Thursday, August 07, 2008

robbie keane: the magnificent 7?

EPL nak kembali dah...so skang aku pon ade terpikir nak menulis cerite2 di blog ku mengenai EPL...tp lepas byk pertimbangan...aku terase plak nak letakkan sume posting bola yg ade kat blog donzamarano (my other blogs). Tp kesiannye...tuan punye blog peminat MU, aku nieh caretaker jek, mesti die tak suke nye kalo aku kutuk MU nanti kan:D

Okeh...cite terbaru - nak cerite pasal Robbie Keane, Liverpool's latest signing. Berite terbaru skali, Keane dpt nombor jersey nombor 7 - sebelum nieh kepunyaan Harry Kewell (fav player aku dulu tuh...mase dowang beli from Leeds aku ternginjang2 hepi...tp die slalu bebenar injured...jd aku rase health insurance die dah overuse kat Liverpool tuh kot).

Kite slalu tau yg kalo jersey nombor 7 tuh je...Harry Kewell. I made some research & I've decided to share my new findings and also what I already knew from Liverpool's jersey no. 7.

Menurut pembacaanku, jersey no. 7 nieh pernah dipakai oleh players macam Kenny Daglish (who was also a manager at one point of time). Kenny Daglish - seorang manager yg sangat aku minati. Aku tak tau sangat die as a player, tp mase aku sekolah menengah dulu, die manager Blackburn Rovers. Ibu ku kate die mmg tera. Mase tuh Alan Shearer, Chris Sutton ngan Tim Sherwood adelah hero2 Blackburn. Itulah satu2 nye tahun yg kalo tak silap aku team yg tak brape nak pemes dpt league title. They really deserved dat....sume player dowang aku suke. As for Kenny Daglish...aku suke die, kalo ade game aku mesti nak tgk time dowang focus kat ex-players box...he will sit there, looking very serious. Rushy will be there 2. :D

Sowang lagik player yg pakai jersey no. 7 ialah Kevin Keegan. Nieh kalo tak tau...tak payah tgk. Keegan wujud sehingga kini dan menjadi manager kepade Newcastle United. Bagus tak bagus King Kev nieh...tgk jelah ye...sbb as a manager aku tak minat sangat die nieh. Cuz last time die pernah condemned Michael Owen...and as a manager pade aku die sangat2 la emo...cuz bape kali dah die merajuk then tak jd managed certain teams.

Other players....aku tak sure sangat. But giving Robbie Keane the jersey is like a test 4 me. Pade pendapat aku la...tgk dr care Keane men bola...ade can la die nak menyerlah. Cuz die nieh rajin n laju. Temper pon ade...sesuai la jd player Liverpool. Hehe...

Tp sbnrnye aku sangatlah suke kalo Liverpool dpt sowang striker yg sangat rajin dan kuat lari. Sudah brape season aku boring tgk kaki zirafah si Peter Crouch. Sejak Torres ade nieh la baru terase dpt goal striker. So, harap2nye kehadiran Keane....dptlah Torres focus kat shoot goal. Or probably....Torres leh assist macam die wat kat Spain mase men ngan Villa. Imagine....dulu terpakse assist Crouchy yg agak kurang bergune tuh. Balik2 jatuh dlm penalty box. Skang....maybe adelah harapan sket.

Terlalu awal nak memuji sowang2 player. Dulu, puji2 Fernando Morientes pon...last2 bukan boleh pakai sangat. Milan Baros yg bagus men kat Czech, bile balik Liverpool...biase aje. Tp aku rase legalah gak dgn pembelian yg terbaru nieh. Dah cukuplah dgn pembelian yg agak meragukan macam Dirk Kuyt ngan Andriy Voronin yg setakat nieh belum boleh nak impress Cik Sha:D

Lastly, I hope The Kop will benefit from the conversation that Phil Thompson had during Carra's party few months ago. I wish the friendship that Carra & Gerrard have with our new no.7 will bear fruits of victory:D

We shall pay our attention and see whether he is a truly maginificent 7:D
* betulkan mane yg tersalah....saye budak baru belajar:D

4 comments:

Adry said...

Satu ketika dulu aku pernah minat ngan team blackburn rovers ni... skarang hampeh...

Ya ya... aku rasa robbie keane ble bantu tingkatkan prestasi team ni..

Anyway tak sabar nak tunggu EPL mula ... (^_^)

cHeRyNa PiReS said...

skang dah balik suke kat blackburn gak sbb manager die ex-player liv:D

xamadx said...

harap2 this time number 7 would be the right signing lah. kalo keane dapat maintain, he could be another kop's star. last season aku igt voronin akan jadik star sbb masa frenly before tu asik dia skor goal jer. haha...tp voronin tu lawak ah. selalu skor last minute tap bola depan goal pastu terhincut2 sbb kena tekel ngan defender. dah jd trademark dia siot.

cHeRyNa PiReS said...

voronin...rajin tak bertempat:D

kite leh mengharap...tp takleh cepat sangat memuji:D