Friday, July 20, 2007

pride and prejudice addiction


momokos 1128, originally uploaded by sylviecoladolls.com.

Arinieh takde buat ape...pagi2 dah bangun. Sakit belakang. Setelah diperiksa, rupe2nye period melande. Dah lame gak tak kena senggugut nieh...tibe2 kena rase macam pelik plak....tp tak menyeronokkanlah:(

Pastuh,bangun2 tak reti nak buat ape dah. Macam blur tak tentu arah jek. Then lepas tgk Martha Stewart, Bills Food....aku decided nak tgk Pride & Prejudice. Lame aku tak bukak CD nieh...dah berzaman.

Alaaa...aku kena get back to work. Tak cukup mase nak update. Lenkali aku betulkan lagik:D

***5.15 pm***
Dah start masuk keje. Gitulah life aku nieh. Okeh....kite cite pasal Pride & Prejudice. Hmmm...sememangnye Jane Austen mmg fav aku, cuz buku2 die mmg best n aku suke giler ngan bahase die. Asal2nye aku cume bace buku die. N aku mmg minat filem British dr Hollywood. Tp yg membuatkan aku beli CD movie nieh dulu cuz aku nak membiasekan diri ngan accent mat salleh nieh. Maklumlah...kalo diorg bercakap laju, ade mase susah nak tangkap. Bukan macam Malaysian...ape accent sekalipon, Cina, Melayu, Keling..Iban...senang jek sbb kite sume Malaysian. N kite dah biase ngan slang American yg sangatlah clear kalo nak dibandingkan ngan British...so...mase mule2 nak keje dulu berpinar jugak aku cube memahamkan. Maklumlah...telinga korek pakai sepit, bukan cotton bud...lidah pulak makan belacan, bukan keju. Aku anak Melayu!

Last2...aku jd addicted. Probably aku suke sangat dgn Kiera Knightley. Tgk Pirates, suke tgk die...tgk King Arthur, suke tgk die...Love Actually pon suke tgk die. So...last2...sumenye suke lah:D
N watak2 heroien dlm cite2 Jane Austen nieh mmg kena ngan taste aku. Dlm Sense & Sensibility, aku suke ngan watak yg Kate Winslet bawak tuh. N semestinye la suke kat Emma Thompson (die berlakon jd Trelawney dlm HP superb giler!)


Bennet Sisters: Pride & Prejudice


Bulan nieh...ape aaa...aku nak bajet. Aku nak kena beli purse baru, sbb dah uzur sangat purse lame aku. Tp dlm mase yg same, nak beli kain baju kebaye utk event bulan 8...dahla event aku organize. Then...terfikir plak pasal buku2 yg tak dibeli lagik! Arghhh...tolong buat decision?


Kite sambung kemudian.

No comments: