Sunday, May 04, 2008

sha: my cousin's wedding

Sirih junjung. Cantik tak? Niehla mende yg 1st skali menarik perhatian aku mase masuk kat dlm hall semalam. Bahagia jek pandang kat mende nieh. Nieh gambo mase mende nieh nak diangkat balik dah. Aunty aku suh amik, tp aku segan la sbb bukan aku yg kawen kan. Pastu berat bunga nieh, nampak jek kecik.

Semalam cousin aku nikah kat dewan kat Tabung Haji. Sempoi sangat wedding die. Kul 10.30am nikah atas stage. Pastu terus majlis makan. Takde sanding2, bilik2 pengantin sume. So, mmg concentrate betul2 kat tetamu n majlis akad. Aku tak tau org len, tp nieh la jenis2 dream wedding aku satu mase dulu. Tak payah leceh2 kuar banje, kuarkan jek banje utk nak bagi org makan. Mane yg patut tuh, diutamekan. Contohnye makanan. Best sangat! Puas ati. Walopon tak ramai sangat guest, aku rase br 700 kot, tp puas ati aku tgk sumenye. Berjalan lancar, cepat, meriah n tak over-glamour.

Lagi satu, semalam aku hepi tgk ibu aku hepi. Semalam die dpt jupe adik bradik die. Ade mase aku cam sedih gak tgk ibu. Die kate, sejak arwah nenek n atuk meninggal, susah nak jupe adik bradik. Lagik2 Aunty Ida aku. Ntahla, ibu aku makin sensitif. Tp...itulah kalo makin tua kan? Aku yg br 25thn nieh pon camtu.

Okaylah...takmo taip banyak. Utk cerite selanjutnye...dan gambo2 len, sile ke fotopages

Utk Abg Aidi n Kak Munira- Selamat Pengantin Baru. Semoga bahagia ke akhir hayat.


* Ade akak nieh, suh budak starbucks buat kopi macam kat kedai mamak. Pastu komplen kek starbucks kecik. Aku rase macam nak marah jek. Sabo jelah....

2 comments:

shasha said...

yeah, u're right, sejak awrwah atuk n nenek passed away we havent seen each other much. and now, even more so without a commonplace to meet up (u know what i mean). sometimes sedih gak... but u know, u're always welcomed at our house. dtg la JB ke, KL ke. nanti dtg la visit. u know, that day when ibu came to JB kejap for the course or something, i was in my room buat keje, then i heard her talkin to mummy and all the laughters and all, i wanted to cry ok? yeah i'm a bit emo, but i think u pun understand kut, coz we both dun have sisters and we dun get such things. but i teringat when we were younger and we used to talk till subuh sampai kena marah dgn arwah nenek (and sometimes i think she eavesdrop also... hehehe... coz can hear footsteps kat luar bilik)... anyways, before i get more emo, nanti dtg la rumah! hehe...

cHeRyNa PiReS said...

yeah...tell me bout it. it's not easy, knowing that we always turn to each other to talk & out of the sudden we don't get the chance anymore. I can understand the distance & our commitments but other things? I told u b4 adik, I got so sick of it until I can't be bothered bout everything. N when things became difficult 4 me, I just though of arwah n started crying (u now how much she meant to me). Ape2 pon..I'm looking 4ward to see u, dear! Waiting 4 the chance:D