Thursday, June 05, 2008

sha: reading bout sumone



Aku jarang nak beli mag NONA nieh. Most of the time terlalu typical. And aku lak jenis yg most of the time berhaluan kiri. Banyak tul mende yg aku susah nak agree...

Sampailah aku tgk edition June utk Hari Bapa nieh. Aku macam ternampak mag kaler purple (biaselah...aku akan magnet ngan kaler purple selalunye)...Pastu aku tgk2 mag Nona. Mule tuh teragak2 nak beli sebenarnye...sbb aku mungkin akan bace satu dua cerite jek..Lagikpon malas aku nak argue ngan mende yg owang tulih. Senang cerite...tak suke tak payah bace.

But aku mmg nak sangat bace pasal cover bulan nieh. I'm not into politics la. Soal harga minyak naik arinieh takde kena mengena ngan posting aku. Well...yes...I'm very upset...but not the extend aku nak buat posting politik and mecacatkan blog aku:D

The thing is...aku nak bace pasal Nurul Izzah. As one of her fans mase aku kat UNITEN dulu, aku mmg berminat nak bace sal die. Tak tau apasal. Tibe2 aku macam busy body plak nak tau macam2. Nywayz, Izzah nieh tak same umo ngan aku. Tapi kelbiat die merate2 mase aku kat kolej dulu. Byk mende2 yg aku minat tgk die nieh. Harus diingatkan aku bukan songsang...cume berminat.

Sebabnye, pade pendapat aku die nieh slalu kelihatan sederhana. Ingat mase aku kat kolej, aku cukup suke tgk die pakai baju kurung ke kelas. Kaler pastel...simple and tak datin langsung. Muke pon tak bertempek bermacam kaler. Natural beauty. Pakai tudung pon tak berstail mase tuh...but...she looked so pretty. And most importantly, nampak sangat intelligent.

Seingat aku, aku tak pernah cakap ngan die. Sekali kot, mase tuh aku nak dok mase kat kuliah. Aku kan amik Akaun...die amik Engine...mane same. Yg sekelas cume subject Malaysian Study. Time tuh la aku nak mintak tumpang duduk. Die pon tak bercakap ngan sape2....tak berkawan ngan sesape. Tp pade pandangan aku...eloklah, sbb org dok gossip jek sal die nieh...

Aku ingat lagik..ramai yg 'setaraf' ngan Izzah nieh blaja kat UNITEN tuh dulu. Mungkin anak2 VIP len nieh sume sekelas and tak abeh2 nunjuk reta mak bapak jek n Izzah plak tidak, aku macam tertarik tgk style die nieh. Lagipon die mmg bijak..so, taklah masuk blaja kerane duit. Tak pernah rasenye aku dgr die kantoi blaja. Yg aku dgr die pandai...slalu la...

Siape aku nak cerite pasal die pon. Die bukan kenal aku. Tp nona mag baru nieh macam buat aku teringat pasal die mase student dulu. Buat aku teringat yg aku nampak die menapak mase aku sendiri pon menapak nak ke kuliah. Skang...dah YB dah minah nieh. Wowww...honestly, kat side siape pon die, I'm impressed.

Aku wish aku dpt tgk die lagi. But...guess a normal people like me just read mags....hehehe:D

2 comments:

imz said...

ai pun minat dia jgk..nampak mmg dia org yg bijak kan..pastu lawa jgk...berkeyakinan kan dia...

cHeRyNa PiReS said...

yup...natural beauty...suke tgk die...