Tuesday, August 19, 2008

skechers: a broken dream


Konon, bile Nike bocor, nanti nak beli Skechers. Nak pakai kasut same macam Emma Watson. Nak carik kasut purple. Nak match dgn white socks. Pastu leh pakai ngan long skirt. Leh garis dah wish list utk ade kasut skechers.

Tapiiiii...hancus.

Teruk giler, takkan mampunye nak beli Skechers. Kalo tak larat nak beli Skechers, same la macam tak larat nak replace Nike with Nike.

Mule2...broken dream of digicam. Pastuh, broken dream of DVD player. Skang, Skechers plak. Tanker asek masuk spital, kuat makan. Penatnye nak simpan duit lagik:(

Huhuhuhu...pastu aku pon dok tgk keretapi lalu...sampai matahari tenggelam (ceehh...macam dlm movie plak). Nak sangat Skechers. Bundle ade Skechers ke? Sure takde. Huwaaaaaaaaaaa....nasib baik aku tak jerit kat railway tuh...(I'm such a drama queen...hehe)

Dgn air mate yg dah mule nak give up tuh...aku memasukkan diri ke dalam Tanker. Jgn jd bodoh nak nangeh plak. Dah...cukup2....jgn sedih2 Sha. Diam...diam.

Gi Parkson.Jupe kasut warne pink-purple. Boleh laa...tp bukan Skechers. Ambrose. Tanye adik salesgirl, "Adik...saiz 5 ade?"

"Takde la. Saiz 8 je, dik."

Adoii...apasal dak salesgirl nieh panggey aku adik. Aku la patut panggey die adik. Aku cam muke boring. Sehinggalah si bongsu angkat kasut pink-silver.

"Try."
Aku pon pakai.
Eh...muat?!

50% discount. Aku kira2 dlm kepale. Boleh nieh....cukup bajet...
"Boleh tak kak?" si bongsu tanye .
Aku angguk. Sbnrnye aku tak bajet pon nak beli kasut pink. Tp yg pasti aku mesti beli kaler yg pelik. Baju aku mmg tak byk kaler, kalo tak purple, pink, turqoise, apple green ngan putih:D

Aku gi keje pakai Ambrose. Apasal brand die macam name org? Arghhh....pedulila. Aku cakap camtuh sbb aku tak dpt kasut comey kat Skechers. Tuh pasal tibe2 aku jd brand concious. Sbnrnye, aku dah bajet design kat Skechers dulu...

Sampai opis..."Sha...I like ur shoes!" Kate sowang mamat dlm opisku. "U must be kidding...dis thing is pink." Jawab aku.
"It's pink...indeed. But it matches u."
"Oh...really? Thanks."
"No more heels, huh?"
"Cannot...after dis I have lots of walking to do. Besides, it's not safe anymore at my pick-up point." "But u have a feminine sport shoes now."

Aku senyum jek. It's not about feminism, it's about Skechers. By the end of business dat day, I got comments from most of my colleagues. Yeah...yeah...no more heels. No more boots. And no more Nike. No Skechers at all.

"Where did u buy ur shoes? I want to have something like dis."
I looked at my new shoes...and I proudly said..."Parkson."
"It looks nice on u, Sha. I dunno whether I have guts to wear pink shoes to work."

Thanks Adik. It might not be Skechers, but it means a lot to me.

7 comments:

Pocket said...

huhuuu... pink shoes is sooo the cute ok,
pocket lagi tak leh tgk orang yg pakai skirt labuh (regardless of the kasut) cause pocket will cair...

berani pakai kasut pink ke tpt keja? i tot kalau girls ok jer kan?
kalau lelaki tu agak...
eeeee
la skit kut


dia panggil adik? ok la tu, maknanya kak sha is still the muda gitu :)

Sya Annur said...

:D konsep dia mcm ijan tgk dkt 10 kali kasut aku masa 1st time smpai jepun dulu. smpai aku kena ckp, yes dear, its pink. haha.. 1. dia xpenah tgk aku pakai sneakers. 2. coz its pink, n black la tp pink tu of course shocking ke dia. hehe

cHeRyNa PiReS said...

pocket: hmmm...ntah la pocket...sum says pink shoes are too much to bring to workplace:D

btw...dah tua dah kak sha nieh...die buta agaknye:P

kak sya: waaaa...ko pon pakai pink gak dah skang?! hehehe...aku rase byk mende yg evolve skang nieh. btw..sneakers comfy sket...senang nak gerak...

Adry said...

Uiks... pink!! kalau pompuan ok la... kalau lelaki ayu gitu... wakakaka....

Ambrose... macam nama bugis pun ada... hahahhaa..

cHeRyNa PiReS said...

tuhhh aaa....rase name kasut nieh cam name orang:D

areej said...

cantek kasut ko. aku ske! something i would wear. x bli skechers pon takpe, asal cantek! tp mmg skechers best kan? kasut yg aku pakai hari2 tu skechers gak. selesa, pastu leh dpt yg ala2 trainers tp bukan trainers tp feminine, xlah nmpk sporty sgt. design pon not bad. asal no more heels? ko dah strat nka jooging gi keje ke? :D

cHeRyNa PiReS said...

areej: aku kena jalan kat tpt yg bahaye sket...so, malas aku nak pakai heels...kang leceh nak lari kalo ape2 hal...hmm...bestla kasut nieh...tp nak beli skechers gak. kena save fr skang...

aku ske kasut cekelat ko tuh:D