Wednesday, April 23, 2008

house



2.33pm - Just received comment fr Ogie in Friendster my my adik Shasha. Cepatlah break! Nak reply msg. Then dpt call fr Ogie. Arghhhh...ade Career Fair...takleh gi....huwaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Tensennye kena keje Sabtu nieh. Tensen!~!~! Ni nake masuk keje lak...huuuuu....

5.26pm - Aku skang dah jadi House-freak ngan CSI:NY-freak. Dok tgk cite nieh tiap2 ari. Yg pelik tuh apasal tah tak muak2. Cam best lak tgk Hugh Laurie nieh. Hihihi. Mengong kan? Muke die dah la tua...kedut sume tp suke tgk die. Hmm..nature aku suke org yg straight to the point nieh. Cam best jek tgk die sound org n wat keje gile. Walopon die gile tp die nieh pandai bangat la. So, tuh yg aku suke tgk House.

Aku jupe img nieh kat wikipedia. Satu2nye web yg aku leh xs kat desk aku sbb yg len2 sume takleh buka. Security reason. Tuh sbb sini ade internet kiosk macam kat Cyber cafe. Staff takleh suke2 ati bukak internet n sume pc takde A,C,D atau ape2 drive yg dibawe kuar. Kalo jupe thumb drive, sile2 la jalan ngan pak guard.

In a way best gak. Tp on the other way around, aku ade sket tak puas ati. Sket ke? Taklah. Banyak. Antarenye ialah bile aku disuruh keje ari Sabtu nieh. No compromise. Babi tul. Aku nak rest, nak gi gym, nak wat macam nieh. Paling penting nak gi career fair. Sume tak dpt. Keliiiiiiiiiiiiiinngggg!!!!(emo). Kaylah....nanti aku sambung.

Die macam tuh gak. Kalo takde pape, aku pon dah malas. Aku takkan nak gi mengade2 nak mintak maaf ke ape ke. Sejak kebelakangan nieh pon kadang2 aku rase mmg aku sniri dah takde mase nak berkawan (ape lagi nak bercinta). Buang mase kan. Kawan, kekasih. Same jek. Dua2 takleh harap. Dalam dunia materialistik skang nieh, kalo ko takde duit...jgn harap ade kawan la. I learned bout dis through a hard time. N i learned very well. Arinieh, aku declare....aku give up ngan friendship.

Kadang aku marah, cuz aku rase kengkawan pon selfish gak. Bile dowang bercinta, aku kena la paham n tergedek2 la nak bertanye bile dowang nak gi dating so dat aku tak kaco. Bile aku gi dating kena kaco, org tak paham plak. Worst, bile kawan nak kawen...expect ko ade 24/7 ngan die sebab die yg nervous nak kawen. Weeiii...wait a minute. Kalo aku takde partner or aku dah break up, bukan maknenye aku takde prob kan?

Paling teruk skali, ko free tak free...org tanye gak. Ade pasang awek or pakwe baru, aku gak yg kena amik tau. Pendapat aku, sudah semestinye takleh pakai kan. Ade mase aku rase aku terlalu jujur ngan pendapat aku. Kalo aku tak suke pompuan yg mengalih perhatian sowang lelaki ke arahnye kerane diri sniri takleh ctrl perasaan, salah aku ke? Sebab aku leh jek ctrl feeling. Kat org yg same lak tuh. Aku leh jek trime, kawan ke ape ke. Salah aku ke, kalo org tuh dah ade gf len, pastu aku tak cakap pape? Aku respect org yg jd tuan empunya. Tuh pasal aku tak kate ape2. Lagipon tak semua perigi carik timba!

Salah aku ke lagi, kalo aku jenis tak bagi adiah. N aku tau awek pon tak bagi adiah. Aku pon tak sepatutnye bagi adiah sbb aku nieh bukan awek. Takkan aku lebey2 plak. Walopon kawan, aku tau respect org. Tetibe, dgr cite ade yg cube mengamik ati bagi barang2 yg dicite2. Arghh...lagikla aku bengang! Taktik mengorat pompuan bukan aku tak tau! Silapnye...aku nieh terlalu 'gentlewoman'. Bagi jalan...bagi jalan.

Paling aku terbakar skali mase aku kuar spital. Kem salam kat aku? Podah aa. Aku menci taktik ayu camnieh. Dlm pade tuh, bile aku jupe member aku...keje die tak sudah2 msg. Sampai muak aku bercakap sorang2. Org tak dgr, asek balas msg awek. Apasal, dah amik org punye...takut aku amik ko punye plak ke?

Mmg aku bukan awek. Aku kawan. Tp kalo aku rase, walo sejahil aku n tak kuat semayang, pakai baju ketat pon aku tau kawal, nape bukan 'pompuan suci' camtuh?' Nape aku yg lebih2? Sebab bile aku suke org, aku gune otak lagik. Aku pk prasaan org lagik. Tp aku bukan nak bagi jalan kat org camnieh...Frust weh!

Hmmm...nak marah aku ke? Marah la! Aku tak pernah cakap ape aku rase. Skang sume rahsia dlm ati aku dah terbongkar. Marah lagi ke?

No comments: