Friday, August 01, 2008

sha: my other half

Situasi 1

Aku jalan2 dekat shopping complex bersame buah atiku. Tibe2 kami terserempak dengan seorang budak lelaki. Buah atiku bersalaman dgn kawannye. Aku hanye memerhatikan.

10 minit berlalu. Aku hanye tercogok memerhatikan buah atiku berborak dgn kawannye. Tibe2 mereka berdua ketawe. Aku blur. Eh, kenape?

Rupe2nye saling berbuat lawak dan aku terlibat same dlm lawak tersebut. Tp agak janggal bagiku utk memahami lawak tersebut. Sebabnye aku tak terlibat dlm perbualan. Lagipon aku langsung tak kenal mamat di depan mateku ini.

Selepas berbual sakan dan membuat aku seperti alien, mereka pon membuat haluan masing2.

Aku: Siape tuh, bang?
Buah Ati: Kawan abang.
Aku: Oooo...tak kenal pon?
Buah Ati: Tak payah la kenal. Kan kawan abang tu...
Aku: Hmm....okay. Nak tanye sikit boleh?
Buah Ati: Ape die?
Aku: Kawan2 abang tau ke pasal kite?
Buah Ati: Tak.
Aku: Oooo...okay.
Buah Ati: Tak payah bagi taulah.

*************************************************************************************

Situasi 2

Aku mahu balik kerja. Berdiri di depan pintu menunggu buah atiku. Tibe2 kelihatan buah atiku bersama seorang wanita lain jalan beriringan menuju ke arah aku...

Buah Atiku: Dah lama tunggu ke?
Aku: Taklah lame sangat...
Buah Atiku: Ooo..sorry I dengan kawan tadi. Kitowang ada hal sikit.
Aku: Takpe...
Buah Atiku: Btw...this is Sheila...Sheila, dis is Sha. (buah atiku tersengih2 sambil memerhatikan kitowang bersalam).
Aku: Hi...Sha...
Sheila: Hi...I'm Sheila...By the way, are u his sister or a friend?
Buah Atiku: Nope...she's my other half. (he proudly said dat sblm sempat aku menjawab)


There u go. Tibe2 aku cam teringat dua insiden nieh. So, tell me...what do u think?

* buah ati dlm dua2 situasi adelah org yg berlainan:D

8 comments:

shaxx said...

ada dua buah hati eh... haha... tp kalau ikut citer tu..dua2 tak guna sangat arr... apsal, dia orangmalu ke nak ngaku? kekekek...

cHeRyNa PiReS said...

hehehe...mane de dua buah ati...:D

shaxx....anda memerlukan penghayatan dalam mengetahui maksud my other half:D

areej said...

klu ko tny aku, buah hati dlm situasi #1 tu ko tinggalkan je...susah sgt ke nak ngaku ko ni awek dia. knape dia nk berahsia dgn org lain psl hubgn korang klu dia betul2 jujur n ikhlas.

buah hati situasi #2 alaa..sweetnya dia...kalau dia stakat ckp "dia awek aku" ke "gf aku" dah cukup baik...tp "she's my other half" menunjukkn dia sweet sgt :) suke....
(hee..aku plak lebih2. aku mmg camtu pon. klu tgk movie yg sweet2 pon cam gini). :P

cHeRyNa PiReS said...

areej: tengkiu!!! u got my msg:D

aku tibe2 teringat mende nieh...and tibe2 plak cam terperasan sumthing...so, i've decided nak letak dlm blog...

btw...situasi #2 sangat sweet...so...just wanna share yg a simple word makes huge difference:D

Eriyza said...

Weh Sha, bebunga chenta dah beputik kaa?? Bila mau anto kad kaler pink tuk daku?? ;))

areej said...

yup...betul tu. a few simple words pon leh make a huge difference.
and much more so kalau dari mulut org yg kita sayang :)

Sya Annur said...

hehe....
aku nak gelak je dulu. kang lepas masak baru aku jenguk semula

cHeRyNa PiReS said...

eriyza: takde bunga yg berputik pon...
nanti aku anta kan kad buffday pink utk ko:D

kak sya: hihi...gelak plak:D