Tuesday, July 01, 2008

movie: sepi


Sbnrnye mase aku wat posting buku Cadbury aku arituh, aku kat Starbucks. Yeah...as usual. Ibu aku cakap, tpt tuh aku punye meditation class...Hehehe. Tapi, arituh aku gi sane bkn sbb tensen. I was planning to hang out with my best friend since school days - Miss Rosie.

Since Ogy wanted to give me a ride in her new Nissan Sentra, she asked me to wait in Starbucks. Yg aku pon mmg bosan...so, aku lepak situ. Semenjak Ogy balik from US a month ago...kitowang dah plan kalo boleh lepak seminggu sekali la...melepas windu n catch up on gossips yg tak lepas2 dah lame nieh. N of course, she's still lecturing me about Sepet...and I'm still lecturing her about my "disapproval" of her new bf...hehe...aku saje jek kate tak approve tuh...sbnrnye tak lah kisah sangat. Of course I want my gal to have the best in her life. So far, she has better salary, better client and better car...and I want her to continue having a better partner as well:D

Ogy biasenye kutuk filem Melayu. Aku pon. Kalo kitowang tak immitate ape org dlm filem ke drama ke ckp, tuh bkn kitowang. Tp slalunye aku more natural than Ogy la...cuz aku nieh byk lagik leh trime mende2 Melayu nieh. I still can watch...tp bagi aku tgk Afdlin, Yasmin , Mamat Khalid and Kabir Batia's movie. Kalo yg len tuh...hmm...prove urself, and I'll compliment u like them. Maybe sbb aku study sini kot, pastu aku mmg disapprove byk mende omputih. Dat makes us different though we're best friends. Then summer after summer bile Ogy balik sini, aku dah sense yg die pon dah mule appreciate sket...dah mule taknak makan pizza n McD macam mase kitowang skolah dulu la. But to the extend nak tgk cite Melayu? Dats a huge one!

Die janji ngan aku nak jemput ptg, it was rainin and everything sampai aku sempat join coffee testing utk staff Starbucks lagik. Aku ingat aku dah salah dengar bile die kate nak tgk Sepi. Tp bile die sampai n die kate die dah booked Sepi punye tiket pukul 6ptg...aku dah tersengih2...Huiyooo...my gal dah start tgk cite Melayu! Aku baru nak ajak ibu teman aku tgk sbb ibu nak sangat tgk filem nieh...

Kitowang sampai a bit late...sempat tgk macam2 sume...tp tak sempat tgk dr pembukaan iklan. The 1st thing which caught our attention was Afdlin in baju Melayu pink. Cewaahh..masing2 pon mule la drooling...kiutnye Afdlin. Tibe2...accident! Haaa...yg nieh wat aku concentrate sampai abeh sbb aku minat sangat part accident nieh! Macam real jek. Tak macam Gerak Khas. Accident pakai Perdana, bukan keta lame tau!

Pastu...appear name Adam. Then cerite Adam. Pastu..appear name Sufi.Then cite Sufi. Pastu...appear name Imaan. Then cerite Imaan. Eh, apasal preference name cite nieh cam same ngan aku ek? Sume name favourite aku nieh. Aku taknak cite langsung ape2 kat dlm blog nieh cuz aku harap org tgk cite nieh...baru tau ape sbnrnye pasal Sepi nieh:D

Cite nieh best sangat! Macam Cinta. Aku fanatik giler ngan Cinta...sampai aku beli CD. Cite yg gambonye cantik giler sbb tunjuk sights of Malaysia. Pastuh cite die taklah balik2 anak org kaye jatuh ati ke ape. Walopon pengarah die pengarah cite Cinta...but still...tak same macam Cinta.

Cerite nieh tersusun...enjoy sangat. Kalo kelakar, aku gelak. Serious, aku serious. Sedih...aku nyaris la nak nangeh (tp aku tak nangeh..yeayyy!!!). Membuatkan aku lupe ketensenan pasal keje...but makes me appreciate people around me better:D

Yg aku heran, panggung tak penuh. Apa Kata Hati dulu penuh. Sama ada aku dtg salah time...or budak2 muda skang lagik suke cerite Cinta Gedik yg tak masuk akal. I dunno. Or...sbb skang sume org nak save duit and tak tgk wayang. I have no idea.

Dgn ini...aku merasmikan promotion blog nieh ke atas Sepi. Tolong lah tgk!

4 comments:

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

wah..bestnye dia dah tgk!!! nak tgk jgk huhu. minat sgt kalau filem2 afdln blakon. plg minat----soal hati:)

cHeRyNa PiReS said...

mmg best...rase macam nak tgk lagik skali:D soal hati best...tp paling minat ngan baik punya cilok:D

AJ said...

ooo yg ni ke citer sepi yg sha cerita tu...movie rupenye, igtkan series. nak tgkkk...tp mana ade kt cinema kt sini kn...hehe, nnti la klu ada jln nk tgk kt internet. Cinta pon aj lom tgk lg, klu sha recommend mesti best punye...baik pny cilok pon blom bkesempatan...heee...semua 3-3 nk tgk lah

cHeRyNa PiReS said...

sha jarang rekomen cite Melayu melenkan kalo cite tuh betul2 best la...tp Alhamdulillah..dah byk dah cite Melayu best skang:D