Sunday, August 12, 2007

hydrangea



Hydrangea and watering can, originally uploaded by FleurJanue.

Comey sangat gambo hydrangea nieh....so aku pon mengambil kesempatan nieh mengupdate blog n meletakkan gambo di sini:D

Nieh gambo hydrangea tgh suci laa....tak byk asid...tak byk alkali. Hmm...badan aku nieh pon kalo natural macam hydrangea nieh kan barulah best! Nieh tidak....3 ari MC n tak dpt dtg keje!

Aku rase aku dah pernah cakap yg aku keje non-stop n terlalu busy lately. Sbnrnye mende2 tuh sikit pon tak mengganggu aku. Takpelah...keje lebih, penat sikit jek pon....

Tapi, yg aku rase marah sangat lepas dr aku balik holiday arituh...boleh tak ade awek kat tpt keje aku nieh dtg keje dalam keadaan demam panas n duduk kat sebelah aku! The worst thing was...takmo balik atas alasan takmo amik MC n menjejaskan rekod die. Abeh aku nieh ape? Rekod aku nieh tak payah jage ke?

Aku dah perasan dah...tekak aku sakit....badan lenguh2...batuk tak berenti n selsema sejak kes minah tuh dtg ke tpt keje n menyebarkan virus2 durjana tuh. Tp aku still optimistik laaa...konon2 makan panadol,vitamin, ubat batuk dan sebagainye utk mengelakkan sakit n demam.

TAPI....kalo dah virus...tak dapatlah. Akibatnye, minggu lepas, aku melepek di hujung minggu akibat demam n sakit. Check kat dr...tract infection! Sinus! Semua ade! Hancur!

3 ari aku MC. Ari Selasa aku sihat sikit n pergi keje. Tp sbb suara aku macam katak, boss suruh aku balik. Bengang tak bengang...tp aku balik. Sampai sore aku n badan aku betul2 recover barulah aku balik ke tpt keje....n sbnrnye....terus terang gua cakap....dgn perasaan yg sangat marah kat minah tuh!

So skang aku dah sihat. Okay. Hopefully...aku better. Ish...boring tul~~~~~~:(

Takpeee....pandang gambo nieh atiku tenang:D

Okay.....time to go back....abeh keje utk minggu nieh! Dah kul 1 pg!!!!

No comments: