Tuesday, April 29, 2008

sha: my starbucks experience


Arinieh cuti!!! Yeayyy...akhirnye aku dpt off-day utk melegakan diri. Skang kat mane? Starbucks....menumpang lagik. Set kat sebelah nieh berharge RM4.50 sehingga besok. Hehehe. So, amik kesempatan yg ade selagi boleh. Starbucks? Macam kaye jek kan.Taklah...kalo takde duit, takde sebab...aku tak dtg.

Aku sangat la relax arinieh. Layan jeklah internet nieh seari suntuk. Mlm td aku mimpi2. Tah ape2. Bangun2 tido aku teringat macam2 lak. Kenangan macam2 yg tak dpt nak dilupekan.

1st, aku teringat mase aku tgk budak2. Td aku tgk dak pakai overall. Dak laki yg sangat comei. Aku tibe2 teringat kenangan aku kat Genting. Mase tuh ade anak arab. Aku mmg suke tgk dressing minah arab, lagik2 dr Iran...ade yg stylo tp nampak kemas n cantik. Ade ati gak nak ikut...tp badan debab. Hahaha. So, aku dok usha2 mak dak tuh...tak perasan anak laki baby die usha aku. Smpailah die tegur, "Syg...u tak perasan baby tuh?" Aku pon tgk keliling. "Haah!!!!" Aku jawab. Aku senyum2 pandang baby tuh. Agah2 sket. Mate bulat...rambut keriting. Perang! Hish...best ade anak macam nieh, dalam ati aku. Aku pandang jek. Puas aku agah2 budak tuh...senyuman menawan, ade lesung pipit. Tak sedar ade mate yg memerhati.

"I dunno u luv kids," kate die. "Aaaa....tak sangat. I garang." Die gelak jek. Yelah...ikut nature, aku lagik garang ngan budak dr die. Die nieh budak2 suke....tak abeh2 budak2 bergayut kat die. Tp kat Genting tibe2 macam terbalik...

"Sayang...." aku terpanggil anak arab tuh. Tau ape anak arab tuh wat? Die dah nak suh dukung!!! Arghhh...

"Wooowww...untung anak kite kan, yang?! I pun u tak panggil sayang...hehe" Tibe2 partner aku excited. Hihihi...aku senyum jek. Seharian kitowang cite sal anak lepas tuh. Sumthing yg aku tak pernah buat. Itulah sekali seumo idup aku. Skang aku langsung tak wat camtuh lagik....n never will be.

Berbalik pd cite dak comei yg aku nampak kat restaurant td. Tau ibu cakap ape?

"Kalo anak dgn F....mesti rupe macam tuh kan...."

Arghh....kenangan...pergila!!



No comments: