Friday, August 24, 2007

goodbye rio ferdinand


White cosmos
Originally uploaded by hichako

Sedih nieh. Ari Rabu arituh aku kan keje sampai kul 8 jek. So, me balik la ke umah ibuku. Sampai2....aku nampak kucing aku (Ferdinand) terbaring atas lantai depan pintu umah. Aku pon dok acah2....Die bukak mate sekejap. Pastu die mengiau pandang aku. Aku pon expect die nak kejar aku macam biase. Biaselah....die kan suke berlagak jd manusia. Mesti nak ikut aku masuk dlm bilik n tido atas katil aku. Aku tunggu jek die nak ikut....nanti aku nak halau....

Sejak kebelakangan nieh, badan Rio/Ferdinand (name pjg kucing aku Rio Ferdinand!), memang selalu kotor. Mule2 dulu rajin nak mandikan balik...tp lately aku susah nak mandikan sebab die dah luka2. Mane taknye....dok kena buli dengan kucing2 jantan len yg ditinggalkan berkeliaran oleh2 jiran2 aku yg pindah umah tp taknak bawak kucing sekali.

Rio kan putih. Mate biru. Jadi kalo comot...memang teruk rupenye. Kadang2 aku balik...aku marah die. Seolah pahah..lepas tuh die dok jek ontok...Aku ingatkan die main tanah...tuh sebab bulu die kotor...

Rupenye...sepanjang aku takde...Rio kena buli teruk. Dah seminggu ibu aku carik Rio, tapi tak jupe. Itulah kali pertame Rio balik...lepas dah lame ilang...n kali tuh la terakhir...sebab bile aku pusing jek nak tgk Rio kejar aku ke tidak...die tak kejar. Aku pergi kat die...itulah kali terakhir die mengiau kat aku...Die dah mati!!!

Marah...memanglah. Ape lagik ngan tuan2 punye kucing yg ganas tuh. Tp itulah kehidupan kucing. Kucing aku tak cukup macho agaknye....akibatnye...aku dah takde kucing lagik! Huwaaaaaaaaaaa.....

Rio n white cosmos held very sweet memories. Sebab Rio suke men ngan butterfly yg hinggap kat White cosmos yg aku tanam depan umah...

Aku taknak kucing len. Rio will be my last cat...I miss u my Rio Ferdinand...(me bagi name Ferdinand...my bro put Rio in front). Huuuuuu...sedihnyee...

No comments: