Tuesday, June 03, 2008

sha: me without makeup

Hihihi...saje mencapub (mencari publisiti). After some long thoughts...aku pon terpikir nak menayang muke aku kat sini. Well...not the fancy pix kinda thing laa...gambo aku yg nampak natural sket. Natural means...aku tak senyum. As usual...dr kecik sume org kate muke aku nieh masam jek:(

Actually...nieh pix aku tgh exhausted gegile nye! No make up...no touch up...no perase tiruan. Kalo tgk betul2 mate aku dah lebam kan? Erhmm...sum says...tukar keje. Kalo tgk gambo aku macam nieh. Sum says...kuruskan badan. Sum says...double chin dan lemak berkrim. Macam2 komen aku dapat. Alhamdulillah...baik tak baik tuh aku trime jek la ngan ati terbuke kan. Nak taknak ubah tuh terpulang pade aku laaa..suke ati aku la. Hehehe...

Nieh sbnrnye gambo gatal aku mase kat BookFest arituh. Saje jek. Lagikpon aku nak gak tgk muke aku lepas dah bape lame tak amik gambo nieh. I wuz thinkin...teruk sangat ke. Sebab dah ramai yg kate muke aku muke letih, takde seri and tak bermaye. Lagipon cam fed up gaklah bile org tgk muke and rekomen macam2 keje kat aku nieh. As if everyone knows aku punye ambition, aspiration and obstacles kan? Mase aku study dulu takde plak nak offer ke, tanye ke pe...Heran gak aku bile dah keje nieh ramai yg tak brape nak baik tuh nak baik ngan aku. Dasar manusia tul...hahahaha...

Just because aku keje malam doesn't mean la keje aku tuh tak elok. Hmm...tahlaa...probably aku punye mate lebam sket laa...but other than dat biarlah aku sowang yg tau kan...

Btw...dis pix is also to explain the word 'sepet' in my blog header. Oklah...aku mengaku aku sepet Melayu nieh haaaa. Sbnrnye dlm fam aku bukan aku sowang yg sepet. Ade lagik sowang yg sepet...nanti aku tayang muke die kat sini. Err...bukan ex-bf aku-Sepet. Tp adik aku. Nantilah.

Nak cite sal muke aku nieh kan. Mase aku sekolah dulu adelah sowang dak laki nieh mate Sepet. Sume org cakap muke kitowang same. Tp die version laki and aku version pompuan. We knew each other after dat laa...adelah sessi mengarang surat2 kejap. Hahaha. Tp aku mase sekolah taklah komited pon. Kire bukan la boipren aku ke ape mamat tuh. Then...mase aku masuk UNITEN, die pon same lah. Tp die dak engine...aku kat tpt len. Ade gak jupe sume...but as usual...aku tak komited langsung. So, we went separate ways. Last kitowang jupe mase konvo. Tuh pon gitu2 jek laa...(bak kate adik2 aku...aku nieh berlagak...sombong plak tuh....huhu..)

Org kate kalo muke same nieh murah rezeki kan. Ntah mane benarnye aku pon tak tau. Tp yg pasti skali aku n ex aku si Ganu tuh langsung la tak murah rezeki kot. Ahahaha...muke dah la out tak same langsung. Die typical Ganu look...yg aku macam donat. Yg aku pelik camne aku leh kapel ngan die pon ontah lah. Sampai skang aku terpikir...gaknye ilang kewarasan ke aku? Ape2 pon pengalaman la (kadang wish boleh dierase!). Belajar dr kesilapan.

Then...mase aku ngan Sepet. Haaa...nieh awal2 muke reject. 1st time tgk die, Masya-Allah...anak Cina mane? Tak minatnye. But I found out mmg anak Cina pon. Hihi. Cume bapak jek yg Melayu. Pastu...dah lame2 kenal...we got together sume, ramai org ingat die abang aku plak. Huhu. Muke aku n die sepesen jek. Sampai there was one day...kitowang takde keje dok compare muke kitowang kat cermin. Hahaha....yg tuh lawak sungguh. Siap men buntang2 mate sbb masing2 taknak nampak sepet...hihi...

One day tuh...kitowang nampak anak Arab. Then aku pon cakap kat die, "Bestnye kalo anak Sha lawa macam nieh." Then die gelak, "Our children will not going to look like dat sayang oi...Mak bapak sepet." Then aku mule la argue (buat2 jek) dgn teori yg tak masuk akal. Die mmg dah biase aku buat macam tuh...so, die layan jek la...Tuhan jekla yg dapat membalas kesabaran Sepet nieh terhadap aku...

Now dat I'm not with Sepet. Agak2...dgn muke donat penyek nieh...boleh dpt anak muke Arab lagik ke? Hahahaha....

2 comments:

imz said...

okla tu..natural beauty

cHeRyNa PiReS said...

natural...yes..
beauty tuh...takdelah:D