Tuesday, April 22, 2008

bowing...


5.00 pm : Best gak lagu miang nieh...huhu. Aliff Aziz. Taklah hensem. I'm in tears. Again.

Aku mmg tak tau nak kate ape. 2 ari aku tak contact kawan aku macam 2 tahun. Tp kalo aku contact kang, macam mendekatkan diri ngan things which I cannot control anymore. Lagipon, die pon macam comfortable jek aku takde. Tak make effort pun nak cakap ape2. So, aku rase, agaknye betul la tindakan aku nieh. Org bukan nak sangat kawan ngan awak kan?

Mase aku ngan pakwe official yg pertame...aku hanye fikirkan satu perkare. Bak pesan ayah n ibu, "Sayangi org yg sayangkan awak". Maybe gaknye tulah sebab aku kapel ngan pakwe aku yg Ganu tuh. Bajet2 konon2 die sayang la kat aku. Yelah, kalo tak takkan bersungguh sangat mengusha. Walo dlm ati mase tuh mungkin inginkan yg lain...tp org tuh tak make effort nak kenal pon. So, ape gunanye. Depan mate dah ade, yg betul2 nak kat kite....terime jeklah.

Mungkin betul firasat aku dr sebelum kapel lagi, ade yg tak kena. Ataupun mungkin aku sendiri ade pendirian len sepanjang relationship aku ngan Ganu tuh. Aku tak pernah la nak bajet2 curang nieh walopon boleh jek kalo nak. Mungkin dah tersurat rezeki aku ngan die, aku tak wat pape lah. Walopon ade mase dissapointed gak sebab bf tak menepati kehendak (i.e:bf aku tak men bola...arghhhh!!!!), tp kalo dah itu lah rezeki aku, agak mungkin jodoh aku, aku nak watpe. Ade mase aku cube lari dr ape yg nak sbnrnye...tp kadang2, ade gak setan jahat yg kate, nape tak ikutkan ajek kehendak diri?

At the end of the day, walopon aku yg minat len dpt len....bukan aku yg curang. Yg beriye n bersungguh yg tak menepati janji2 (biaselah...bile bercinta nak kelangit n kebintang...hehe). Aku? Ingatkan aku frust, rupenye tak. More to marah n rase nk hentam org. Bukan cinta yg aku rase tp macam benci. Baru aku sedar yg kadang2 kite boleh nak kate kite sayang org tuh...ade mase, ati kite tak same.

Aku bukan senang jth cinta. Setahun aku sorang. Dlm mase tuh aku nak jatuh gak ke gaung sbb setan jahat dlm ati sentiasa kate, rebutlah peluang yg ade. Tp macam lagu nieh gak....sayang sayang...ko sudah berpunya. N sudah semestinye aku sayangkan persahabatan aku lebih dr segalenye. Takkan aku nak buat taik pulak? Lagipon..bak kate mak, "Kite bukan sentiasa dpt ape yg kite nak". Terbukti mase kes R dulu, last2 aku nak sangat....tahun2 tunggu pon gi kat org len gak. Aku blaja dr kesilapan n aku kawal emosi sebaik mungkin.

2006. Aku jupe perkare yg terindah dlm idup aku. Yg sehingga skang aku kenang. Kalola plan nak kawen kitowang menjadi dulu, aku takkan ade dlm situasi skang nieh kan. Betullah, jodoh di tangan Tuhan. Kalo dah tak sampai, nak kate ape. Baru pagi tadi mak aku kate, kalo die takde...sejak die takde...idup aku nieh ilang serinye. Mmg betul. Tp ibu aku tuh bukan tau, ade perkare len yg mengusutkan diri. Lebih dr 4 tahun nieh....n aku rase, aku dah gagal nak ctrl diri!

Aku benci bile perasaan nieh dtg semula. Bukan aku suke nak mengade2. Aku boleh jage diri sendiri. Patutnye aku lagi matang ctrl keadaan sbb aku makin dewase. Mmg selame nieh aku susah...tp berjaye kan? Dpt gak cari cinta ati walopon asal2nye len yg aku cari? Aku okay jek dpt kapel 2 kali walopon len yg aku ndak kan? Plus, aku jupe pon manusia yg aku sayang gile2 akhirnye. Tp nape tibe2 la plak setan jahat nieh kaco tibe2? Tak boleh ke prasaan lame tuh padam macam tuh jek!

Aku marah...sebab aku terpakse ctrl diri sedangkan ade manusia len yg berjaye sbb tak ctrl diri. Nape org macam aku jek nak ctrl2 feeling nieh? Takleh ke org len pon cam aku? Sbb org len tak macam aku la org len lagi hepi dr aku skang. Arghh...kadang2 mende nieh wat aku marah, jeles n last2 takleh ctrl diri pon. Bodoh tul!

Aku nak lupekan mende nieh. Yup....aku tak ramai kawan. Die jek yg ade. Pasnie die lak takde. Sbb aku yg cakap bye2. Gaknye die pon suke, takde org nak menggedik kat die lagik. Aku wat nieh demi kebaikan die. Sebab aku sedar diri aku sape.

No comments: