Friday, May 02, 2008

sha: the one that makes me happy

2.38pm: Hmmm....arinieh kite akan bercerite sal:
<----- tempat nieh!!!!
The place that makes me happy. It keeps me smilin' all the time. Sambung lagik during my next break, kay!!! Need 2 work...today is Friday~ !Grin!:D

7:16pm: Well...this was the 'thing'. Mengingatkan pade semua kenangan terindah dalam idup aku. Meh aku cite...ade beberape peristiwa dalam idup aku yg berkaitan ngan mende nieh.


Kenangan #1
Mase tuh umo aku 12thn. Baru dpt result UPSR. Aku tak pernah la dok nak cite sal family kat sini, but both my parents nieh kadang2 ade mase bukanlah in good terms sangat. Biaselah, org dah kawen...mane aku paham masalah dowang. So, there was one time...aku amik peksa UPSR hanye ditemani oleh arwah nenek n arwah atuk aku. Sedih sangat...sbb ibu n ayah wat haluan masing2. TAPIII!!!! Bak kate arwah nenek, kalo nak tgk mende nieh berubah, aku kena blaja rajin2 so dat nanti aku boleh dapat ape aku nak. Aku wish mase tuh aku nak sangat kuar ngan parents aku macam mase aku kecik2. So....dats it! Alhamdulillah....aku blaja giler2 nye....n dpt straight As. Dpt jek result, start cuti sekolah...ayah bawak aku gi Genting. I enjoyed myself. Semenjak tuh...sume dok dlm umah yg same. Hehehe. Jgn tanye aku macam mane, tp aku hepi sangat lepas naik mende nieh:D

Kenangan #2
Cuti panjang...n itulah date kitowang yg agak jauh sket dr biase. Slalu kat KL or kat umah parents aku. Huhu. Kitowang decide nak kuar jauh sket sbb dah boring la asek kuar dekat2. Lagipon, biaselah...nak mencipta kenangan sendiri katekan. Hehe. Aku mmg opposed gi Genting, walo dah byk kali gi tp aku tak berminat sangat ngan roller coaster. Pelik gak, mase student aku la hantu yg suke naik Genting nieh. Tp bile dah keje, sume tuh macam ilang jek. So, aku kan suke naik ferris wheel nieh. Jd aku agree la. Harus diingat, kalo tak kerane kenangan manis ngan parents aku dulu, aku nieh gayat. So, kitowang pun naik ferris wheel yg bername Matahari kat Genting. Mase tuh aku gelakkan die sbb takut naik mende nieh. Solero Shot yg tinggi tak takut, roller coaster laju2 tak takut. Mainan fun-fair nieh takut lak. Hehe. So...sepanjang nak naik roller coaster nieh die dok membebel kat aku. Tutup mate agik! Hehe. Ntah nape...mase sampai kat atas tuh tibe2 bibir aku nieh tergerak plak...

"B...?"
"Ye...jangan suruh I bukak mate boleh?"
"Taklah."
"Abeh?"
"I think I'm in love with you."

Die diam. Aku wat bodo jek. Malas aaa. Bile aku tak cakap kang, marah. Merajuk. Aku tau aku nieh mmg takde nak cakap mende2 gini. Bile aku cakap....diam plak. Aku mule jauh ati. Rase macam bengang sbb nieh la 1st time aku nak cakap camnieh. Aku toleh pandang die. Ingat nak marah...tapi...

Mate sepet pandang mata sepet. Dua pasang mate bergenang air mate.

"Thank You. U made me the happiest man today."

I was happy too.

Kenangan #3
Aku nampak gambo Eye on Malacca nieh kat dlm pix friendster cousin aku, Kak Emy. Ntah nape aku jadi excited sangat. So, satu ari...mase nak anta adik aku balik kolej...aku ajak parents aku n adik2 aku (kecuali Shahmi sbb die kat Shah Alam) utk gi ke sini. Awal2 nye kitowang gi makan ikan bakar dulu (aktiviti wajib kalo gi Melaka). Then kitowang gi sini. Tiket RM5 seorang dewase. Best...sbb tpt nieh baru lagik. Aku ade amik pix sket. Takleh amik byk sangat...aku rase macam tak secure...takut phone aku melorot jatuh dr langit! Boleh tgk fotopages: http://cheryna.fotopages.com/.

Kat atas sane...waktu malam...tgk pemandangan Melaka. Ingat segala kenangan ngan ferris wheel...No matter where the wheels are, I was happy. Insya-Allah...kenangan nieh aku bawak sampai bile2 :D

* Tunggu peluang nak gi Eye on KL

No comments: