Wednesday, July 18, 2007

sunglass

Turquoise, originally uploaded by elfinity.

Penat gilerrrr!!! Arghhh...arinieh aku bangun kul 12 tgh ari, mandi n terus pergi keje. Boleh tak? Sebab malam tadi aku takleh tido walopon puas nak melelapkan mate. What's wrong with me?

Kadang2 dalam ketakstabilan hormon setiap 19hb nieh buat aku tensen jugak. Mane taknye...ape aje nak dibuat mulelah ade yg tak kena. Termasuk cepat sangat sensitif n pikir bukan2. But kadang2 tergelak pulak bile pikirkan ajaib jugak ciptaan Tuhan. Sumthing I cannot see is sumtimes controlling me. Iaitu...HORMON AKU! Haiiyya...a realisation dat I'm a woman every month buat aku rase....NTAHLAH!

Sejak aku dah beli sunglass baru nieh, aku pakai setiap kali aku nak gi keje. Terpakselah. Kalo tak perit betul mate terkena panas n abuk setiap kali aku ke pickup point aku. Aku rase, driving pon akan menimbulkan cerite yg same. Mmg aku terpakse pakai sunglass...kalo tak berpinar n berair la mate aku. Kadang2 puas aku berfikir...kenapelah Cyberjaya nieh panas bangat...Putrajaya pon same...walopon tanam pokok banyak2....tp aku tetap silau...

Mmg kena sindirlah sesape yg melihat aku bercermin mate itam. Lagik2 kalo tgh tunggu transport...mulelah ade yg kate macam mak datin...padahal takde sape yg tau penderitaanku tak boleh tahan abuk n panas nieh lagik. Considering after what had happened to my dad, aku kena take precaution. Gloucoma bukan sekadar penyakit biase....boleh diperturunkan secare genetik....Kalo ayah aku boleh buta, tak mustahil aku....kalo tak dijage dr sekarang, kan?

But biaselah Malaysians...kadang2 tuh yg aku malas, lagik2 org Melayu...bile yg baik tak mau pulak die mengaku...yg sikit2 macam nieh macam2 nak dikate...lantaklah...yg penting aku dah jage ape nak dijage.ANUGERAH TUHAN~!

Okaylah....nothing much to say anymore. Arinieh aku pakai skirt yg beli kat Khazanah arituh with my Seed top...green. Hopefully takkan terjadi lagi macam semalam whereby we bumped into each other n I couldn't do anything when he was gazing at me...pls!

Tanti pakai spaghetti strap arinieh...with her white shirt...cute sangat! Nampaknye dah mule adopt dgn care aku mix & match....good thing cuz org takkan perasan kite pakai baju yg same ke tpt keje...ahahahaha...(bile pikirkan balik...leceh gak jd pompuan...nak pakai ape pon kena pikir!)

Okeh...let's sing Acha's song....n...gambo yg sangat cure...just like d way I am (only if u stretch the pix a bit bigger...ahahaha!!!)

No comments: