Friday, July 11, 2008

sha: chery strawberry

Strawberry makes me happy:D
Masih tak abeh ngan cite aku shopping kat Tesco arituh. Rasenye aku ade cakap mase aku beli keledek arituh yg aku agak berkira nak beli banyak barang skang nieh. Kena betul2 beli brg yg perlu.

And macam cerite shawl, ibu aku still bising2 lagik la pasal aku tak beli tu, tak beli nieh…sbb aku asek kira itu ini. Seriously, aku malas. Aku marah sbnrnye. Bukan ape, aku mmg la nak beli tp aku pk keta yg makan lagik byk dr aku tuh wat aku sakit ati jek. I need to do sumthing. I cannot just be whining about it. As usual, bile harga barang naik…salah akan diletakkan ke atas bahu pengguna. Sebab hanya pengguna yg membayar tahu merungut. Betul tak? Kalo pengguna tu tak bayar, semua benda orang lain buat, memang tak merungut punye! Maybe…I need a part time job?

Ibu kate kat aku ade strawberry Cameron kat Tesco. Kate die, murah la sket dr strawberry yg import tuh. Kalo aku nak makan strawberry, bolehla. Tp lepas tgk strawberry tuh, aku mendapati strawberry tuh kecik jek. Saiz kelas C strawberry Cameron. Tp bolehla utk harge RM3.90 sekotak. Byk macam dlm gambo sebelah nieh…okaylah kan!

The best strawberry aku pernah beli ialah strawberry Mesir yg aku beli kat Giant awal tahun arituh. Mase tuh aku masuk hospital. Byk sangat makan ubat sampai susah sangat nak buang. Yg aku boleh makan mase tuh pon buah ngan sayur. Waktu singgah Giant, aku jupe satu pack besar strawberry harge RM4.90. Strawberry yg besar, manis lak tuh! Ade la dlm 20 bijik dlm tuh. Adelah 2-3 kali aku jupe strawberry tuh. Lepas tuh, dah tak jupe dah…

Muffin sebelah tuh adik aku beli utk aku. Haiii..adik2 aku nieh. Nak suruh aku tak muat baju pulak ke. Aku dah cukup gemuk dah nieh!!! Bagi aku makan muffin nieh takkan membantu nampaknye….

Btw, tgk strawberry nieh mengingatkan kenangan aku mule2 keje dulu. Kitowang gi Cameron Highlands. Best sangat. Aku ngan ayah petik buah strawberry kat dalam kebun. Argghh…bile lagik aku nak Cuti-cuti Malaysia nieh? Aku nak sangat jalan2. Bile gaknye aku nak gi Cameron lagik? Sape tau camne nak gi Cameron naik public transport? Minyak mahal nieh!

6 comments:

Sya Annur said...

aku xpenah g cameron pun. huhu.. tiap kali mak g ikut rmbongan skolah aku sendiri pun skolah gak. huh! nway, ichigo sgt sedap! err.. mahu part time ka? wah wah... larat lagi ke? ko buat translating mcm aku la.. sambil baring2 kat rumah pun boleh buat. xpun bukak tusyen. teacher! teacher! hehe...

Adry said...

nyum nyum... strawberry... sori lama tak visit... busy dengan tahlil dan macam macam lagi... huhu... rindu nak gi cameron ... lama dah tak pergi...

cHeRyNa PiReS said...

kak sya: tak penah gi cameron...tp tpt sejuk len ko dah gi kan? hehe...hm..sblm aku masuk keje dulu adelah aku wat part tine translation cikgu-cikgi. Pastu dah keje, lupe dah. Skang pk nak wat balik...tp kena carik client dulu:D
mak aku suruh aku wat tusyen math ngan account..adoii..tp cam kembali ke zaman lame...hehe..tgklah nanti:D

adry:sorry bout ur loss...aku paham..emak hanye seorang. byk2 sabar ek...takpenye aku tak kisah ko tak bukak blog nieh. tahlil lagik penting!

AJ said...

ko ske stroberi gak eh..fav fruit aku gak tu...sini takyah ckp la, stoberi berlambak2...dah la besar n merah n manis..hehe...suke. bole la aku belikan utk ko tp by the time smpi mesia mesti da buruk kan ? ;)

cHeRyNa PiReS said...

aku suke jek...hehehe...tuh la tensen setiap kali tgk tv tgk strawberry kat tpt omputih besar jek...sini ade gak yg besar macam aku gi cameron dulu tp bukan jual pon, letak kat kebun jek. dowang jual yg kecik jek...mesti best kan ko leh makan stawberry slalu..huhu...kalo ko bwk balik mesia sure dah jd baje:D

Pocket said...

entah kenapa cheryna,
tp pocket tak suka stroberi,
cam masam nyer teramat lah mengganggu,
tp kalau eskrim memang suka,
n so does jam,
i think its simply because i:ve never tasted a sweet stroberi before kut...
:) eheh