Tuesday, October 23, 2007

if walls could talk - part 1



Anime Couple, originally uploaded by sagira87.


Well....aku promised semalam nak cerite pasal hadiah besday aku. Sebenarnye aku takde adiah besday pon:(

Adelah yg budak2 opis bagi tapi tak sume org la bagi adiah. Maklumlah aku dah tua. Ape pon...nieh bukan la perkare yg penting....cume adiah yg mengejutkan aku pade tahun nieh ialah...

Seminggu lepas ari jadi aku, aku masih lagi bekerja n membzkan diri. Ntah kenape ari Jumaat lepas aku tak berape sedap ati. Tapi aku still wat keje macam biase. Waktu break....aku berjalan gi ke Rahim Bistro dekat ngan tpt keje aku nieh. Pekena tosei ngan dak2 opis. Makanan pon not bad, masih boleh diterima tekak.

Tibe2...mase aku nak naik lift mase balik dr Rahim...aku ternampak kelibat seseorang. Dalam ati aku, berdebar2. Sekali kelik aku tau sape manusia nieh. Ntah kenape dalam seumo idup aku, tak pernah2 aku nervous giler baban. Tp kali nieh...adoiii!!!

Aku masuk lift. Sah! Manusia td dlm lift yg same. Jantung aku macam nak berenti....tp aku palingkan muke kat buttons lift tuh. Aku tekan tingkat 2. Cepatlah! Aduiihhh...dalam ati menyesal tak sudah sebab pemalas tak amik tangge.

Mungkin kerane aku agak mengah...maklumlah berjalan kaki cepat2...aku macam tak cukup nafas dlm lift tuh. Aku rasekan org tuh memandang...tp aku buat bodo n tak pandang pon muke die...aduhaiii...kenape la nasib aku nieh?

Then, aku letak handbag dlm locker, terus pakai tangge gi floor aku. Aku lupekan jek ape yg berlaku tadi dengan tak senang ati...

Tgh2 aku buat keje....tibe2...boss aku datang. "Sha, someone wants to see u."

Aku tanye, "Who?"

Boss aku senyum. Die kate...take time...pergi jupe org terbabit kat ruang rehat...

Aku buat muke kelat. Siape pulak nieh?

Jalan pelan2 gi break out...tpt lepak tuh....n aku nampak kelibat manusia dlm lift tadi.

Biar betik?

"Assalamualaikum, Sha...."

Aku rase macam nak mati!!!!!!!



opis pasang lagu nieh semase mengupdate blog:D

No comments: