Friday, April 25, 2008

books and mags: how starbucks saved my life


2.49pm: Yesss....Ular! Hmm...gua ade story baru. Tunggu break!


5.17pm: 2nd day of enjoying black coffee & Mushroom Sandwich. Thanx Starbucks:D Pastu teringat buku 'How Starbucks Saved My Life'. Star (newspaper) baru nak review buku tuh last week. Aku dah beli buku tuh sebelum aku masuk spital lagik! November 07 tau! (ceh...blagak). Nak abiskan Chicken Soup 4 Gardener's Soul aku arinieh. Sok nak beli buku baru! Pay Day! Yesss...tak sabarnye:D Hmmm....aku tak jupe dalam internet la cover buku yg same cam aku. Nieh US version...aku nye UK version....takpee...tayang gak...hehehe..


7:31pm: Dada aku sakit aaa. Ishh...camne nieh. Td aku anta msg tuh, skang aku dah sakit. Jap, asal aku anta msg tuh ek? Hmmm...ntah la. Aku dah tak tau ape aku wat, kejap aku menung, jap lagi aku okay. Kang aku senyum...jap lagi aku masam. Cam org gile camnieh. Tah hape2. Aku bukak friendster...pastu aku nyampah tgk muke sniri. Aku logout cepat2. Ape kena aku nieh?


Aku ingat last time aku rase camnieh. Mase tuh boipren aku ilang. Bukan ilang laaa...hp tinggal kat opis sbb kelam kabut nak balik kg. Mak die ninggal. Aku tipon tak dapat2. Mase tuh aku cuti, aku tak tau pape. Boss tipon, kawan tipon. Tak sape tau ape jd kat die. Tetibe die tipon. Mase tuh die asek nangeh jek. Dah la jauh, aku nak gi tgk die...cuti aku dah abeh lak mase tuh!


3 minggu...lepas tuh baru aku dpt tgk muke die. 3 minggu tuh aku takleh makan, minum, takleh concentrate ape. Dada aku sakit camnieh la. Aku mengong.


Skang aku sakit dada balik. Skang aku takleh makan, takleh tido. Takleh concentrate macam2. Siot jek. Nak semayang takleh...biasela...aku kan dtg bulan tepat2 19hb. Arghh...bengong. Patut takyah rase camnieh. Patut okay jek kan. Sendiri cari penyakit. Padan muke.


Agak2 kurus ke kalo slalu macam nieh ek? Hahahhaa...
Arghhh..nak gelak pon takleh...nangeh adelah...

No comments: