Tuesday, July 08, 2008

sha: my new shawl

Terlalu seronok sgt sampai takleh lupe shawl baru nieh....hehehe....balik2 pegang, balik2 pegang. Rase sayang nak pakai pon ade. Tp dlm mase yg same macam tak menyempat nak pakai. Bestnye!!! Hepinye dpt outfit baru!!!!

Ever since aku masuk hospital akhir tahun lepas, aku tak beli baju baru, tudung baru dan sebagainye....it is because too many things happened...pastu aku takde mase...then aku tgh contemplating with my weight and size....macam2 la! (eh, why am i explaining?).

Shawl nieh aku beli kat Tesco ari Sabtu arituh...Sbnrnye dah lame dah ibu cite pasal kedai nieh. Ibu cerite die jual vest, shawl pastu macam2 lagi la. Sume handmade crochet stuff. Aku macam excited nak tgk...but at dat time I was hospitalised and after dat I came back to work. Work, as usual, won’t give me dat much of space to do things I used to do.

Pastu, cost of living pon dah meningkat skang nieh....so, aku byk sangat melupekan hasrat nak beli so many things I wanted to buy. Aku pon terus taknak survey byk mende sbb kalo aku survey nanti mesti nak beli. Lagipon so far aku content lagik ngan baju2 yg aku ade nieh, aku gi keje pon pakai casual cloth...so I believe there is no need aku nak beli baju pon wat mase nieh. Jimat Sha...jimat...

Until Saturday. Aku gi Tesco and ibu sebut pasal kedai yg jual knitted stuff tuh. Mule kitowang ingat kedai dah tutup sbb ibu kate kedai tuh kiosk jek. Rupenye bukak lagik! Taklah byk sangat options. Mmg mahal sikit la, dah kate buat pakai tangan, kan. Aku dah kuar dr kedai dgn kehampaan dah mase tuh cuz aku mmg nak jimat sangat. Tibe2 aku ternampak shawl nieh....aku terjatuh chenta plak!!!!

Adooiii...camne nieh. Pastu ibu pon mule memujuk aku...sbnrnye lately parents aku mmg sgt bising cuz aku mmg sangat la berkire....huhu. Aku takut duit minyak tak cukup....n after ramai sangat masuk hospital nieh, who knows we might need more. Hospital gomen skang lagi costly dr private. Aku dulu lepas operate pon kena pakai needle, gauze ngan plaster....tp taklah kena bayar sendiri. Though insurance cover pon....tak teruk sangat la bayar. Private hospital lagi. Tp ayah kena beli gauze sendiri. Alasan hospital gomen skang senang, sume mende takde kat spital. Kdg aku nak gelak plak. Srupe tak payah keje kerajaan kalo bayar byk macam nieh...takde privillege pon. Dahla brg makin mahal. Tapi takpelah...yg sakit tuh ayah aku. Aku buat selagi boleh....

Pastu, diam2 ibu aku belikan shawl nieh. Aku asal2 nak marah gak ngan ibu aku nieh. But die kate, dah byk kali aku sebut nak shawl macam nieh. Aku cakap je mende nieh shawl. Mmg shawl....tp slalu pashmina ke shawl ape2 sume aku pakai macam tudung. Contoh macam dlm gambo aku tuh..itu adelah pashmina yg aku lilitkan jd tudung cuz gambo nieh gambo aku nak gi keje. And aku keje malam. Sejuk:D

Then...lepas dah balik sume, aku terpikir cakap ibu. Betullah...mende nieh keperluan. Lagik2 lepas aku ade extended hours nieh, aku balik pagi. Sejuk. Mmg betulla aku perlu...sbb lately aku dah tak pakai tudung cotton unless aku kat luar pade ari biase.

Bestnyeee....tak sabar nak pakai shawl nieh gi keje

2 comments:

AJ said...

cantek shawl tuh, i likey! :) post la gambar ko tgh pakai shawl tu...:)

cHeRyNa PiReS said...

hehehe...lebar screen kalo aku letak gambo aku...penuh sumenye...hahaha..:P