Wednesday, October 24, 2007

if walls could talk -part 2



Akiko - new make-up, originally uploaded by MiyukiDollfie.


Sebaik jek aku nampak dia kat break-out area (selalunye tpt break up couple kat opis nieh...hehehe), aku hanye terkaku kat situ. Keras badan aku. Aku pandang muke yg dah setahun aku tak pandang nieh. Die buat ape kat sini? Dalam ati aku ade macam2 soalan...tp satu pon tak terlepas dr mulut aku. Bisu.

Aku pandang lagi die. Ntah dr mane aku nak mulakan. Patut ke aku berdiri je kat situ....tak pon aku bla aje?

"Sha...duduklah..."

Die berjalan arah aku....and ajak aku duduk kat sofa. Ade dua sofa...awalnye aku nak dok kat situ...tp die duduk mengadap aku. Sedikit awkward sbb selalunye kitorang duduk sebelah2....

Orgnye dah sedikit kurus. New hair-cut....tp kemas, as usual. Muka...macam biase. Tp dah berjambang sikit. Walopon kemas....tp tak kena dengan muke die. N...a new shirt. Adidas, kaler putih n biru. Smart. Sekali imbas...baru aku perasan ade kena mengena ngan All-Blacks. New blue jeans....new sneakers...new watch. Mungkin takla baru sangat....but aku tak pernah nampak die pakai sebelum nieh. Tp bile plak last kitowang jupe? Kan dah lame dulu?

"Sha ape kaba?" Die mule.

Aku angguk.

"Senyap jek Sha?" Die senyum. Ish...kalah aku macam nieh~!

Aku senyum. Kelat.

"Ibu....ayah....okay?"

"Ok....ntah....?" Aku sendiri tak pasti dengan jawapan aku.

"Ntah?"

N aku pon dongak muke....berubah muke org kat depan aku nieh...

Saat tuh jugak...aku sedar yg aku dah lame tak pandang mate die. Yg bile marah, berapi2...sampai aku tak berani. Bile hepi...buat aku senyum satu mase dulu.

N skang....kenape mate tuh dah tak macam dulu?

Kenape aku rasekan mate tuh macam jambang die jugak....kemas...tapi serabut di mate aku?

***one of our fav song - Hotel California***

Tuesday, October 23, 2007

if walls could talk - part 1



Anime Couple, originally uploaded by sagira87.


Well....aku promised semalam nak cerite pasal hadiah besday aku. Sebenarnye aku takde adiah besday pon:(

Adelah yg budak2 opis bagi tapi tak sume org la bagi adiah. Maklumlah aku dah tua. Ape pon...nieh bukan la perkare yg penting....cume adiah yg mengejutkan aku pade tahun nieh ialah...

Seminggu lepas ari jadi aku, aku masih lagi bekerja n membzkan diri. Ntah kenape ari Jumaat lepas aku tak berape sedap ati. Tapi aku still wat keje macam biase. Waktu break....aku berjalan gi ke Rahim Bistro dekat ngan tpt keje aku nieh. Pekena tosei ngan dak2 opis. Makanan pon not bad, masih boleh diterima tekak.

Tibe2...mase aku nak naik lift mase balik dr Rahim...aku ternampak kelibat seseorang. Dalam ati aku, berdebar2. Sekali kelik aku tau sape manusia nieh. Ntah kenape dalam seumo idup aku, tak pernah2 aku nervous giler baban. Tp kali nieh...adoiii!!!

Aku masuk lift. Sah! Manusia td dlm lift yg same. Jantung aku macam nak berenti....tp aku palingkan muke kat buttons lift tuh. Aku tekan tingkat 2. Cepatlah! Aduiihhh...dalam ati menyesal tak sudah sebab pemalas tak amik tangge.

Mungkin kerane aku agak mengah...maklumlah berjalan kaki cepat2...aku macam tak cukup nafas dlm lift tuh. Aku rasekan org tuh memandang...tp aku buat bodo n tak pandang pon muke die...aduhaiii...kenape la nasib aku nieh?

Then, aku letak handbag dlm locker, terus pakai tangge gi floor aku. Aku lupekan jek ape yg berlaku tadi dengan tak senang ati...

Tgh2 aku buat keje....tibe2...boss aku datang. "Sha, someone wants to see u."

Aku tanye, "Who?"

Boss aku senyum. Die kate...take time...pergi jupe org terbabit kat ruang rehat...

Aku buat muke kelat. Siape pulak nieh?

Jalan pelan2 gi break out...tpt lepak tuh....n aku nampak kelibat manusia dlm lift tadi.

Biar betik?

"Assalamualaikum, Sha...."

Aku rase macam nak mati!!!!!!!



opis pasang lagu nieh semase mengupdate blog:D

Monday, October 22, 2007

happy birthday to me -cheryna


My 21st Birthday Cake #6, originally uploaded by Fluxie ♥.

Hepi belated buffday to me~! Yeayyy....tak sangke aku dah tua. 25thn....aiseh...tua gak? Hmmm...tapi masih bahagia.

Aku menyambut raya n buffday serentak tahun nieh. Kelakar...ye jugak. Sbb menjelang tepat kul 12am di mase aku masih sibuk mengirai nak menyetelkan perlbagai masalah, budak2 department aku letak kat plasma besar tpt que kitowang....wish pasal buffday aku...dengan kaler pink n purple! Hihihihi...comey macam kek di atas nieh...tp sudah semestinye bukan buffday ke-21;)

Malam tuh aku berkebaya biru dengan tudung biru n pario biru. Mane taknye...baju tuh la nak dijadikan baju raye aku tahun tuh. Aku pon busy...seperti manusia2 len n aku stayed back kat opis sampailah ke pukul 8 pagi esoknye. Terang je sikit...aku terus ke Seremban. Mandi itu ini...terus gi umah atuk....

Aku sudah semestinye penat. Tapi....keje kan keje. Kenalah buat...N dah semestinye bile dah jadi pompuan, aku kenalah menyiapkan ape patut. Duit raya? Haiiii...kalo la aku Cina, banyak dapat gaknye. Sebab tak kawen lagik. Tp sebab aku Melayu....rabak gaklah poket...sebbaik aku dah buat persediaan awal:D

Raya aku macam biase. Thn nieh aku busy sangat melayan org dtg umah....tambahan bile aku tak cuti, ramai gak yg dtg ujung minggu...atas nasihat aku jugak, kalo tak nanti meraban ibu nak siapkan sumenye sorang2. Bab yg itu...kesedihan sudah tentunye timbul lagi2 bile mengenangkan die tak sihat....

25 tahun....tak sangke aku idup lagik. Nak tau ape buffday present aku yg terbaru? Nanti aku update lagik:D

Friday, October 19, 2007

the red kebaya



The Red Kebaya - poster, originally uploaded by suanie.



Red Kebaya...hehehe...arinieh aku la minah red kebaya kat tpt keje nieh. Bezanye...kalo nak banding ngan ari raye, aku akan pakai dgn pario or kain batik...tp ari keje biase aku pakai dgn slack itam jek...pandai betul org2 tua dulu...senang aku nak pikir outfit gi keje...

Arinieh aku busy dengan R & R (Reward & Recognition) utk staff. Mane nak pergi booking camera, decoration utk Wall of Fame n mencanangkan berite pade sume...termasuk VIP2 sekalian! Arghh...penat betul!

Nasib baik ramai yg memahami bile aku kate aku tak dpt join utk charity programme minggu nieh. Bile aku surrender n kate, "Pls people....I haven't got my raya break!"...sumenye hanye tersipu n mengundurkan diri. Sekali sekale kenalah aku bertegas!

Cerite pasal Wall of Fame...aku dah dpt balik gambo aku! Hehehe...setelah berbulan gambo aku kat Wall of Fame arituh (bukanlah sesuatu yg membanggekan kalo org tiap2 ari dtg n tanye pasal gambo ko)....akhirnye gambo aku dah diturunkan atas cadangan aku sendiri (hehehe). Aku cakap, ape kate kite letak pulak gambo org2 yg akan mendapat award utk quarter akan dtg. Skang gambo aku ade kat desk aku....so, aku lah yg mengtrlkan sumenye...:D

Oh yeeee....aku asek cite pasal keje tak sudah2. Nantilah...semalam aku ade update gambo ketupat, ye tak? Nanti aku akan ceritekan cerite berhari raye aku ye:D

Thursday, October 18, 2007

ketupat & ku di opis!


ketupat, originally uploaded by Farl.

haii....aku masih celebrate raye kat opis..!:D

macam nieh laaa...nak kate ape lagik. kesian ibu. nanti aku taipkan msg die kat sini....

buat mase nieh aku takde mase sangat. still sibuk ngan event minggu depan. arghh...penat.

nanti kite cerite lagi:D

Friday, October 12, 2007

Raye!



kad raya EMAIL, originally uploaded by didaijau
Hehehe...ape jauhnye Cyberjaya dengan Seremban? Tapi tahun nieh...haiii...pagi raye aku akan bersendirian kat Kajang. No family, no frenz(sebab sume balik raye).

Nak kate takde mood, boleh gak la. Tp kadang2 deep in my heart aku tau banyak kebaikannye. Cume kesiankan ibu yg sorang2 menyiapkan sumenye....tuh pasalla bile opis pasang lagu nieh....sedih gak aaa....

Kena keje. Aku nak buat macam mane. Nak marah? Tak gune. Orang boleh kate sinis yg aku sorang Melayu, takkanlah tak dpt cuti. Arghhh...kurang2 aku sah2 tak dapat cuti. Tp aku tak pernah pulak lupe. Macam mane pulak ngan anak2 org yg buat alasan taknak balik? Dok kat KL nieh....ramai sangat yg aku dah jumpe gitu....

Oh yeeee....aku akan beraye n menyambut hari lahir pade ari yg same. Dah masuk 25 tahun aku rupenye...hahaha...dah tua.

YG PASTI....!!!! Takde sape akan tanye bile aku nak kawen! Yeayyy....itu lah yg buat aku hepi sekali. Takde org menyibuk....tak payah tgk muke org2 ko tak suke dtg umah....hahahaha...(boleh tak cakap macam nieh...hihihi...)

Aku berkebaya nyonya kaler biru....celebrate diri sniri...

Raye? Ntahlah...kalo aku cuti pon...ade ke lagik raye utk aku....?

Selamat ari raye sume...MAAF ZAHIR BATIN.

Tuesday, October 09, 2007

rugby and me


purple daisy
Originally uploaded by robynejay
Hmmm...lame tak mengupdate. Honestly, I'm busy. I wanna go home...wanna see my mum. I met my mum...Tapi macam tak cukup jek!!!! Huwaaaaaaaaa...!!!!

Okaylah...aku ade hal sket la lately. Aku dan boss aku. Hish...org kateb Lady Boss mmg slalu emo. Ntahlah. Emo la gaknye die. Aku pon takde mende nak cakap pasal emo die. Malas aku nak berkate ape2 lagik. Takut nanti bile aku dah taip2....tak pasal2 ade yg bukak page nieh! Haaahhh...ape lagi. Jadik macam stewardess yg keje Air-France tuh...kena buang keje...tak pasal2 jek!

Oh yeeee....aku skang sibuk ngan IRB World Cup. Melihat jantan2 tonggek mengejar bola setiap malam...(owww....nakal gak aku nieh...hehehe). Best aaa tgk Rugby WC...tp tak same macam bola. Byk lagik peraturan2 yg aku tak paham:D

Oklah...itu jek wat mase nieh. Malas aku nak berkate ape2 lagik. Di len kali....kite cerite. ME got work to do:D