Saturday, June 14, 2008

sha: wrapping my precious

My precious. Nieh buku yg aku beli kat BookFest bulan lepas. Takde mase nak membalut...so, last2...baru nieh jek aku dapat balut buku aku nieh:D

Seperti yg anda sume nampak...tepi yg 3 buah tuh, littleblackdressbooks. Utk mood jiwang. Ade buku Lydia Teh...tapi tak masuk gambo. Tp yg paling penting skali...buku yg kat tgh2 tuh! Yg kaler purple tuh! Hehehe....

Mase aku tgh mencongak2 duit yg nak dikeluarkan utk BookFest nieh...aku terserempak ngan buku nieh (ceh...macam org plak). Aku ade byk sangat buku yg dibeli dalam list aku, tp aku nak sangat beli buku ikut categories. Sbnrnye, aku dah terpengaruh ngan ade satu cite kat Hallmark nieh. Dlm cite tuh, die menyarankan satu buku fiction and satu non-fiction dalam seminggu. Aku yg kebetulan dah ade affordability nak beli buku nieh...cube mengamalkan. Seriously, berkesan sangat utk merelaxkan aku. Tak lah rase macam katak bawah tempurung sangat bile bace non-fiction, and taklah rase macam over-imaginative sangat bile bace fiction.

So...pk punye pk...aku dok terpaku depan satu area yg tunjuk buku nieh...Cadbury Purple Reign. I love Cadbury. I love purple. Macam kena jek combination die?

Aku selak sample buku nieh. Macam tau2 jek. This is what I need. Buku nieh same macam buku Starbucks yg aku beli dulu...cerite asal usul company Cadbury. Bestnye. Aku cam lelan jap bace buku nieh..last2...aku terus tekad amik buku nieh. Tak pedulik! Aku mesti gak beli! Harge asal RM159.90 tapi lepas discount 20% tak mahal sangat dah (sbnrnye mahal...tp takpelah). Aku beli buku nieh atas dua sebab...satu, utk aku yg suke bace buku cenggini. Satu lagik, demi adik aku yg akan mengikut jejak langkah aku. Utk paper Marketing, Strategic Manangement, HR...byk gunenye buku nieh. Rugi mase aku blaja dulu buku camnieh takde...kalo tak!!!! Aku dulu wat assignment...sume kena cari n korek dr sumber tah mane2. Lagipon mane de duit nak beli buku2 extra!

Aku slalunye balut sume buku aku ngan plastik sbb senang aku nak bawak gi keje...panas ujan tak risau. Tgh2 balut buku ingat kat ayah. Dulu sume buku aku ayah yg balut...huuuuu....

Okay...arinieh Sabtu. Aku nak spend time ngan kebun aku. So...no internet...aku akan balik dr keje 2 jam dr sekarang! Tak sabarnye!!!!

3 comments:

Adry said...

ooo... kebun bunga tu ker?? hehhe... nice

xamadx said...

aku suke bace buku jugak. tp malas nak start. byk giler buku dah dibeli tp blom berkesempatan utk dibaca. u must hv plenty of free time sbb tu sempat je baca buku kan? bagus lah, mcm mural kat skolah dulu2, membaca jambatan ilmu.

cHeRyNa PiReS said...

adry...yup...kebun bunga aku:D

xamadx: plenty of time tuh takdelah...bace buku kat mane2 pon boleh...slalunye aku bace buku time otw gi keje...dlm bas, b4 tido...n time lunch:D kalo ikut mase len...takkan ade mase..