Wednesday, April 30, 2008

sha: zip!!!!!


Zippered pouch1
Originally uploaded by
Happybe

2.38 pm: Hello!!!! Arinieh masuk2 jek dah gi kiosk tgk internet. Nak tgk layout yg dah diadjust semalam! Huuuuu....mane gi gambo purple hibiscus? Ilang.....takde gambo hibiscus tuh lagik!!! Ke sbb photobucket wat maintenance lagik? Huuu....blog boleng!!!

Okay...nak keje dulu. Td bukak blog best kepunyaan Zariel & Azziey. Kiut! Ade baby....sukenye ati:D

5:10pm: Tukar gambo ngan gambo pencil case. Hehehe. Actually taklah....nak cite sal zip sbnrnye. Tunggu break sat gi, kay!!!

7:40pm: Okeh cite zip nieh berkaitan ngan visit aku ke Terminal One, Seremban tgh ari td sebelum gi keje. Biaselah...ade mende nak bli, kalo tak takde nye aku nak gi tpt Indon nieh. Ramai naaaa Indon n tah sape2, sampai aku rase dak2 Seremban pon takmo gi Terminal One melenkan kalo terpakse. Bukan ade yg menarik pon.

Tgh aku turun escalator, tibe2 kuar satu bunyi. "Shwiiiiiiittt!!!" Paham sniri la bunyi tikus mondok tuh. Hmmm....normal la dak laki Melayu, elok2 jd org nak jadik tikus kan. Aku wat tak dgr jek la. Rupe2nye....bunyi tuh dtg dr arah escalator bertentangan. Sampai kat aku die cakap, "Dik! Zip!!!" Aku pon panik n terus pandang kle arah zip jean aku n check whether terbukak ke ape...manela tau kan!

Ape lagik...serentak ngan tuh gak mamat2 kat situ gelak berdekah2. Satu group repunye. Aku check...laaa...takde pon terbukak. Tp nape ye?

Aku macam disturbed sekejap la. Tp aku biarkan jek. Dlm ati mengutuk yg amat. Tak boleh ke idup senang sket. Aku malas nak cakap laaa....ini perangai biase. Suke ati die la. Sok2 adik pompuan die ke, kakak die ke....takpun mak die yg kena. Lantaklah.

O...cakap sal zip...kat atas meja aku masih tersimpan lagik pencil case zip yg dihadiahkan oleh anak murid aku. Ape jd gaknye dak nieh. Rasenye dah form 5 kot. Mase aku mengajar dulu, dak2 tuh form 2. Td tgh2 surf pix kat internet aku terjumpe gambo nieh, sebijik cam pencil case aku~! Guess what, dulu anak2 murid aku slalu bg aku present kalo tak kaler purple...kaler pink. Ade Chinese girl nieh....bagi aku pencil cases...macam nieh la. Satu kaler purple, n satu pink. Kaler perberet cikgu! Hihihi...Over sgt cikgu nieh ngan purple...sampai anak murid pon prasan. Yg best n precious skali bile die jahit sniri mende nieh. Aku hepi sangat:D

Arinieh aku dgn outfit Liverpool ke tpt keje. Mng or kalah...aku tak malu. Walopon ramai fan MU kat opis arinieh over....sume nak pakai baju MU n ejek aku...tak kisah la. Aku tak kisah yg die-hard cam aku nieh, ejek mengejek tuh berasas sket. Tp dak2 pompuan yg over wat aku menyampah...pakai baju nak Ronaldo jek. Paul Scholes yg skor smalam tak kenal plak! Hahahaha...bangang!

Okay...nak bla. Kena investigate nape gambo hibiscus ilang....see u!

2 comments:

zariel said...

wohoho...sha...ManU melangkah bergaya...hehe...jgn marah aaa...tp memang bangang klau x kenal paul scholes...otai tu..huhu saja nk buat huru hara kat blog ni... ;)

cHeRyNa PiReS said...

hehehe....patut la sha nampak tanduk mase lalu putrajaya tadik. tanduk zariel rupenye!!hehee...