Friday, June 27, 2008

sha: anchovy pasta

Anchovy Pasta-my lunch. Kalo sebut "lunch" it can be anytime laa...maklumla..sume ikut calendar negara masing2. Though we are Malaysians...but we have to follow other country's clock...which is sumtimes..exciting. sumtimes tiring...sumtimes annoying....dan pelbagai ing lagik!

Harga benda nieh RM6. Banyak nieh. Yg nieh aku makan sikit jek, lebih bawak utk adik aku. Tuh pon die kate byk. Tp mmg berbaloi la. Cume rase tuh jek...bukan sume org suke.

Bygkan tuna anchovy yg masin jd base utk pasta. Ade yg suke, ade yg tidak. Ramai yg tidak. Guess ape aku wat ngan pasta nieh? Aku suh brade yg wat pasta nieh letak cili api...eegege...adjust sket. Walopon kdg2 teringat iklan org potong cili kat 5 star restaurant...aku tetap wat gak. Pedulik ape kalo takde kelas...dr takleh diterime tekak, baik aku tukar care aku:D

Aku nak cite ape ek...oh yee..dah lame aku tak cite sal customers aku kan. Aku telah bercakap ngan 3 pompuan kerek:

1. Miss Toilet Papers
Miss Toilet Paper nieh...marah aku sbb die takde duit. Paksa aku bg die macam2 sedangkan die tak layak. Tau ape alasannye? Bile die takde duit, die takleh beli toilet paper. Bile die takde toilet paper, die takleh nak uh-uh. Ape daaa...tak professional langsung. Kot ye pon nak ade financial discussion, elok2 la cakap. Nieh la yg sum of us kate bagus tuh. Ni la yg sum of us nak ikut...jd omputih. Patutla ade yg ikut tuh jd bangang. Gaknye ikut yg macam nieh la kot.
Antare ayat2 die kat aku - "u're freakin' stupid, aren't u? i told u i dun have any money. not even for toilet rolls!"pastu..aku cakap elok2...die dispute lagik..."for god's sake! i dun have toilet rolls, damn u!" Laaa..why dun u be a bit creative?

2. Mrs I'm Not A Blond Bimbo
Aku tak tau ape prob die. Bile aku cakap, die tuduh aku anggap die bodoh. Padahal aku langsung tak kate ape, just bagi sum hints and tips to look into her own problem. Dahla aku yg bg suggestion, nak mengira sume utk die....tibe2 die kate, "I'm not a stupid blond bimbo chick, ok? I know u think blonds are stupid," Aku cam blank jap. Ape kena mengena ngan blond lak nieh? Pastuh die sambung, "U know...I'm not blond. So, I'm not stupid. So do u." Haiii...ade masalah ngan org blond ke? Hmmm...aku rase aku paham masalah die. Kadang2 aku pon same. Tp aku takde masalah ngan blond chicks. Aku ade masalah ngan karat yg terhasil di rambut2 org2 yg berkulit macam Pak Samad, Mak Jah, Pak Dolah dan Wan Senah. Ade paham? Okeh...maksud aku....kalo dah kulit karat, pandai2 la pilih kaler yg tak karat. Kaler rambut tak salah...tp kalo dah rupe ungka...tuh yg salah. Huhu..

3. Miss I Need To Look Sexy
Argghh...ade lagik ke org yg nak berubah demi boyfriend sehingga kehilangan segalenye nieh? Argghh..maybe aku jek yg bangang tak reti bercinta. But have u ever met someone who spends all the money just to buy lacy stuff just 4 the partner to be in the sexy mood all the time? Geli aa. Dats what happened. Dumb. Everytime aku discuss finance, die discuss boypren. Erghh.."I do this 4 him,u noe" Adoiii aiiiii...geli. Bowing. Bangang.

I still prefer to put chillies on my pasta. Biarlah...pelik. Biarlah kalo kampung. Tp aku tak letak otak aku kat lutut nieh...

7 comments:

Adry said...

Suka hati la you nak letak apa kan... you yang nak makan... not them.... hehehe

xamadx said...

hahaha..aku stuju. we should eat what we like to. not eating it because other people eat that tho we dont really like it kan. lepas ni aku nk cicah kebab dengan budu. care sket.eheeee

cHeRyNa PiReS said...

adry:
yelah...but ade owang suke wat "eeeee....eeeee" time kite makan...boring tul...

xamadx: waaa...kreatif ko nieh xamadx...lepas nieh leh aku try plak...

AJ said...

taruk je la pa pe pon...creative apa cili + pasta, ntah2 klu bukak restoran laku tuh.
aku hari tu bubuh belacan dalam budu, rasanya org tak buat kot. laki aku suka sangat...

kita buat je pa pe kita suka asalkan x langgar agama, x mengguriskan hati orang lain...surely cili + pasta x menyakitkan hati orang len...menyakitkan lidah je lah klu tak tahan pedas :)

sha kerja ikut waktu UK ke? patut lah, time kitorg berjaga, sha online je...

cHeRyNa PiReS said...

aj:
sha pon hantu budu...lenkali sha try wat ape yg aj wat tuh...haah...sha keje waktu UK...
from 8am UK to 9pm...

AJ said...

mak aaii 13 jam? lamanya. kitorg berjaga from 2pm til 4am UK hehe. burung hantu UK.
gaji sha pun ikut gaji UK ke? bestnye

cHeRyNa PiReS said...

aj: kalo gaji ikut UK bestla aj...ikut RM jek...cukuplah makan pakai:(