Thursday, July 31, 2008

sha: waititi saves my head...








Dis is waititi.

Waititi aku nieh tak cantik sangat. Byk lagik tpt yg tanam waititi yg lebih cantik dr nieh. Mane taknye...tuan punye garden dah bz balik...dah start takleh bgn awal macam dulu...Kalo tido, dah tido mati. Huhuhu...

Ade certain stage dlm career aku nieh aku akan penat giler.I guess...tahun nieh la yg paling exhausting. Kepale aku cepat penat nak berfikir kalo time balik keje. Probably sbb aku dah dok Seremban kot. Jauh sket travel kalo nak banding ngan umah bujang kat Sg Ramal. Dulu aku dok ngan member...hanye pk diriku sowang. Skang nak kena pk pasal lagik 5 org. Serious...aku penat gile...

Aku tak perasan waititi nieh berbunga awal2 tuh. Aku balik keje ingat nak terus kejar tilam. Sampai ade dah terpk nak tido atas kerusi depan jek. Tp...sampai2 umah aku nampak shades of purple. Pastu angin meniupkan bau wangi. Ehh...aku yg mengong ke? Sbb...kdg2 bile kite dah penat...macam2 la kan...

Aku dok tgk keliling, aku nampak kaler2 waititi nieh...Sbb dlm satu pokok ade kaler purple, lavender ngan putih. Cam terexcited. Eh...bestnye!!! Lupe jap penat. Belek2 waititi dulu...

Sedar tak sedar...dekat sejam aku dok membelek waititi aku yg tak seberape nieh...cam lupe plak tadi aku penat. Cam lupe plak nak kejar katil...

Maybe aku period, so...aku tak sedar keemoan diriku ini. Ataupon aku dah mule nak kena sindrom andartu. Hahahaha...serious aku bosan nak cakap topik nieh. Pade blog lah tpt ku mengadu. Tahun nieh aku nak masuk 26. Ramainye org membebel....huuuu....tolong...nak lari boleh ke!!!

Sbnrnye org tak tau...kesan kenaikan minyak dunia nieh bukan saje melibatkan aku secare personal, tp in terms of keje gak. What do u expect...aku keje debt consultation. Diri sendiri pon terkial2. Kdg nak consult org pon segan. Bile org bagi alasan minyak, though aku kena neutral ngan response and keluh kesah org...aku kdg2 susah gak nak neutral. Aku sbnrnye paham...but job requirement aku memaksa aku buat2 kurang paham. Boleh tak...

So...cakap sal kawen adelah sangat tak sesuai. Kalo laki tuh leh support petrol aku, insyaAllah. (sbb skang aku tgk kengkawan ku kena keje demi petrol hubby memasing...kesiannye tgk both hubby and the wife kadang2 berpisah malam2 kerane nak support anak2...) Boleh tak hantaran aku bagi voucher petrol je? Hahahaha...:P

Waititi makes mt day...

* Nieh nak masuk opis...sabarlah hati....

4 comments:

areej said...

waititi? mcm nama hawaii je. ko tanam sendiri ke? eh bunga ni mcm sama dgn bunga kat header blog ko lah.

cHeRyNa PiReS said...

hahaha...i thought so 2...tp abg nursery yg bgtau name bunga nieh waititi...hehe...bunga yg header blog tuh bunge raye cik kak...whatever it is...aku suke kedua2nye:D

areej said...

ooo..hehe...npk sgt aku ni zero knowledge psl bunga :p kene berguru dgn ko lah. nnti balik mesia leh show off kt mama aku, sure dia kagum

cHeRyNa PiReS said...

tak tau name bunga takpee...
berguru? hehe...aku pon berguru ngan tuan2 punye nursery and buku..:D