Saturday, June 07, 2008

movie: apa kata hati


Aku baru balik dr tgk cite di sebelah nieh. Hmm....brape bintang nak bagi ek? Ooookayyy...2 setgh kot. Jap....2 setengah mungkin terlalu banyak. 2 bintang kot. Or satu setengah. Kejam? Aku rase dah cukup baik lah tuh kalo aku bagi bintang pon...


Star-studded movie yg tak beri satu impak pon pade aku. Boleh tak? Frustrating. Maybe aku yg high expectation sangat sebelum masuk wayang kot. Tak taulah. Maybe promotion die bagus kot....kalo tgk the making macam best tp sbnrnye tidak. Ntahlah. Agaknye aku nieh yg byk songeh...pon aku tak tau. But byk sangat movie Melayu yg aku boleh enjoy...but definitely not this one.


Aku minat AC Mizal. Aku minat Awie. Aku minat Harun Salim Bachik. Aku minat Dynas. Tp walopon diowang ade dlm movie nieh....aku tetap macam kaku tanpa dpt tergelak. Sikit2 adelah...itupon mase AC jadi ayam. Pastu, dgr Harun Salim Bachik nyanyi. Kamon laaa....actors dlm nieh sumenye berbakat. Apasal bile diowang blakon cite len aku boleh jek layan tp cite nieh macam susah nak layan ek?


Again...the same director yg menghampakan. Dulu Puteri Gunung Ledang. Skang Apa Kata Hati plak. Aku bukan org filem. Aku viewer. Tp kalo aku tak entertained...tuh bukan salah aku la. Aku respond pade ape yg aku tgk. And...pade aku cite nieh overrated. Dahla overrated...tak dekat di hati langsung. Balik2 org kaya. Balik2 org hensem...Lembab...tak lawak....tak sronok...Tak catchy...Tak sabar nak tunggu abeh sbb takleh masuk kepala cite nieh.


The only thing yg aku suke cite nieh ialah introduction yg ade kartun2 tuh...ape die panggey...montaj ke hape...aku tak taulah terms betul. Ape2 jelah. Tp...yg tuh mmg smart n patut dicontohi filem len....But....selen dr tuh..err...sowi....no comment anymore. Nanti ramai yg sakit hati.


Aku masih mengatakan filem Afdlin Shauki jek yg berjaye menarik perhatian aku setakat ini. And some of Mamat Khalid movies (even Zombie Kampung Pisang lagi best). Yasmin Ahmad...and satu lagik director tuh...yg direct cite Cinta tuh. Dekat dgn masyarakat sket. Nak kate aku anti filem gedik n moden tuh silap la. Aku mmg budak kampung bukan aku layan filem kampung jek...Gol dan Gincu dulu gedik gak. Tp aku layan jek...


Pape jelah. Aku nak gi spital balik. Actually ade posting len aku nak buat nieh...buat cable aku tertinggal...takleh upload gambo. So....to the director of AKH...try harder next time. Best of luck.

4 comments:

zariel said...

tajuk pn dh terangkan segalanya...huhuhu...x minat dan x kn minat dgn cerita2 mcm ni...ngabihkan beras je sha...dh la beras mahal skang ni... :P ada 1-2 cerita melayu skang ni yg layak ditonton...yg lain hampeh! cerita tamil pn ada yg best tau...

Adry said...

Laa... baru nak pg tengok cite ni... pas baca post ni .. hilang da nafsu... ahaks

cHeRyNa PiReS said...

cite tak besh...padayappa lagik best...hahahaha...
zariel...lame tak nampak?

cHeRyNa PiReS said...
This comment has been removed by the author.