Tuesday, May 13, 2008

sha: dunhill desire... a memory....


2.15pm: Dunhill Desire - Red. A memory. Aku nak kena gi keje nieh. Jap lagik aku update.

8.28 pm: Okeh...kite kembali dgn tajuk dunhill desire nieh. Belum pape dah dpt komen...bagus tul. Termasuk ngan tuan punye perfume nieh skali:P

Gambo nieh aku amik dgn menggabungkan jambangan bunga mase cousin aku kawen dgn perfume adik aku- Atan. Well...white daisy nieh kaler utk zodiak Libra...n dunhill desire plak? Meh aku nak cite sket...

Tahun tuh aku baru masuk keje fulltime. Final sem n aku ditawarkan bekerja di Cyberjaya nieh. So, aku terime lah...bukan senang nak dpt keje kan. Mmg byk dugaan n cabaran....tp aku sahut cabaran tuh. Nak dipendekkan cerite...di sini gakla aku bertemu seseorang. Malas gak nak cite perkenalan nieh...rasenye ade aku cite kat blog nieh dulu. Tp...perkenalan tuh akhirnye membawa ke date pertame. Aku sebut date sbb org yg ajak aku kuar tuh dgn suke atinye cakap, "This is a date."

Waktu aku mule kuar ngan org tuh...aku macam blur sket. Nak ke kuar? Taknak ke? Sbb aku mmg takde ape prasaan pon kat org nieh. Aku cakap kat ibu aku, boleh ke? Ibu cakap....bagilah can. Takkan terus2 nak reject. So...kitowang pon kuarlah. Date pertame die The Curve. Mase tuh...belum ramai org lagik tau tpt nieh.

Dalam ragu2...aku masuk dalam keta. Tetibe aku tertangkap satu bau yg sangat la best. Bau rokok ke? Macam bau Dunhill jek. Tp wangi lak rokok nieh. So, aku pon pandang la kat date aku kat sebelah nieh...die macam biase jek. Nak tanye pon segan. Baru pertame kali kuar nieh. So, aku diamkan diri. Sambil tuh...macam leka kejap...hish...sedap tul bau tuh! Aku ade terpikir, nieh ubat guna2 ke ape nieh...best sangat? Huhuhu...dahsyat tul syak wasangka aku kat org tuh...

Bile kuar keta, bau tuh ilang. Aku cam frust sket. Gaknye bau keta kot. Rase macam nak jek dok dlm keta tuh lame2...tp mane boleh. So, kitowang pon jalan beriringan. 1st spot...gi makan la. So, mase masuk kat tpt makan...aku cam ade bau sket2 bau tadi....tp tak pasti. Aku masih lagik malu nak tanye...sedangkan die mule bertanye aku itu ini n bukak cerite. Biaselah, ayat2 biase lelaki mengusha. Standard jek. Tak payah la aku nak cerite detail kan?

Lepas makan, kitowang tgk wayang. Aku pon dah tak ingat tgk cite ape dah. Pastu, tgh2 aku beratur nak beli tiket...aku bau lagi bau tuh kat belakang aku...aku pon pandang la ke belakang. Seorang jejake bemate sepet sedang memerhati aku sambil tersenyum. Die cakap, "Cam tak caye dpt kuar ngan Sha. Ingat Sha taknak." Aku diam jek...sengih jelah...malu gak nak jawab nieh. Tp bau tuh disturbing tul....

Masuk wayang. Bau tuh lagik. Aku teruskan tgk wayang...tp last2 aku tak tahan. Aku paling muke tgk si Sepet di sebelah aku. Die pon tgh tgk aku. Senyum jek. Cet! Tgk aku ke tgk wayang nieh? Aku dgn malu2 nye tanye...

Aku: Errr...nak tanye boleh?
Sepet: Ape die?
Aku: Ni....bau....er...err (gile pemalu aku mase tuh!)
Sepet: Bau rokok ek? Tak suke ke?
Aku: Bukan! Ade bau len skali...
Sepet: I pun nak tanye mende yg same nieh.
Aku: Ape die?
Sepet: U pakai perfume ape?
Aku: Elizabeth Arden. Apasal?
Sepet: Best. Jgn tukar perfume, k?
Aku: O...u suke perfume ke (baru brani sket)
Sepet: Yup...nanti jap lagi kite usha...I tunjuk perfume best, okeh?!
Aku: SET!!!! (1st time kitowang berbincang topik yg same)

So....lepas tuh die tunjuk kat aku, Dunhill Desire. Ade kaler biru n merah. Tp die pakai kaler merah. Yg bestnye, walopon die perokok Dunhill yg berjaye....tp bau nieh macam blend ngan bau rokok die plak. Best je...berjaye menawan ati ku ini...hihihii...

Aku sangat biase ngan bau tuh. Macam hepi sangat bile aku tercium bau tuh...kadang2 tak sempat die nak surprise aku, aku dah tau die ade kat situ. One day, kitowang bekerja berlainan waktu...maklumlah, pangkat die lagik tinggi dr aku. So, ape lagik...dok call aku tak sudah2. Aku pon macam windu aaa gak. Tp aku tak cakap. Tibe2 balik jek dr solat, aku nampak satu jersey rugby NZ All Blacks dilipat kemas atas meja aku. Macam kenal, tp sape tinggal baju nieh? Aku pon pegang baju tuh n terbau Dunhill Desire nieh. Kawan2 aku mule dok kaco aku dah. Hampeh tul. Aku bukak hp n dpt msg: "Syg, I noe u miss this smell. So, take this. Don't miss me so much, k?" Aku pon tersenyum lebar sepanjang hari.

Panas tak sampai ke petang. Satu hari insan yg dicintai hilang. Puas sume org mencari. Aku tak nangeh...dr sehari ke sehari....jersey All Black tuh aku belek dlm almari. Baunye kekal...lame. Wat ati sebak jek. Di tpt keje, mule ade yg pakai Dunhill Desire nieh. Tah bape kali aku terbau bau perfume nieh. Ade mase aku toleh...mengharapkan yg takkan kembali. Tp org len rupenye. Sampailah satu ari baru aku perasan...walopon perfumenye same, tp bau akan len sbb org berlainan. Effect perfume tak same.

Arinieh, baju All Blacks tuh ade lagik dlm almari aku. Tak dialihkan langsung. Adik aku plak....beli perfume nieh. Ntah nape...macam paham jek, die bagi aku pegang n bau perfume nieh bile balik. Hmmm....windu yg tak berkesudahan....

So, aku gabungkan daisies nieh ngan perfume nieh. Utk harapan yg tak kesampaian:)

7 comments:

Mr Blackened said...

hahahaha....
macam kenal jek perfume 2....
ptot lar hilang...
N9 Rulez

imz said...

fuhh...cantik giler..!!

Rynn Cowbra said...

waaa~

jeles!
jeles!

kakak,kasilah kat ryn :">

cHeRyNa PiReS said...

thanx imz....cantik ke?

rynn? apasal jeles nieh....

zariel said...

nak jugak nak jugak...hmmm...nk buat wishlistlh... ;)sape nk kasi hadiah sila silaknlh ye... :P

Rynn Cowbra said...

kak sha,
sedey bace.

mau nanges :((

cHeRyNa PiReS said...

hahaha...sume nak ke. boleh jek wat wishlist tp sape nak tolong belikan, zariel ke?

rynn...alaaa...jgn la sedih. kongsi cerite jek nieh...