Monday, April 14, 2008

anything 4 my books


***2:38pm***
takleh berenti aaa. Dari tadi...Mirae---Mirae---Miraeee---(pasal tak reti cakap Jepun. Hahaha. Tapi lagu nieh asek terngiang2 kat dalam telinga. Cannot help it!Ergghhh....arinieh Isnin. Monday Blues...malas nak kejeeeeee!!!!

***7.45pm***
Penatnye. Malas nak keje. Malas nak pandang keling. Amacam, contra tak pendapat aku compared to last year? Memangla. Aku malas nak cakap nape. Tapi aku benci keling. Tuh pasal skang aku malas nak cakap pasal keje. Balik2 nampak keling. Balik2 keling. Muak aku. Balik2 dgr Tamil, Tamil, Tamil. Kalo keling pandai takpelah. Tah sape yg hire keling bongok masuk sini tak tau la. Malas nak cakap dah.

Okay. Cerite gembira. Semalam aku gi pesta buku antarabangsa kat PWTC. As usual, my event for the yr. Best sangat! Sebab aku dapat completekan edisi2 LAMAN aku yg tak complete and aku jupe satu buku. Tajuk die-BRAIN FOOD

Rombongan Cik Kiah bermula (aku gelarkan Cik Kiah sbb mak aku kan Cik Kiah n anggota rombongan adelah pakcik2 dan makcik2) pade pukul 10.00 pg. Sume berkumpul kat umah aku yg dekat ngan stesen komuter. Lepas bekpes nasik goreng...sumenye berjalan kaki ke stesen komuter. Haaa...kat sini lagik dah boleh nampak stamina masing2. Walopon ade yg kurus dan langsing...tp nampaknye family Cik Kiah lagik tahan lasak. Maklumlah...dah biase menapak...hehehe...

Beli tiket. Pastu beratur beramai2 nak masuk kawasan tiket tuh. Satu komuter berlepas di depan mate sebab pakcik tiket KTM amik mase nak mengira tiket n nak kire harge...ish3...biaselah....KTMB mane pernah effisyen kan!

Pastu....kitowang pon tunggu komuter. Sampai jek komuter...seats langsung tak best. Sakit badan. Maklumlah, KTMB mane pernah nak improve service...kalo ade pon improve stesen jek. Buat desitnasi banyak2...train delay lebih dr setgh jam. Tapi takpelah...naik jugak. Memandangkan Malaysia nieh kawasan monopoly..walopon diswastakan ade satu jek company dalam setiap industri....aku sebagai rakyatnye dah tak punya banyak pilihan:D

Lembab? Biaselah. Tuh memang kebanggaan KTMB. Lagik2 dengan takde plan utk memikirkan stesen2 kritikal macam UKM,Kajang,Serdang n Bandar Tasik Selatan. Normal la tuh...kalo bangla n Indon ramai...lagi best la diorg sebab awek2 sume kena tersepit celah2 diorang. Maklumlah....train lambat. Bukan jek tak memikirkan impak pade mase pelanggan...keselesaan apatah lagik keselamatan memang tak payah nak diambil kira. Maklumlah..."pihak KTMB tidak akan bertanggungjawab ke atas blaa...blaaa..blaaa". Patutlah negara kita nieh penuh kes jenayah.

Sampai kat Midvalley...lagi ramai la rakyat Malaysia yg berbudi bahasa belanggar satu same len mase nak kuar n masuk train. Biaselah...sume nak cepat. Train dah lambat, kang nak tunggu train seterusnye mungkin ambil masa lagi 30mins ke sejam. Terpakse berebut! Aku paham prasaan diorang. Lagipun kang brade driver bukan reti...dah lambat katekan,jd pintu komuter mesti ditutup serta merta bagi mengejar schedule. Yg bab nieh KTMB memang effisyen sangat. Alhamdulillah...maknenye...rakyat Malaysia lagi senang buang mase nampaknye:D

So...ape lagik cite? Hmm...nanti. Aku nak keje dulu. Pandang pemandangan gelap kat opis nieh....hehehe...sambung kendian ek!

Kite layan dulu....

No comments: