...bile org yg kite malas nak cakap dah balik dr cuti. Paling tak best kalo org tuh bos kite...ahhahaha...chow...

***8.50pm***
Aku pakai pario macam kain batik arinieh. Kelakar laaa...bontot besar...so aku takde rase ape sangat pon. Takde lawa manenye. Tp yg aku tak paham....setiap kali aku pakai pario biru nieh, mesti boss aku tegur. Boss aku nieh garang, tak pernah nak bergurau senda n boleh dikatekan dibenci gak. Hehehe. Tapi setiap kali aku pakai pario...die akan datang, "Sha, u look nice today~"Aku nieh nak kate ape pon tak tau la. Just-thank u. Malas pulak aku nak beriye2 ngan org tua nieh...kang tak pasal2 die tanye bukan2.

Pastuh...td aku lalu kat pantry. Acik cleaner tuh mmg baik ngan aku. Yelah...kadang2 die la jd mak sementara kat opis, tanye dah makan blm dll...lagipon dah kate aku jek yg Melayu kan! So, acik nieh pon tibe2 tarik aku td. "Sha nieh acik tgk makin lawa pulak. Arinieh lagi lawa! Bile nak kawen nieh Sha...?" Aku dgn tersipu2 nye cakap..."Nantilah cik..ade jodoh tgklah" . Pastuh acik tuh cakap, "Hmm...acik suke tgk Sha pakai kain batik arinieh." Aku pon tersengih2...mane taknye...kalo tak skirt, jeans...tak pernah nak senonoh:P

Kak Ani depan umah pon dok menegur,"Sha pakai sebijik macam akak muda2 dulu!" Hihihi...nak tergelak pon ade, Kak Ani ngan laki die slalu dok cerite zaman mude nieh...tak boleh aku bayangkan macam mane Kak Ani nieh mase mude:P


N last but not least...Arthur. Yg sangat particular pasal bab dressing sampai awek die mmg perfecto laaa...tak sape boleh challenge. "U look good, gal!"


Thanks to ibu....pario nieh mmg menarik perhatian. Probably next time...jgn pakai lagik la. Huhuhu...

No comments: