Wednesday, August 06, 2008

sha: nightmare


Aku tak buat ape. Just dok melepak kat umah...tak silap aku, aku melepak dgn sepupu2 aku kat dapur. Sume org pakai baju kurung kaler krim-coklat. Sumenye bz...tak tau kenape. Aku pon bz jugak...pon aku tak tau nape.

Tibe2 sume org pandang ke arah aku. Sepupu2ku yg duduk segerombolan dgnku berhenti tergelak. Sumenye memandang aku. Aku keluar sampai ke depan umah. Aku nampak seseorang yg sangat aku kenali...

Org tuh disambut oleh ayah. Ayah pakai baju Melayu sepasang. Org tu pakai t-shirt...as usual, kemas macam yg aku slalu suke tgk die. Die berborak2 ngan ayah. Serius sangat. Yg herannnye...depan umah aku tuh ade khemah...

Die senyum nipis jek...Sepanjang aku kenal die, die senyum macam tuh kalo die tak puas ati tentang sesuatu tp die terpakse setuju. Aku tau sangat senyuman tuh...aku dah lame dah nampak die senyum macam tuh!

Tgh2 die bercakap ngan ayahku, die angkat muke dan pandang aku. Aku nampak mulutnye menyebut, "Sha." Aku masih berdiri depan pintu, tak tau nape aku tak bergerak. And die pon tak bergerak, masih pandang aku dr bawah khemah tuh...

Tgh2 die bercakap2 ngan ayahandaku, tibe2 die mintak diri. Aku nampak die salam ayahku. Aku nampak die salam ibuku. Die cium tangan ibuku. Eh...kenapa die nak balik? Kenapa di dtg?

Aku pergi kat sepupu aku. Tibe2 aku capai kunci kereta dari tangan sepupu aku. Then aku nampak die naik teksi. Aku start enjin dan ikut teksi tuh...

Aku drive laju sangat. Sbb aku kejar teksi tuh. Bile penumpang teksi tuh turun...aku kejar die. Die pandang belakang. Die nampak aku. Die berenti jalan. Die tunggu aku kejar die.

Sampai kat die...die pandang aku. Aku pandang die. Die senyum. Mulutnye sebut, "Sha." Lepas tuh die pergi.

Aku kejar die...die hanye pandang dan pandang aku sambil senyum. Tp matanya mata menangis. Akupon nangeh puas2 sbb aku asek kejar die...

Lagu Last Night berkumandang - time to wakeup Cik Sha. Sedar2 bantal aku dah basah. Mata bengkak. Aku nangeh dlm tido. Hah? Why?! Ntahlah. Aku tak dengar ape2 dlm mimpi aku tuh...tp aku tau die sebut name aku...


Dlm atiku...kalo jadi betul2 la mimpi nieh, sanggup ke aku? Sabar ke aku?