Friday, August 08, 2008

books & mags: sales!

Dpt sms nieh:
MPH SALE! (30/7-3/8, storewide) Members enjoy 15% off all books & get add 5% off on books for the first 3-day.Log onto mphonline.com
Tel:03-77269003/29383812.

Cam excited sangat! Aku slalu tak excited sangat kalo ade mega sale baju2an dan kasut2an. Semangat shopaholic ku telah dikurangkan kerane sedikit perubahan image:D

Tp sikap shopaholic ku terhadap buku2 tidak boleh dikurangkan langsung. Aku seperti tidak boleh melupakan sms itu dr hari ke hari. Sbnrnye aku nak sangat pergi MPH the moment aku dpt sms tuh, tp...aku mengire2 bajetku. Boleh ke? Mampu ke? Need to pay bills (bill letrik giler mahal skang), fuel, and my new tv monthly pymt. Bajet nak beli new DVD player, tp lupekan dulu. So, books?

littleblackdress yg aku beli last month abeh dlm 3 ari jek. Pastuh Cadbury. Hmm...dah abeh part 2, dah mule merangkak kat part 3...malas nak taip update kat blog.Hehehe...

So, 15% off plus 5% tuh dilupekan cuz aku tak gi the 1st 3 days. Then aku tak jadi kuar ngan my gal dis week cuz as usual...plan family, so sacrifice lagik. So...Sunday was the last day...Mesti pergi!!!
I carefully calculated everything. Lame nak wat keputusan. So, i've decided to go with the flow. My normal shopping will consists of a fiction, an inspirational book,non-fiction, a mag, and a new bookmark.

Hasilnye?
1. Fiction - The Accidental Virgin - Valerie Frankel
2. Inspirational Book - Chicken Soup for the Chocolate Lover's Soul
3. Non Fiction - Al-Ma'thurat Sughra
4. Mag - Asian Geographic
5. A New Bookmark which states - "live with an open heart".

Complete. I smiled. With the membership sume sekali - RM55. It was RM5 over my monthly normal budget which will then be covered with the reduction of my lunch expenses.

My best buy was the Al-Ma'thurat Sughra. Bagusnye MPH Seremban, benda macam nieh letak kat kaunter. Aku ternampak mende nieh, pastu aku teringat Al-Ma'thurat aku yg dah pakai since sekolah tuh. Insaf jap - lamenye tak bace Ma'thurat. And suddenly aku terase cam nak beli. Hargenye? RM1...lepas diskaun RM0.85. Alhamdulillah...yg nak dibawa ke akhirat nieh tak mahal pon. So, one for ibu.

Aku puji sape yg buat Al-Ma'thurat Kecil nieh (sughra means small...as oppose to kubra). Thanks...anda menukar banyak perkare dlm fikiran ku dlm sekelip mate.

Walopon takleh pergi my favourite MPH in OU or Midvalley...I'm content:D

* Eh2...I still remember few Arabic words...!!! Hahaha... (kelas paling yg aku kantoikan setiap ari dan minit)

3 comments:

areej said...

wah mmg ko ni suka mmbaca la ek...
sorri bab buku aku takleh nak komen2 sgt sbb aku x tau...klu pasal kasut boleh lah kot :D
anyway, caner ko tau nak pilih buku mana? mcm kalau nk beli kasut, kita tgk mana cantek n selesa kan?
takkan duk kt bookstore berjam n baca synopsis semua buku baru ko pilih? ke ko dah buat research awal2 kt internet n baca review org? ke ko belasah je mana buku yg nampak cover dia cam menarik? ke go by author? just curious :)

cHeRyNa PiReS said...

sku slalu review online dulu...
pastuh since aku member mph ngan popular, slalunye aku dpt catalog free...so, senang nak target buku dlm catalog...
and 3rdly...rajin2 la melawat book shop...kalo lawat sekali dua kali, slalunye susah nak kompem buku tuh best..kalo dah byk kali tgk, percentage lagik tinggi cuz dah slalu review buku tuh...

aku ade gak go by the author...sbb ade author aku bace buku die dr zaman kecik or mude remaje lagik:D

by cover? pernah gak...but dat rarely happens...sbb buku cover lawa nieh jrg yg best.selalunye yg lawa nieh sbb nak menutup kelemahan dlm buku:D

areej said...

oo..gitu ek...
thnks :)