Monday, May 19, 2008

sha: chill?

Arinieh aku akan menceritekan beberape perkare yg 'menarik' kat opis lately:

Mondok Pondan
Well...well...name mondok nieh name Melayu-Islam. Macam name aku gak. Same jek lah. Tp aku panggey die mondok sbb die tak reti nak panggey org betul2. Dua kali...snap fingers (memetik jari) pastu sheeewwwiittt...shewwwittt...Pls izinkan ku mencarut - *&%%^&* tul!!!! Haahh...puas ati. Ingat aku ape? Mondok betina? Memalukan ajek. Baru masuk keje sebulan, dah jadik mondok. Bangang tul. Aku mmg berapi pandang die nieh. Dah tau awak tuh baru, mintak tolong org elok2 la. Dah la lembik. Pakai baju bunga2, dye rambut sampai karat. Slalu aku tak kisha sangat personal apperance org nieh. Tp lately aku mmg berapi sangat ngan si sotong nak jd mondok nieh. Aku tgh lalu, die pakai shewiiit2...snap fingers mintak tolong. Jgn harap aku nak tolong. Aku cite kat adik aku - die kate, "Kak...sbnrnye ko tak sedar ko mmg ade masalah bile lelaki taknak jd lelaki." Mungkin sbb tuh aku cepat berapi pandang si mondok.

Miss I'm-Just-20.
Niehla 1st full-time job aku. Mase aku start pon umo aku baru 23. Tp halangan dan cobaan aku harung jek. Miss I'm-Just-20 tak habeh2 menggunekan alasan itu bile tak boleh wat keje. Nak aku hempuk kepale tuh kang...tak boleh lak. Muda tak semestinye kite bebal kan?Dah tuh, pemalas. Dok kat tpt sendiri utk meminta bantuan. Tp lately die dah takut nak tanye aku. Sbbnye? Aku suruh die bukak procedures setiap kali aku bagi pertolongan. Tak jumpe br aku tolong. Tak bukak, aku bla aje. Salah aku ke ek? Ontahlah...maybe aku sendiri dididik begitu dulu. No pain, no gain.

Si Bodo Sombong
Nieh latest case tadi. Ari pertame bekerja penuh selepas training. Tak dpt berfikir dgn logiknye kenape die ditempatkan di sebelah aku dan tidak disebelah kawan2nye. Ngok ke pe, tak tau la. Maybe nampak jek aku Melayu, nampak jek pakai tudung...bajet aku bangang. Kepantangan aku: jgn ckp bahase ibunda yg aku tak paham depan aku waima ia mungkin bahase Melayu sesetengah negeri. Aku akan buat tak layan nanti. Mamat nieh wat silap besar giler. Nampak bangse die, cakap bahse tuh. Mulela aku wat bodo. Pastu bodo sombong tak tanye aku. Sehinggalah terpakse...bile system die jammed. Member aku yg tgh busy mintak tolong aku tolong die. Sbnrnye, dak2 yg die mintak tolong tuh...sumenye refer kat aku. Sbb diorg mmg kire bawah aku. Die tak prasan. Aku sound member tuh balik, "he didn't asked 4 my help. u're asking on his behalf, huh?" Pucat muke terus. Malu kan?

Hish...garang tul aku arinieh. Apasal ek?

4 comments:

xamadx said...

lawa gambar mug tu. i pon tak bley blah ngn org2 lembik ni. soo geli lah. ignore lah org mcm tu. perosak bangsa dan agama.seres tak tipu.

zariel said...

perghhhh...garang giler aahh...x berani x berani :P

cHeRyNa PiReS said...

thanx sbb membace yek! hmm...ntahlah. agak lallergic ngan owang lembut. tergarang plak..huhuhu...

yatisalem said...

adek leh tgk gambar gelang purple tu kat sini ye..design ni takde/susah sgt nak carik kat malaysia lg..sebab wire designer ada 2/3 kerat je kat malaysia.tuk gelang ni akak guna artistic wire(permenant silver coated kolor akak beli kat US)dan swarovski kristal boleh tgk contoh byk jual kat kedai2 emas..pastu kalao nak guna wire 14k gold pun boleh untuk design ni ,tapi rege tu lebih sikt aaa..

http://www.riqzmiecreation.blogspot.com/


ni link gambar tu.

http://riqzmiecreation.blogspot.com/2008/03/hot-ordercode-riqzmie-b.html