Friday, June 13, 2008

sha: hoooooooooooooooooooooooooo!!!!!


Image uploaded by: javicho05 at flickr

Cheetara lari laju...tak pakai baju...

Nieh sume sbb bace posting blog Smurf kat blog nieh: KM...teringat request adik aku yg dah lame mintak aku wat posting cartoon gak...pasal cartoon2 kegemaran aku.

Kartun kegemaran aku pade waktu kecik Thundercats! Aku slalu berangan aku nieh Cheetara mase aku kecik dulu...hahaha...perasan betul aku nieh kan. Skang dah besar, figure Cheetara pon aku takde. Figure macam katak jahat tuh adelah...hihihi...

Dulu ade video pasal Thundercats nieh. Mase tuh CD2 sume takde, yg ade VCR jek. So....aku berusaha sedaye upaye la pujuk ayah aku belikan aku cite Thundercats. Tiap2 ari aku layan Thundercats, padahal ibu aku punyelah beli video Care Bear, Cinderella, Snow White...Minnie Mouse. Lahirnye adik aku yg bawah aku- Shahmi...membuatkan aku slalu testing power Cheetara aku kat die. Ibu belikan Shahmi pedang, so dak nieh perasan la die Lion-O. Yg aku dok prasan Cheetara. Asek hentam adik aku...sampai kena rotan...ahahha...

Bile adik aku Atan lahir...aku gelarkan adik aku Mum-Ra. Bile die nangeh jek...aku cakap die nangeh cam Mum-Ra. Ape punye kakak la aku nieh kan...dah aaa kuat berangan, adik sendiri pon panggey Mum-Ra. Sbnrnye aku baru paham apasal aku pangai macam tuh. Saje nak ngusik. Mane ade dak kecik nak dpt org jahat, sume nak hero jek kan! Jahat tul aku nieh...tak senonoh...(sbnrnye sampai besar adik aku ngungkit...hehehe).

Skang aku dah 26tahun. Aku surfing2 jupe posting Smurf. Pastu surfing...jupe Thundercats kat dlm Wikipedia. Dr pembacaan, nampaknye dah de DVD Thundercats. Best ke ek? Nampak macam die re-do jek kartun tuh. Ape2 pon...angan2 aku nak jd Cheetara nieh sbnrnye sampai ke tua. Skang dah tukar sket. Kalo dulu nak kuat lari macam Cheetara, skang aku nak langsing macam Cheetara (cewwaahhh...perasan agik).

* Pade kul 3.05 pagi td aku bertembung ngan Sepet ngan entrance opis. Aku nak balik, die plak br abeh setengah ari. Aku beranikan diri cakap "hi" sbb aku nampak die dah senyum dr jauh tuh. Die cakap "hi" balik. Aku tak tau die nampak ke tidak...tp aku nervous giler mase tuh! Cett...ape ke ngan ko nieh Sha.....

5 comments:

Adry said...

Hahaha... aku pun dulu minat ngan Thunder... thunder... thundercats... hooooooooooooooooooo!!!

Hahahahhahaa

Tapi antara semua aku paling minat ngan Teenage Mutant Ninja Turtle... hahahaha.. best nya zaman kecik kecik dulu... tahun lepas ada kluar filem baru TMNT ni kan... cgi...

I've done some digging on the net.. Filem Thundercats memang ngah buat skarang ni... cgi gak macam TMNT...masih dalam pre-production...

Oh ya... kalau you nak download cerita-cerita thundercats season 1 dan 2... ble try download torrent... masih ramai peminat thundercats ni... hehehehe :)

cHeRyNa PiReS said...

few years can make difference...
since ko macam umo adik aku...die pun minat TMNT...Donatello...hehehe...

Nak sangat tgk Thundercats The Movie:D

*thanx 4 ur support, adry...

zariel said...

klau nk disenaraikan...mau mkn 2-3 hari br siap list katun2 kegemaran masa muda2 dulu...eewahh...

bkn stakat katun dijadikan filem...tringin gak tgk filem yg diadaptasikan dari komik...mcm storm riders dulu tu...wuhuhuhu...
bestnyeee...hehehe

xamadx said...

uiks ragging adik. bapak otai..tp skang mesti kena buli ngan si adik pulak.haha

cHeRyNa PiReS said...

zariel: mmg...kalo sinchan tuh leh jadik cite betul best gak kan?

xamadx: yeeee...buat jahat dibalas jahat...hehehe