Wednesday, June 04, 2008

sha: a humble gift to ayah

Tak tau apasal rajin nak update blog arinieh:D

Ayah is still in the hospital.

Bile nak kuar....hmmm...aku sendiri tak sabo nak tunggu die kuar. Tapi bile tgk situation die skang, aku rase baik jek ayah aku kat spital dr dok kat umah. So, many things yg aku rase aku sendiri takkan dapat handle kalo die ade kat umah.

Lepas jek ayah operate arituh, ibu made a request. Die sms:

" Tolong belikan ayah bunga letak kat side table die, okay?"

Then I was thinking...haah kan. Aku tak beli ape2 utk ayah lagik. So, aku pon cam terfikir...hmm..flowers will be nice, knowing dat both my parents like flowers so much. And I got flowers from them most of the time. And the person who inspired me bout flowers was my ayah. So, why not?

So, aku pon mulekan aktiviti. Gi kat Pasar Besar Seremban, cuz dats one of the places yg aku tau byk bunga pon. Pastu...kat situ macam tak brape nak kelas2 nieh...bunga fresh, lawa...tp tak mahal sangat. So, aku pon naik tingkat atas carik bunga...

Mule2 tuh blur gak...ape nak beli utk ayah nieh? Sume best. Roses? Hmm..kureng sket. Typical. Walopon wangi. Then...aku carik orchids. Couldn't find the nice ones. Last2...aku tanye amoi tuh..."Amoi...warna purple ada?!" Senang nak kenal bunga tuh kalo dah purple. This is my treadmark kaler in the 1st place. Ayah sendiri yg set. Kalo tak sebab ayah, aku tak minat purple.

Pastu aku nampak carnation.Hmm...carnation lah! Tahan lame sket. Amoi tuh tibe2 mengeluarkan daisies berwarne purple-pink. Arghh....syok! Aku pon mule setup kan bunga nieh ngan amoi tuh. Aku beli purple aster (yg Cameron punye...bukan aku punye). Pastu tgh2 amoi tuh gubah...aku ternampak lily. Hmm..bunga konvo aku. Ayah n ibu suke bagi lilies. Aku mintak amoi tuh amik setangkai. Letak tgh2 bouquet nieh:D
Sampai hospital...aku letak tepi katil ayah. He smiled. Bile aku nak amik gambo die, die suruh amik from side bunga. He didn't say thanks as usual. But I know he likes it. Huhuhu...I miss him so much :(

No comments: