Thursday, June 12, 2008

food: big breakfast

Big Breakfast. Hmmm...best gak. Kadang2. Bukan leh wat slalu nieh. Badan dah obese. Kalo nak sakit, makan la selalu.

Nieh gambo lame sbnrnye. Mase tuh ayah baru lepas operate, then aku bergegas nak ke spital. Singgah sat sbb nak carik bubur McD, cuz ayah teringin. With doctor's permission...aku gi McD pagi2 lagi. Dalam pade nunggu bubur (cuz agak lambat), aku pon mentadarah (mkn) mende alah nieh.

Aku perhatikan McBreakfast nieh pon byk evolution nyeee...mase 1st time aku makan breakfast berthn dulu taklah macam nieh sangat.Skang dah byk options and byk outlet.

Sebelum McD Senawang bukak, takde McD kat Seremban nieh yg ade McBreakfast. Aku asek dgr kawan2 cite, sepupu cite. Dowang sume tinggal KL. Aku tak suke KL. Tak best.

Jeles, curious. Sume ade. Aku tak pernah bekpes kat McD. Tp aku rase mende tuh no big deal la...wilex...bukannye "pernah makan bekpes kat McD?" tuh soklah kubur.

As a small town girl, akhirnye aku berpeluang buat pertame kali makan McD Breakfast bile wujudnye KL Sentral. Aku mase tuh dlm pengembaraan ke Genting ngan my frenz.

Kitowang gi ramai...tak ingat bape owang. Mase tuh 1st yr tak silap aku. Kitowang naik public sampai ke puncak Genting.From teksi dr Uniten, komuter dr Serdang...sehinggalah LRT ke Gombak.

Disebabkan kitowang gerak kul 5.30pg, kul 6 lebih dh sampai KL Sentral. Bekpes dulu -McD. Gayat gakla aku...tipu kate tidak. Aku cam blur nak order pe.Tp atas guidance kawan2 ku yg bijak...diorg ajar aku.

Dat was the only time aku makan bekpes kat McD. Pastu takde sebab. Bekpes kat umah, makan ibu masak lagi best. Satu ari..aku sakit. Tahun nieh la...mase tuh...aku dah kuar spital...tp kena gi treatment lagik. Aku ikut ayah gi anta ibu gi sekolah. Pastu...ayah bawak gi jalan2 (since mase tuh dah ade painkiller). Gi bekpes kat McD.

So, yg nieh...3rd time. Pade usiaku yg akan menjangkau 26thn. Ketinggalan? Kampung? Lantaklah:D

* Lepas keje pagi tadi aku nak cari Big Breakfast. Adik aku mintak banje kat situ. Boleh tak tpt tuh takde Big Breakfast? Alasannye...supplier tak anta muffin. Well, we settled with anything there jela. Aku okay jek makan sampai ade dak pompuan mengilai selame lebih setengah jam kat situ. Ketensenan melande. Ingat balik keje dpt lepak tgk repeat game Euro kat situ. Nieh kena dgr Ursula mengilai. Kalo lawa macam Maya Karin takpela gak. Muke Ursula!!!!
Seperti biase, posting Euro aku di sini (klik)

6 comments:

Azie said...

bestnyer...tiba2 perut rasa lapo nak makan..huhuhu

cHeRyNa PiReS said...

kat sane ade mcD tak gaknye kak azie?

Adry said...

Mmmm dulu time kecik bila nampak iklan McD ... teringin benar la nak makan.. apabila me and my family visiti kota kinabalu... it's the first place i want to be... i'm crazy over big mac... hahaha...

Until now kat sini belum ada McD... aku pun tak tahu kenapa... yang ada KFC... Pizza Hut... jak... huhu...

:(

cHeRyNa PiReS said...

takde mcD ye?
aku tak penah gi Sabah...tp fam dah penah pegi. Dowang cakap Burger King je ade kan?

Azie said...

sama cm adry ckp..kt sini pun tak de. KFC n pizza je...

cHeRyNa PiReS said...

kena request kot..rasenye kalo diowang tau ramai org suke mcd...sowang bukak kot nanti..