Monday, July 28, 2008

sha: celebrating ibu's buffday

Tak update blog mase weekend cuz sangat2 bz...

Lepas keje ari Jumaat...kuar ngan dak2 opis. Lepak sampai matahari terbit. Hehehe. Lepas tu, bangun gi umah Wan...tgk atuk. Then...Ahad pulak.

Ahad 27hb Julai 2008. My mum's buffday yang ke-50:D

Mule2 aku bangun pagi borak2 ngan die sume. Pastu, dah tgh ari sket...tibe2 aku terlelap balik. Yelah...tak cukup tido.

Aku tak sedar bile ntah Ogie called aku ajak kuar. Tp tah camne plan kitowang tak jadi. Lagik2 sbb aku ngantuk sangat...aku tak jadi kuar.

Pastuh...ibu kejut. Baru aku perasan die dah siap masak sume. Adoii...buffday die, and aku langsung tak tolong masak. Boleh tak. Guilty gak. Die siap buat mee kari la..gulai ayam bagai. Mentang2 sume balik. Slalu Shahmi takde.

Adik plak dah kuar gi futsal. Hmm..mule la tak tau nak wat ape. Asal aku ingat nak bawak sume makan luar, terus tak jadi...

So, ptg tuh Atan nak balik Melake. Since die baru pindah umah, so menjenguklah. Tp...family aku nieh mmg allergic gi Melaka nieh. It's like our second home. Setiap kali gi Melaka...ade jelah.

Gi makan ikan bakar kat Alai dulu. As usual. Tak gi Umbai...sbb aku taknak. Sbb...tak sampai hati. Umbai byk sangat gerai, pastu...sampai2 je org merayu2 suruh gi gerai dowang. Aku tak sanggup aaa. (pernah berniaga, so tau ape rasenye org tak gi kedai kite).

Umah Atan tgh town Melake. So, aku yg mmg berhajat nak naik bot kat sungai pon menyuarakan hasrat. Sejak naik ferris wheel dalam 3 bulan lepas, aku asek teringat jek kat bot tuh. So, aku pon gi la pujuk2 ayah nak naik bot...

Melaka River Cruise. Kalo org Melake maybe takde rase pape kot. Tp aku mmg enjoy sangat naik bot arituh. Takleh nak tangkap gambo kitowang dlm bot cuz gelap and my 5300 takde flash:D

Ralit tgk lampu...ralit tgk ferris wheel yg aku tgk arituh dr sungai. Ralit tgk Kampung Morten. Nampak fortress A Famosa yg kat tepi sungai...nampak macam2!!! Bestnye...

45 mins ride for RM5. Okaylah tuh. Aku enjoy sangat2 arituh. Takleh berenti tgk gambo yg taklah seberape nieh. Macam budak2:D

Nanti...kitowang plan nak naik time siang plak...some other time.

Apasal buffday ibu aku tak wat cite jiwang2? Cuz what I feel towards her in indescribable:)

Happy buffay, ibu...I love you...

* Pagi tadi dah jiwang pon cuz pg tadi ibu tanye pasal org yg beli kek buffday die 2 years back. Present yg tak dpt aku nak bagi kat ibu...ehem...ehem..Okay...stop it, Sha...sabar jelah...tuh pasal takmo start wat cite touching nieh...ish!

4 comments:

Sya Annur said...

happy birthday cikgu zakiah :D dah boleh start kira tahun nak pencen dah tuh! hehe

cHeRyNa PiReS said...

tq...hehehe....8 tahun lagik...br sign contract baru...alahaiiii...

xamadx said...

lawo seh gambau2 nih.

cHeRyNa PiReS said...

tengkiu...tengkiu...itu baru pakai fob cabuk...kalo pakai equipment yg lebih canggih...mmg lagik lawa la gambonye...tp kalo tgk pakai mate...lagik lawa la:D