Saturday, August 09, 2008

sha: mengusha

Arituh aku cuti. Pastuh...saje la lepak2 kat tanah tumpah darahku...kat Ampangan....kat Seremban nieh.

Lamenye aku tak lepak sini. Dulu mase sekolah hampir setiap ari. Benteng inilah tpt aku bersantai bersame rakan sebaye.

Salah satu sbbnye ayah Sarah, kawan sekolah aku ade gerai kat situ. So, almost everyday makan masakan mak Sarah. Kalo tak makan makanan kat gerai Sarah, aku beli makanan kat gerai2 situ.

And...aku nieh kan kaki bola. Umah plak boleh la tahan dekatnye ngan stadium (tp kalo tak biase leh gakla org tuh semput...hehe). So, lepas tgk bola...lepak kat benteng nieh...membawe hiburan kepadeku....hehe...

Sbnrnye, di pandangan mate org2 yg paham mengenai kelakuan remaje2 yg lepak di benteng, mereka tak kisah. Kalo setakat budak2 Ampangan nieh mane de yg nak buat perangai. Nanti gerenti kena marah ngan org2 tua sini. Paling koman pon, berite kenakalan sure singgah kat telinga mak bapak masing2...So, jarang aku jumpe budak nakal. Maybe sbb aku tak cun ke, aku tak taulah. Tak pernah pulak kena siul2 kat sini.

Tp...ade masenye mmg tpt nieh tpt lepak mat2 rempit...hmmm...pernah gak aku tgk budak race mase aku sekolah dulu. Tp skang aku tgk dah kurang dah dak race...dpt tpt baru gaknye. Takpon...generasi yg race tuh sume dah beranak pinak. Aku pon dah umo brape kan...hehehe..

Okeh....melalut plak intro aku pasal benteng. So, aritu...aku lepak di benteng setelah sekian lame.
As usual...inilah makanan kegemaranku: Roti Telur dengan Kentang Goreng dan Kacang Panggang! Haaahhhh..panjang kan name die!

Makanan nieh la yg aku windu sangat kat benteng, walopon aku leh buat sendiri kat umah:D

So...sedang aku tgh melayan makanan perberet ku...aku terlihat seorang mamat yg berade di hadapan meja makanku.

Dlm atiku berkate,
"Isshhhh....hensem tul mamat nieh..."

Aku pon dok mengusha la muke mamat hensem nieh. Sambil suap kentang goreng...sambil tuh dok perati mamat nieh. Dlm atiku bertanye...bapekah umonye (sbb rasenye cam muda dr aku jek)...tinggal di mane...org mane...student lagik ke dah keje...waahhh...macam lagu Hati Kama la pulak!!!!

Orgnye tinggi. Ade goatie macam Pires! Tuh yg wat aku cam terpaku kejap tuh...!!! Hehehe..Pakai topi itam, baju putih. Serius...kalo tak kerane goatie tuh...ikut taste aku mmg tak kena nieh...tp isshh...apasal nampak kiut pulak ek?

Tah cite hape tah yg best kat HBO mase tuh. Lame sket aku lepak dr biase. Mamat tuh dr tadi membebel hape tah ngan kawan2 die. Terdengar lak sorenye yg agak garau itu (bagus tul...slalu laki hensem sure sore cam itik...hehe).

Org kate, pandang sekali itu rezeki...lepas tuh takleh pandang lagik.Tp...hihi...dah lamenye aku tak dpt rezeki nieh. Dok opis muke sume muke dah basi. Pulak tuh...slalu aku wat tak reti jek...tp kali nieh...aku terase...gedik...

Tuh laaa...lepak lagik tpt lepak mase sekolah. Tibe2 aku dah menjadi gedik secare automatik....hehehe....

Serius wooo...dah lamenye tak menjamu mate...Cam best plak. Tibe2 terase nak dijadikan amalan...

Tua2 miang keladi...makin tua gedik ku makin menjadi...hihi...

7 comments:

Adry said...

wakakakakka... lawak gila entri ni... tak habis habis aku gelak...

Gatai nooo.... hahaha... anyway... aku pun pernah gak macam tu... especially bile nampak awek yang cun melecun... tp insyaAllah ble tahan lagi laa...

cooobaaaaaannnnn semua tu... sabar jak laa... memang ramai jejaka dan gadis yang hensem-hensem, lawa-lawa dalam malaysia ni... huhu...

anyway hati hati memilih... kalau sha kahwin nanti jangan lupa jemput... takat Nogori Sembilan tu aku masih ble sampai tu.. hehe :D

Adry said...

anyway... ni alamat bila nak bagi ni... jangan lupa bagi k... :)

Sya Annur said...

hehe... lepak di benteng.. aku xmerasa laaa, cikgu ko xbagi. panjang sunggus nama food (syahmi sebok tunjuk, ibu! makanan!)

Neeza Shahril said...

akak pernah gak lepak benteng.. sambil makan, sambil tengok air.. best.. makanan kat benteng terasa cam best walaupun mee goreng basah aje.. mungkin sebab boleh jamu mata hehehehhh...

shaxx said...

I have an award for you at http://kisahberuang.com/index.php/2008/08/10/an-award-for-kisahberuangcom/

check it out!

shaxx

Rashid said...

hai cheryna,
Jangan jadikan umur batasan untuk terus tersenyum ceria & manja. tak per sekali sekala cheryna nakal ..

jom kita lompat..lompat..

cHeRyNa PiReS said...

adry: lawak ke...hehe..ntah nape termiang plak arituh:D

kak sya: yeye...makanan itu sangat sedap walopon namenye panjang:D

kak neeza: slalu lepak benteng mane tuh? jauh kat arab sane ke?

shaxx: tengkiu...tengkiu...

rashid: tengkiu rashid...insyaAllah...