Monday, April 07, 2008

piah - disgusting


***5pm***
Boringnye. Dah la malap. Mendung jek. Tapi last weekend mmg best:D 2 days in a row aku gi bertapa. Enjoy la jugak. Dapat aku menenangkan diri. Tapi...tak kurus! Hahahaha...teruklah. Lemak aku nieh dah tepu agaknye. Agaknye slame tuh la jugak aku akan berada dalam golongan obese. "My God...patutla tak kawen," kate org2 berkenaan. Yelah...sejak kebelakangan nieh, ade yg mencadangkan aku menguruskan badan utk dt teman sehidup semati. Hmm...perlu ke kurus, kalo lepas tuh dapat pakwe perangai tah hape2? Baik tak yah kan. N perlu ke mengubah diri utk create attention kat kite? Lagila bodoh, kan. Gua selambe...hmm...sambung keje dulu;

***8pm****
Malasnye. Keje lagik. Bengang lagik. Tak boleh ke bagi kat aku tag aku tuh. Pakai putih dah la macam junior, pastu tag putih aku dah kotor lak tuh. Bengang tul. Bagi jela yg merah kalo dah sampai mase. Nieh tak, dah sampai sethun...aku tak dpt2 gak yg merah. Boring jek.

Tadi aku makan kat pantry. Dlm pantry aku ade fusbol. Bosan tul aku tgk minachi dalam tuh. Dahla sore tak sedap...pastu membebel pasal cite Sufiah Yusof tuh. Dalam ati aku, "La...ko tuh pun dressing gi keje dah macam pelacur...lagik mau cakap pasal org." Tapi aku buat dek jek...sbnrnye telinga aku bingit dengar die cakap omputeh telo keling. Dah la grammar salah, diction hancur. Accent macam org kat estet. Bodoh tul....

Sampai la tibe2 telinga aku dapat menangkap perkataan "Malay" dalam perbualan dowang. Bangang tul. Tuh mula la nak mengata bangse aku. Macam bagus. Aku yg tgh dok panaskan lauk kat microwave mule menoleh. Hah! Kalo berani kutuklah! Die tak perasan...tp mamat di sekeliling tuh prasan. Yelah...nak amik perhatian laki katekan. Die pon mule cakap, "Malays are like that, u know. So busy body! Look at her...she said she wants to be like dat. Let her be laaa!"

Panas. Rase macam nak sumbat mulut minachi tuh dengan belacan. Tp aku senyum sinis pandang die. Tak sedar yang awak tuh pon bukan betul sangat. Kalo la Sufiah tuh Melayu (diorg memang suke gelakkan Melayu, jadi die bajet Sufiah nieh pon Melayu...dats why la diorg punye mulut cibai macam nieh). Mamat tuh pandang aku. Aku pandang balik. Tibe2...bahse ibunda dari Kerala sudah mai. Tak pun New Delhi. Mungkin menyedari yg aku paham English...ditukarnye ke bahse die. Bodoh tul. Nak kutuk, tapi takut. Awat, risau kena buang keje la tuh...

Sufiah...arinieh ko wat aku bengang. Aku boleh paham care idup kat UK sebab aku pon keje ngan UK. It doesn't make me English. Tp aku rase meluat dan benci bile sekongkol ngan org cam nieh. Menyusahkan. Aku tak tau la die nieh bangse ape (I just can't be bothered), tp disebabkan namenye Islam dan ade kena mengena, abeh aku kat opis. Muak aku dengar leteran dari bangse2 asing. Dan tak guna aku tegakkan benang yg basah kan, kalo dah mmg betul itu kisahnye...

Muak dan menyampah. Kadang nak halau keling2 nieh balik negeri pon ade. Dahla mase election arituh diorg punye komen macam sial. Aku senang jek..."Uh..oh...really? U really though the Malays lost, don't u? Well, for me the ones who actually lost were the Indians. Look at us, Malays. UMNO won. If not UMNO, than the PAS won. Both are Malays. Do u have party on ur own? No. Coz u can't have one. U just 8% of the whole population in Malaysia." Damn embarassing~! If u are truly Malaysians, these conversations are not supposed to tak place.

Memandang, benci. Mendengar, lagi benci. Tapi dak2 skang sume tak sedar diri. Same macam Sufiah. Bodoh. Org dah maki agame bangse...langsung tak malu. Bangang

Ntahlah. Aku malas nak cakap lagi. Sufiah punye pasal, mood aku ilang.

* Layan lagu Sixth Sense jap. Typically Malay, aku tgk AF & suka dgr Nubhan nyanyi. Hahahaha...

No comments: