Thursday, July 24, 2008

sha: flashback

Aku tgh dok kemas kotak2 aku dlm almari. Aku jumpe mende kat dlm gambo nieh:
They were the cards that I received from my parents when I was in school.

Hmm…aku hampir lupe kewujudan kad2 nieh sume. Ade yg aku carik, ilang dah. Sbb kitowang byk kali gak pindah umah after aku abeh skolah nieh. So, ilang gaknye. Ade satu nieh...aku dpt exactly 2 days b4 aku PMR. Slalunye kad2 aku sumenye hand-made. Ayah punye keje la nieh. Kalo die jumpe satu kartun yg aku suke, die akan gunting and tampal buat kad. Kadang2 die tolong ibu aku buat Bahan Bantuan Mengajar – carta2 ibu aku nak ngajar sume la. Lebih2 kertas tuh nanti die buatkan kad...

Aku slalu tertanye2 kenape dowang suke hantar kad. Mase aku dpt kad tuh dulu, aku hepi. But...not as happy as I am right now. I’m typing this posting, just after I found these cards. I feel blessed. And...aku bersykur sangat aku jumpe kad nieh skang. Rather than later. Aku lega aku jumpe kad2 nieh mase parents aku ade lagik...

Ayah n ibu, tak selalu sangat lawat aku kat hostel dulu. Walopon taklah jauh sangat sekolah aku ngan umah...sbb walopon aku masuk SBP, tp dekat Lembah Kelang jek skolah aku tuh. Aku lak dak Seremban. Aku slalu jeles tgk dak Seremban len dpt visitors time parents aku tak dtg. Ade mase aku marah gak...but nasib baik kawan2 aku sume dak2 yg umah lg jauh dr aku..Kedah laa...Penang laaa....so, parents dowang dlm berthn2 blaja bukan pernah dtg pon kan....

Mate ayah dah tak nampak sebelah. Tangan pon dah tak tegap. So, aku takkan dpt kad lagik, aku tau. But...takpelah. Aku akan simpan yg ini....aku akan ingat sampai bile2...

Look at the wordings...tak salah rasenye kalo aku nangeh tadi kan?

4 comments:

Pocket said...

besh nyee..ada kad sekeping dari parent sebegitu, balik kang nak cari yg mak kita hantarkan jugak lah!

mcm pernah jgak dia antar satu...

Sya Annur said...

aku suka 'tlg' buat alat bantuan mengajar tu. hihi.. aku dpt kad masa bday je. tu pun xde nye pos, bak kata mak buat rugi stem, baik bagi terus. haha... bnda2 mcm ni la yg aku terapkan (wah! ayat aku!) kat anak2 aku. though xreti baca sgt lagi pun aku bg kad gak :) harap2 diorg ingatla kat ibu dia nnti...

cHeRyNa PiReS said...

pocket: hmm...bile ingat2 balik best giler kan...sbb bukan sume org dpt kad tau...ade parents tak bagi kad pon:)

kak sya: hahaha...skolah ko dekat giler ngan umah walopon dok hostel:D takpe...one day nanti diorang leh bace sure die paham:D
insyaAllah...ingat nye kat ibu tuh...

Areej said...

touching nye entry ko kali ni. bergenang (betol ke kalimah ni?) airmataku. simpan lek lok kad tu...kenangan terindah...