Monday, May 05, 2008

sha: cheryna's blanket

Comey tak? Nieh gambo blanket aku. Hehehe. Byk2 mende, gambo blanket aku letak kat sini. Yelah...aku ternampak blanket nieh, tibe2 cam teragak nak share blanket aku. Ish..agak tak senonoh plak statement aku nieh. Aku bukan nak share blanket...tp corak blanket...hehe...sowiiii...

Purple? Memangla. My favourite kaler. Mmg perberet dr dulu lagik. Aku tak tau apasal aku minat purple nieh. Mungkin ke dr kecik mmg sbb mak ayah aku suke setup kan brg2 aku kaler purple. Ntahlah.


Mase aku kecik, tak byk sangat mende kaler purple. Biaselah zaman early 80s, kebanyakan masenye sume nak bg anak pompuan kaler pink. Tp disebabkan ayah n ibu suke purple, kalo ade jek yg dekat2 ngan kaler purple, mesti aku dpt pakai. Kalo tak dpt purple, aku akan pakai biru, orange dan kaler2 yg terang. Tuh pasal kowang tgk blog nieh pon terlebey terang....hehe...Aku ingat mase aku sekolah, ayah slalu belikan aku baju kurung kaler purple. Sampai ke tua, aku peratikan gambo aku banyak yg berbaju purple. Sehingga la ke ari nieh. Tak cukup ngan tuh, beg sekolah aku pon kaler purple. Hihi. Sumenye la!

So, bile nampak purple, kawan2 aku slalunye tau tuh brg aku. Aku takleh kire aaa bape byk brg aku kaler purple nieh (termasuk blog nieh). Kowang pernah tak ade satu kaler perberet, bile kowang nampak jek brg kaler tuh, terus nak beli? Hmmm...itulah yg aku rase pasal purple.


Baru nieh aku surf wikipedia n jupe macam2 shades of purple! Aku enjoy la bace artikel tuh. Maybe one day kite akan cerite sal shades of purple plak....tgklah mase n kelapangan aku nanti. Oh...ye...semalam aku chat ngan lagik sowang yg kate die minat purple gak. Die adelah tuan punye blog yg aku dok visit lately: Kak Azie.


Mengikut pengalaman aku, slalunye aku akan jupe org yg minat purple nieh pompuan. Ade gak laki yg minat purple, tp jrg lelaki Melayu. Kalo ade pun ex-boss aku, Steve Smith. Die adelah pakai shirt purple gi keje. Pastu kalo sesape yg tgk Football Forecast kat ESPN n kenal Patrick (market expert kat UK), kowang pon boleh tau die pun purple freak. Tp malangnye, melalui pembacaan aku, kaler purple nieh adelah gay symbol (which makes me frustrated gak lah!!!)


Kenangan aku berbaju purple...banyak! Tp of course, ade sesuatu yg aku takkan lupekan. Waktu tuh, aku baru beli skirt cotton kaler purple kat Khazanah, Mid Valley. Ikut harge, mmg la mahal tp sbnrnye berbaloi sbb kualiti n buatan die. Aku padankan skirt labuh tuh ngan tube kaler cream n cardigan purple lembut. Pastuh, sebabkan mende sume plain, pakai tudung purple-cream corak2.


Arituh aku still br lagi masuk keje kat opis aku skang nieh. Byk lagik perkare yg aku takut2. N ramai sangat org yg aku tak kenal. So, aku nieh tak biase lagik sepanjang mase dok dalam tpt air-cond....so aku kuat la ke tandas....


Utk ke tandas, aku terpakse lalu tpt2 boss n senior2. Takut betul. Maklumlah, code ke tandas tak boleh lebih 8 min sehari. Aku plak asek nak terkencing. Jd ade mase macam seram nak letak code tandas tuh ke pc...sbb serta merta boss aku boleh alert, kan! Cume...aku dah tak tahan....so, aku rush ajek...dgn harapan boss tak marah!


Disebabkan aku asek mintak tumpang lalu bile aku nak ke tandas, kali ke-3 aku lalu...ade suara yg menegur aku dgn begitu keras sekali:


Suara: Excuse me, where do u think u'll be going?
Aku: Errrr....ttt...toilet?
Suara: Well, this is the 3rd time. Do u know u're not supposed to do this so ofte. We have allocated ur time, okay!
Aku: Erm....but I just can't hold it, rite....
Suara: Huh? Hahahhaahaha.... (cet....die gelak!!!!)

Aku bergegas ke tandas dan melaksanakan tugas. Tuhan jek yg tau betape speednye melakukan segalenye termasukla beristinjak. Huhu. N otw balik...aku kena lalu lagik tpt tuh....arghhh...jumpe die lagik!!!!

Suara: Girl?
Aku: Aaaa? (arghh...die lagik!)
Suara: My name is A....U can call me Allan...btw what's ur name?
Aku: Oo...Sha. N I can call u Allan? Dats not ur name, rite?
Suara: Yess...but dats my nickname.
Aku: U have such a beautiful name n u want me to call dat..datt....
Suara: Dat what?
Aku: Dat name....
Suara: Anything wrong with my name? (garang giler...sejak td muke die ganas betul)
Aku: No....it's just dat....arghhh....forget it...
Suara: Tell me.
Aku: What are u?
Suara: Malay. So, any problem with dat?
Aku: But...u look....
Suara: Sepet?
Aku: Errr...yeah...
Suara: Look who's talking, kay!!! (die gelak lagik)
Aku: I know....n dat very ungentleman of u to remind me!!!!
Suara: I'm no gentleman. Remember dat. Now, go to ur place.
Aku: Whatever....(aku macam baran gak sepanjang perbualan kitowang nieh. Berlagak!!!)
Suara: I heard u purple girl! (die sound aku dr blakang)

Aku just bla jek. Itulah org paling tak gentleman pernah aku jupe. Garang, bengis, berlagak tak bertempat. Without knowing, itulah ari di mane aku jupe perkara terindah dalam idup aku sbnrnye:D

No comments: