Thursday, July 24, 2008

sha: simply irresistible

Simply irresistible. Aku bukan nak cite sal buku baru aku, but nak cite sal ice-cream waffle with strawberry syrup topping. Mende manis. With my weight? Giler aaahhh?!!!

But, as I said...it is simply irresistible. Cuaca yg tak menentu, ade mase terlalu panas. And, ape lagi aku nak...Aku leh minum bergelen air masak macam aku slalu buat. But arituh aku dah mengidam sangat nak ice-cream. Worse, aku nak sangat ice cream yg ade topping. And waktu tuh, aku lapar. So, makan ice-cream tgh lapar? Kena ade backup. Waffle:D

Tak tau ape nak jd ngan aku bulan depan cuz opis nak tukar pick-up transport kitowang kat Terminal One. Org yg pertame skali opposed cadangan tuh ialah aku. But, biaselah...diowang nieh mane mendengar. Skang nieh, sume nak cut cost. Tpt crime rate tingg...tpt byk kes ragut dan pukul dijadikan terminal bus. Utk kitowang yg balik early in the morning. Kalo every month aku balik kul 6pg, takpelah. Ini....kalo sampai kul 1 pg, 3 pg....mmg hancus. Tp aku takleh salahkan company. Dowang nak pk cost..betullah. Lagipon, nak carik tpt yg betul2 ideal bukanlah senang. Yg aku marah dgn yg berbaju seragam. Mane dowang? Tak pernah ade. Even kes double parking kat jalan2 Seremban yg sedia sempit nieh pon tak pernah resolve dr aku kecik, inikan pulak mende len.

Okay....dr marah2...baik sejukkan ati dgn waffle. Hehe. Ape yg aku suke pade waffle? Sbb bile aku makan waffle A&W nieh, aku kenyang. Aku suke ice-cream vanilla yg kat A&W nieh. Aku tak fancy sangat strawberry syrup walopon aku suke strawberry...sbb manis yg amat. Tp...oklah. Sekali sekale jek.

A&W kat Seremban nieh bukak dr aku kecik lagik. Tpt ayah & ibu akan bawak utk makan ice-cream. Aku suke sangat banana split kecik2 dulu. Tak suke waffle. Maybe sbb mase tuh aku rase waffle tak sedap kot. Bile aku makin besar nieh baru leh makan waffle. Boleh share ngan ibu...

Aku sangat2 enjoy makan waffle sambil mendengar org kat sebelah aku bg talk pasal employee training kat managers A&W. Bukan bz body...tp terdengar. And aku rase ape yg aku dgr sangatlah bagus. Byk aku blaja dr ape yg dowang dok ckp tuh. Kan best aku dpt blaja camnie ari2? Dr dok dgr keluh kesah org pasal minyak (sbb menambah derite jek). Trust me....bile balik keje pg...penat...and nak bekpes...inilah topic paling pemes skali kat mane2 kedai pon!

Simply irresistible. Walopon pastu aku kire balik bajet aku kerane makan lunch yg berharge lebih RM5 dr kebiasaan. Oh duniaaaaaaaa...
* btw...tadi aku bukan main ligat bace buku dlm gambo nieh sampai lupe nak tido dlm bas. Skang dah mule boring dok dlm air-cond....yawn....yawn...

No comments: