Thursday, May 08, 2008

flower and garden: purple hibiscus


Purple hibiscus...seperti yang dijanjikan. Sape kate bunga raye takde kaler purple? Mase aku cite kat member aku, macam ala2 tak caye jek bile aku kate bunga raye pun ade kaler purple. Niehla buktinye. Ade byk lagik pix dlm fotopages aku.

Aku berperang ngan belalang nak jage pokok nieh. Ade mase frust gak sbb memandangkan mase aku terhad nak jage pokok. Pastuh, alih2 bile nak jengah2 kudup, kena makan ngan belalang. Ade skali tuh aku marah sangat ngan belalang tuh, aku letak dlm kolam...kena makan ngan ikan haruan! Erghh...Tuhan...maafkan aku....

Aku suke kaler purple. Tuh mmg clear la kan. Aku suke bunge raye. Bunga raya unik, cube tgk bentuk die. Walopon tak secomplicated roses, tp ade keunikan tersendiri n boleh buat basuh rambut! Hihi. Sbb...well, none other sbb bunga raye bunga kebangsaan kite. Kalo kiter tak proud, sape lagik? Macam2 care nak cakap kite bangga ngan negara kite nieh, tp...bukan sume manusia ade care yg same. Aku mungkin tak naik Everest or angkasa lepas, tp adelah care2 aku utk appreciate negare aku nieh.


Cewwwaahhh...patriotik lak Cik Sha! Hihi. Tuhlaaa...it takes an experience. Dulu aku tak macam nieh sangat. Bile dah keje ngan org luar, cakap ngan mat salleh ari2....baru aku tau rasenye ade negare. Jgn dok bangge sangatla ngan negare org len.


Arinieh Khamis. Pe gaknye cite aku arinieh ek? Ontah. Semalam aku dok berborak ngan customer nieh. Mule2 aku nak marah sbb die takde duit, pastu gune utk dating online? www.datingparents.com. Masya-Allah. Last2 aku tanye die, ape masalah die. Tau ape die jawab?

" My house was on fire last February. I had to pay bills and everything. Then, my boyfriend left me cause he didn't like me being pregnant. Because of my morning sickness, I lost my job. But I still need to continue my study. It's for my baby. I don't want my baby to know that I'm stupid."

Nak meleleh gak air mate aku. Aku mmg ade sket kelemahan ngan pompuan pregnant. Tp aku gagahkan ati. Orgnye humble. N lepas aku meniliti sumenye aku peratikan sumenye digunekan utk baby die. Sampai ati ke aku nak marah? Bukan die sengaje mismanaged sumenye. So, aku pon tanyelah die apasal die gune GBP6 utk dating online tuh. Die jawab:

"I shouldn't do that. I mean...I know th baby needs a father. But, probably I was just being ridiculous at that time."

Guess what? Die beruntung sangat. Sbb last2 bile aku tanye macam mane die nak settle, die kate ayah die tolong die. Kalo jadik kat aku mende nieh....mampus bapak aku tak tolong!

No comments: